DIARY 2016 - Week 29 - housewarming party

DIARY 2016 – Week 29 – Housewarming party

In mijn wekelijkse diary krijg je een kijkje in mijn dagelijkse leven. Deze week had ik een week vrij genomen want ik heb de sleutels van ons nieuwe huis gekregen! Nu recovering van een heftige housewarming party. Benieuwd? Lees verder in mijn

Diary van week 29.

Sleutels van onze casa

Maandag 18 juli
Vandaag is een heel, heel, heel bijzondere dag: We gaan naar de notaris om alles rond te maken voor ons nieuwe huis. We krijgen de sleutels en zijn in één klap huiseigenaren! De dag gaat zo snel voorbij, we lopen vooral door het huis heen om te bekijken wat we allemaal moeten doen en maken hier – heel georganiseerd – een lijstje van.

Aan de slag!

Dinsdag 19 juli
Vandaag gaan we aan de slag! Ik haal alle vastgekitte namen van de houten deuren af en schuur deze direct zodat we straks alleen nog maar hoeven te verven. Manlief trekt alle pluggen uit de muren en dicht de gaten.

Hittegolf

Woensdag 20 juli
Het is vandaag zo enorm heet, dat we besloten hebben om vandaag niets te doen. Als het kwik boven de 30 graden gaat moet je jezelf afvragen of het nog wel verstandig is om te gaan klussen. Wij denken van niet en bovendien hebben we een week vrij genomen – kunnen we best van het goede weer genieten.  Toch gaan we eerst nog even verf halen bij een specialist in Breda. Daarna zitten we uitgebreid in mijn moeders tuin in het zwembadje dat er staat, of we hangen met onze pootjes in het water.

So happy in our new home. Beautiful details, spacious… Yes ! #iloveit

Een foto die is geplaatst door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

Witten in het nieuwe huis

Donderdag 21 juli
Ik heb vandaag de overdracht van mijn collega op het werk. Ik ben 2,5 uur op kantoor en krijg alles uitgelegd voor de komende tijd. Daarna ga ik naar mijn nieuwe huis, kleed ik me om en gaan we de plafonds witten. Eerst doen we het plafond in de voorkamer, daarna in de achterkamer. Ik ben DOODOP. Het is ook niet zomaar een plafond witten, het is nog het ouderwetse plafond met allerlei latjes overdwars. Daar ben je dus wel even zoet mee. En dat waren wij ook.

LEES OOK  DIARY 2017 Week 28 - Workshops en logeerpartijtjes

Voorbereidingen in het nieuwe huis

Vrijdag 22 juli
Vandaag kom ik tot de conclusie dat we nog een keer beide plafonds moeten witten maar ik ben al wel heel erg blij dat het lekker wit is. Dat maakt het extra fris. Verder kopen we vandaag nog dingen in voor ons feest van morgen. Alles wordt zo snel mogelijk koud gelegd.

DIARY 2016 - Week 29 - housewarming party

Housewarming party

Zaterdag 23 juli
Het leek ons handig om een housewarming party te geven als er nog niets in het huis staat: Niets kan kapot of vies worden. We hebben barbecues besteld en het vlees, de salades en brood ook. Dat wordt netjes laat in de ochtend gebracht. We installeren de statafels, barbecues en saladetafels. Om 3 uur begint het feest en staan meteen al mijn eerste vriendinnen op de stoep. Daarna loopt het flink door en het wordt alleen maar drukker en gezelliger. Al die mensen komen speciaal voor ons en ons huisje! LEUK! We geven een tour om de beurt tot het echt niet meer te combineren is met gastheer en gastvrouw spelen. We openen het buffet, de drank vloeit rijkelijk en de kinderen springen in de zwemvijver bij de nieuwe buren die ook heel makkelijk zijn. Het is echt een heel geslaagde dag, met veel plezier, lekker eten en fijne mensen. Ik voel me gezegend!

Chiro

De avond sluiten we overigens af met 15 Belgische padvinders die in ons nieuwe huis blijven slapen. Ze waren op zoek naar een slaapplaats voor de nacht en ze mogen blijven pitten. Ik schrik zelf nogal van het aantal, want het is toch wel een lichtelijke invasie maar ze zijn aardig en liggen uiteindelijk een uur later dan ons te slapen.

Karma points for these people! Giving shelter to 15+ youngters in Roosendaal #holidayinmyboyfriendshometown #summerinthecity #karmapoints

Een foto die is geplaatst door eva kloosterman (@evakloosterman) op

Opruimen en nog één keer barbecueën

Zondag 24 juli
Vandaag vertrokken alle Belgen, vulde ik de gaten van de avond in het geheugen van mijn man en lag ik vooral een paar uur plat op bed. Ik had de hele nacht wat minder geslapen. Daarna nog even gebruik maken van het feit dat er een barbecue buiten staat! Dus nog even barbecueën om dit bijzonder gave weekend af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.