martijn-risa diary week 41

DIARY 2016 – Week 41 – Op reis naar…?

In mijn wekelijkse diary krijg je een kijkje in mijn dagelijkse leven. Deze week kregen we halleluja internet, werd de vloer afgemaakt en vloog ik duizenden kilometers voor een bruiloft en ging ik op reis naar…? Lees verder in mijn

Diary van week 41.

Filmpje

Maandag 10 oktober
In de ochtend haast ik mij naar kantoor voor een filmpje voor mijn baas. We maken een film om hem te verrassen voor zijn jubileum. We hebben zelf al de grootste lol. Ook heb ik vandaag een afspraak met mijn broer om zijn pak voor de bruiloft te checken.

De reis voorbereiden

Dinsdag 11 oktober

Ik schrijf blogs, ik neem filmpjes op, ik koop nog een USB stick, ik ben kortom bezig met mijn voorbereidingen voor de vakantie. Zo bedenk ik ook nog eens wat ik allemaal mee wil nemen op vakantie, dus pak ik alvast wat kleding bij elkaar en doe ik dat ook voor meneer. In de avond bel ik met een vriendin.

Belletjes

Woensdag 12 oktober

Vandaag pak ik na het werk mijn spullen echt in in mijn backpack. De tickets zijn uitgeprint en de vouchers voor de eerste overnachting. M. en ik hebben contact en vandaag komt zijn familie aan op Bangkok. Nog eventjes en we zijn er ook! In de avond worden de laatste plinten bevestigd, de vloer is klaar! Ik bel met mijn beste vriendinnetje, zij is net terug van vakantie en ik ga deze week dus we zien elkaar niet meer, gelukkig babbelen we nog even bij via de telefoon.

Tot ziens

Donderdag 13 oktober

Vandaag nog een hele dag werken en de overdracht doen voor mijn werk. Mijn collega is ziek geworden en daar heb ik een kaartje voor gekocht. Sowieso heb ik nog adreswijzigingen binnen gekregen, maar daar heb ik echt geen tijd meer voor om deze allemaal te schrijven. Dan maar als we terug zijn van vakantie. We blijven bij mama eten en mijn broer, schoonzus en nichtje zijn er ook. Het concept op vakantie gaan is voor een 3-jarige ook wat warrig. Ik probeer er nog een paar extra dikke knuffels uit te slepen en die krijg ik gelukkig op den duur ook nog.

LEES OOK  Sunday Special - Week 3

Op reis

Vrijdag 14 oktober
Zo jongens, vandaag ben ik op het vliegtuig naar Bangkok gegaan. In de ochtend reden we – heel luxe – met de buurvrouw mee die onze buurman van het vliegveld ging halen. Hij kwam om half 11 aan, wij moesten om ongeveer 11 uur op het vliegveld zijn. 1 + 1 = 2. Heel leuk om hem nog even te zien en te spreken, met geweldige verhalen van zijn avonturen in Saoudi Arabië. Erna checken we onze bagage in, kan de grondstewardess onze bagage niet doorlabelen omdat ze ongetwijfeld niet weet hoe dat moet en vervolgens zitten we om 2 uur in het vliegtuig. Ready for take off, klaar om op reis te gaan.

Naast mij zitten twee meiden die gaan rondreizen in Thailand en de bedoeling is al snel van China Airlines dat men op het nieuwe Thaise ritme komt. Dus na het avondeten gaan de lichten uit. Mijn buurvrouwen hebben dan net een film gekeken en zijn lekker rustig, dus zet ik mijn maskertje op en probeer meteen in de flow te komen. Tot ze uitgebreid het leven van Kirsten hardop gaan bespreken. Eentje spreekt nog wel zacht maar de ander niet. Ik zit me groen en geel te ergeren maar bedenk me dat ik beter mijn energie in iets anders kan steken. Uiteindelijk slaap ik korte stukjes. China Airlines is niet zo geweldig als ik me kan herinneren, de stoelen zijn krap en de beenruimte is kort. Niet zo heel comfortabel voor een vlucht van 11 uur.

Tijdens mijn afwezigheid komt er wel een leuke blogpost online over grappige filmpjes op internet, de nieuwste films die mij interessant lijken, een mooi artikel van iemand anders en een goede TedTalk.

LEES OOK  DIARY : Sunday Special - Week 46

Bangkok en Chiang Mai

Zaterdag 15 oktober
Met een fikse jetlag komen we aan op Bangkok. Voorheen had ik nooit zo veel last van jetlags maar deze is hels. Ik heb het idee dat ik zwaar onder de drugs zit en loop als een klein gekkie rond op de luchthaven. Ook niks smaakt me goed, mijn buik is toch wel van slag. We halen onze bagage op en checken deze weer in voor de volgende reis naar Chiang Mai. Ik heb genoeg ruimte gelaten tussen aankomst en vertrek. We vallen inmiddels constant in slaap. De vlucht van Thai Airways is overigens een stuk beter. Veel meer ruimte, de stoelen zitten comfortabeler. We krijgen voor dat ene uurtje in de lucht nog netjes een snack, die me ook nog eens goed smaakt. Gelukkig begin ik mijn trek een beetje terug te krijgen.

Zodra we geland zijn pakken we de bagage en een taxi naar ons hotel. Daar slapen we een uurtje en kleden we ons om voor het diner vanavond. Mijn vriend M. haalt ons op met zijn aanstaande en we rijden samen naar het mooie restaurant toe. Wat is dit lang geleden en wat leuk om ze weer te zien. Met de hele familie gaan we uit eten en dat blijkt zeer geslaagd.

martijn-risa diary week 41

Thaise bruiloft

Zondag 16 oktober
Vandaag trouwt het koppel. Als ik aan kom zie ik direct dat M. in de stress zit. Ik heb hem nog nooit zo gezien, maar het straalt er vanaf. In de ochtend stond de bruid ergens op en dat was dat hij make-up op moest doen en dus werd hij in alle vroegte door een ladyboy onder gesmeerd met foundation. “Nance, er zit makeup op mijn overhemd kan jij dat er uit krijgen?” Ik strik zijn stropdas opnieuw, ren met hem naar de toiletten om de make-up van zijn overhemd te krijgen en lach samen om alles. Hij is gespannen, maar als ze daar dan eindelijk is, zie ik de spanning van hem af glijden.

LEES OOK  Wat is de Edinburgh must see?

Ritueel

Het mooiste moment is als iedereen het handgiet-ritueel doet, waarbij men water over de handen van de bruidegom en de bruid giet en hierbij hun wens voor het bruidspaar uitspreekt. Heel bijzonder. En heel emotioneel want direct erna houd ik het niet meer droog. “Ik wens jullie heel veel geluk en liefde toe” stamel ik. “All of the joy and happiness in the world” en “En verder zeg ik niks anders ga ik janken”. Dikke tranen rollen over mijn wangen. Ik zie dat hij gelukkig is en dat vind ik mooi. Ik huil ook altijd bij bruiloften denk ik. Nou ja, bij diegene die me na aan het hart liggen.

Na de ceremonie krijgen we een lunch en eten we aan tafel met zijn zus, zwager en neefje en nichtje. De rest van de tafel wordt ingenomen door ooms, collegae en zijn beste vriend. Wat een leuk gezelschap, wat bijzonder om allemaal hier aanwezig te zijn voor deze bruiloft.

Zwemmen

In de middag is het afgelopen, gaat de bruid naar Korea voor haar werk en wij terug naar het hotel. Even erna doen we een drankje bij een koffiezaakje en komt de bruidegom aangereden. Alsof het twee verschillende dagen zijn, zo. Nu gaan we nog even met zijn allen aan het zwembad liggen en daar kijk ik erg naar uit. Wat ik het bruidspaar nog meer gaf naast mijn wensen? Centjes en een polaroid van het moment dat ze elkaar kusten.

Ik neem jullie als ik wifi heb, de komende weken mee op reis. Blijf jij mijn diary lezen?

Wat ga jij deze zondag allemaal doen? 

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.