DIARY 2016 – Week 49 – Ceremoniemeester

In mijn wekelijkse diary krijg je een kijkje in mijn dagelijkse leven. Deze week Sinterklaas, totale stress voor de bruiloft van mijn broer, compleet uitgeput op kantoor en de laatste voorbereidingen. Lees verder in mijn Diary van week 49.

diary 2016 week 49 ceremoniemeester

Pakjesavond

Maandag 5 december
Weer naar de markt toe om tule te kopen voor de bruiloft van mijn broer. Vervolgens mijn nichtje ophalen en naar mijn moeder brengen. Boodschappen doen. Schoonmaken. Thuis werken. Dingen voor de bruiloft van mijn broer regelen. En dan… Hop, hop, hop, wij zitten nu rechtop! Vandaag vieren we Sinterklaas met mijn familie en het is retegezellig. Ik ben verwend met een boel cadeaus en leuke gedichten. Mijn broer zijn gedicht spande de kroon, waarvan wij zo moesten lachen dat de tranen over onze wangen biggelden. Om half 11 gaan we tevreden en voldaan naar huis toe.

Sinterklaas haul

Dinsdag 6 december
Ik film de cadeautjes die ik van Sinterklaas heb gekregen en dat trekt bekijks van mensen die langs lopen (wat wil je, met een grote lamp op je hoofd gericht en statief met camera). Het resultaat mag er zeker zijn! Heb jij de video al gekeken? Wacht even op de bloopers, die staan er achteraan gemonteerd. Ik voel me naarmate de dag vordert alleen maar zieker worden. Toch moet ik nog iets afmaken als ceremoniemeester. Nee, het leven van een ceremoniemeester gaat niet over rozen. Ook upload ik een foto op Facebook die echt explodeert.

Wat enorm leuk! Iedereen is enthousiast over de nieuwe foto die ik gebruik. In de avond spreek ik met mijn dansvriendinnen af om iets voor te bereiden voor de bruiloft. Als verrassing…

LEES OOK  DIARY 2017 - Week 40 - Het lieve leven

Sinterklaas haul 2016

Ceremoniemeester

Woensdag 7 december
Wat dus geen verrassing is, want vandaag – zo brak als ik ben – spreek ik mijn mond voorbij op de 100e app waar schoonzus in dit geval WEL in zit. Kut. Ergens moet ik wel lachen maar baal er ook van. We doen altijd wat voor een bruiloft, dus zo’n verrassing is het niet, maar toch… Even paniek en daarna overgave. Het is nu eenmaal gebeurd, kan er nu toch niets meer aan doen. In de avond moet ik nog best veel dingen regelen voor de bruiloft.

Vermoeiende dag

Donderdag 8 december
Deze dag is zo enorm vermoeiend. Ik breng mijn auto naar de garage in de ochtend. En erna ga ik naar kantoor toe. De meetings de laatste tijd vergen gewoon enorm veel energie van me. Ik heb het idee dat er soms frictie tussen collega’s en afdelingen ontstaan en daar kan ik niet tegen. Ik ben echt hypergevoelig als het daar om gaat en de bedoeling is juist dat we als een team kunnen en gaan samenwerken. Er is geen mij en jij, maar WIJ. Dat probeer ik ook duidelijk te hebben in de meetings, maar weet niet of dit echt goed uit de verf is gekomen. Desondanks ben ik vermoeid. Het slurpt soms energie. Of komt dat omdat ik een beetje moe ben van de appjes die op mijn telefoon blijven binnen komen, de mailtjes die ik ontvang etc. voor de bruiloft? Het zal wel een combinatie van zijn. Tussen de middag loop ik alle zorgen van me af en na het werk haal ik mijn autootje weer op. Grote beurt gehad en hij ruikt naar wasverzachter. Ik ben er blij mee!

#Throwback to a night filled with good company, food & wine.

Een foto die is geplaatst door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

Kerstboom

Vrijdag 9 december
Ik werk een halve dag op kantoor, maar haal er het maximale uit. Daarna ga ik samen met mijn moeder en schoonzus de kerstboom van dit jaar halen. Ik heb een heel grote boom uitgezocht en vind hem prachtig. Op Snapchat heb ik hem gedeeld! We spreken nog eens wat zaken door voor de bruiloft, ik knip en plak muziek aan elkaar, ik bel met de gemeente over de muziek op de ceremonie, verzet de muziek op andere apparaten en ik deel de tijdsplanningen voor de dag uit.

Follow me on Snapchat

Volg jij mij al op #snapchat ?
#follow #followme #socialmedia #addicted #seeyouthere

Laatste loodjes ceremoniemeester

Zaterdag 10 december
Ik zet de kerstboom in de woonkamer neer. Ik bel met de fotograaf, ik maak mijn camera’s leeg, ik bel met mijn schoonzus die bijna in paniek schiet en zeg haar niet in paniek te schieten. Ik word benaderd met ideeën voor de bruiloft, ik maak lijsten wat er allemaal meegenomen moet worden en waar aan gedacht moet worden. En voor ik het weet moet ik wat eten en erna ga ik naar de verjaardag van I. waar we tot lekker laat met elkaar zitten te babbelen en intro tunes van tekenfilms zitten te zingen. Ik noem een: Jodie en het hertejong, Tom Sawyer en Huck, Seabert, Maple Town, Ovide en zijn vriendjes en Nils Holgersson.

Versieren

Zondag 11 december
Zware ochtend! Ik moet namelijk mijn bed uit om de feestlocatie te versieren. We hangen tule aan het plafond, we zetten alvast wat spullen klaar, we hangen kerstballen op. En daar zijn we met een groepje toch best even mee bezig. We komen stroef op gang, maar daarna mag het resultaat er zijn. Als je door de deuren naar binnen komt gelopen ziet het er leuk uit! Wij zijn tevreden maar nog niet klaar… De laatste loodjes komen er aan. Er moeten nog wat spullen opgeruimd worden, overgebracht worden en De Jurk moet op zolder opgehangen worden. Dat gaat allemaal nog vandaag gebeuren. Vanavond maar vroeg naar bed zodat ik morgenochtend flink uitgeslapen ben! Wel nog een opsteker vandaag: Ik heb een pokerkist gewonnen! HOERA!! Die wordt mooi ingepakt en onder de kerstboom gelegd. Wat een geluk heb ik toch de laatste tijd zeg.

 

Ben jij wel eens ceremoniemeester geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.