diary 2016 week 52 laatste week van het jaar 2016

DIARY 2016 – Week 52 – Laatste week van het jaar 2016

Elke week deel ik mijn sores en momenten met jou. En vandaag is er een einde gekomen aan mijn diary’s…. van 2016! Want lees hier de laatste week van het jaar 2016.

Tweede Kerstdag 2016

Maandag 26 december
Tweede Kerstdag staat in het teken van Kerst vieren bij de Van Loontjes. We zijn bijna compleet, alleen mijn schoonzus is er deze keer niet bij. We hebben het gezellig, luisteren naar de Top 2000, hebben het over belangrijke dingen en zorgen dat schoonzus een lekker stuk van de tiramisu mee krijgt. We krijgen zelfs nog drie keer een dikke knuffel van ons neefje als we naar huis gaan. Wat een dotje!

Derde Kerstdag 2016

Dinsdag 27 december
We noemen dit vaak derde kerstdag, vandaag is mijn schoonzus jarig. Ze is op haar werk en overdag komt mijn lieve vriendinnetje J. langs. We kletsen heel veel samen over van alles en gaan nog even naar de winkel op de hoek. Ik heb een cadeautje voor haar gekocht, want ze is zwanger! Wat een nieuws is dat hè! En een Sophie had ze nog niet voor de kleine, dus ik heb deze alvast toe laten voegen aan de inventaris.

It’s a new era

Het is geweldig leuk en gek tegelijk dat mijn vriendin, mijn zelfgekozen familie, in 2017 zal gaan bevallen. We hebben zowat alles samen meegemaakt. We zijn even oud, zijn samen naar school gegaan, bleven allebei een jaar zitten (op verschillende scholen en verschillende klassen, maar toch), maakten liedjes over jongens, schreven top 10 van jongens, reden illegaal rond op scootertjes, werden verliefd, gingen stappen, drinken, lol maken – vonden liefde, gingen samenwonen… We hebben alles ‘samen’ meegemaakt en nu komt er een klein wondertje bij in het nieuwe jaar. Zo vaag om haar in die hoedanigheid te zien – straks is zij moeder! Ik ben heel benieuwd naar het komende jaar.

In de avond gaan we naar mijn schoonzus om haar te feliciteren met haar verjaardag, hoewel ze het niet viert wilde ik toch even een dikke kus komen geven.

LEES OOK  Dag oktober! (2019)

Auto naar de garage en Breda

Woensdag 28 december
Vandaag ga ik in de ochtend naar de garage om de aanrijding van laatst uit mijn bumper te laten bufferen. Ze zijn er druk mee bezig en in de tussentijd luister ik naar de Top 2000 en lees ik wat. Mijn auto ziet er weer bijna zo goed als nieuw uit en vervolgens gaan hubby en ik naar Breda toe. We zetten de auto neer in het Ginneken en gaan wandelend langs allerlei leuke winkels. We gaan nog even proefzitten op een leuke bank die uiteindelijk veel te klein (te kort voor de benen) blijkt te zijn. We lunchen bij Jan en Alleman, net in een zijstraatje van de Oude Markt, wat oké is. We gaan ook nog naar Dille & Kamille om glazen te kopen voor mijn moeder. En we blijven bijna een uur hangen in de boekenzaak, waar ze heerlijk rustige klassieke muziek draaien en ik drie boeken koop waaronder één van de andere kant van Parijs. Ik kan niet wachten om deze door te lezen!

Oh Breda wat ben je toch (altijd) mooi. 💖 #breda #cityphotography #city #brabant #noordbrabant #skyline #fog #foggy #awalkinthecity #dagjeuit

Een foto die is geplaatst door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op


Fantastic Beasts

En dan gaan we naar de bioscoop, naar ‘Fantastic Beasts and Where to find them’. Ik vond het een leuke film, hubby valt helaas 2 keer in slaap. Kan gebeuren. For the record: Je hoeft niet te blijven zitten bij de aftiteling, er komt niets meer na.

Toen we terug kwamen uit de stad en bij de auto aan kwamen, bleek het merk van mijn auto gejat te zijn. Beschadigingen aan de voorkant. Ik ben echt zo SUPERPISSIG!! Hoe is het mogelijk!? Ik was vanochtend nog bij de garage en nu zijn er een paar van die kutkneuzen die iets van mijn auto jatten. Ja echt, ik word zo ziek van mensen die niet met hun tengels van andermans spullen kunnen afblijven. GRRRR.

LEES OOK  DIARY 2017 - Week 17 - Roosendaal

diary 2016 week 52 laatste week van het jaar 2016

Pannenkoek!

Donderdag 29 december
En dan is het donderdag en blijkt deze week toch wel echt voorbij gevlogen te zijn. Hubby en broer gaan vandaag klussen, maar ook deze keer blijkt het kut te gaan met het behang. Dus het loopt op niets uit en het behang moet weggegooid worden. Jammer… Schoonzus en ik gaan vuurwerk halen en het is superrustig rond ons tijdstip. Ik kijk de laatste aflevering van de Gilmore Girls af. Beetje huilen… En in de middag ruimen hubby en ik de zolder helemaal op. Dat betekent het volgende:

  • Boeken naar één plek van de zolder.
  • Alle multimedia spullen bij elkaar verzameld aan het begin van de zolder (CD’s en DVD’s).
  • De pokertafel uitgepakt en neergezet!

In de avond gaan we met zijn allen eten bij de pannenkoekenbakker. Ik heb de 4 jaargetijden pannenkoek die erg lekker is! Het is gezellig en mijn nichtje zit naast me, wat altijd een gelukje is.

Bos en toekomstperspectief

Vrijdag 30 december
We besluiten om eens een lekker rondje door het bos te wandelen. We lopen bijna 4 kilometer langs velden en bossen in de zon en praten over de toekomst. Onze toekomst. En dat is fijn, even zo’n kleine check-up om het te hebben over je wensen voor het nieuwe jaar. Wat je anders zou willen. Hoe je de toekomst samen ziet. Gelukkig zijn we het er over eens dat we weer veel avonturen willen aan gaan! En wat we graag zouden willen veranderen, of anders zouden willen doen op elk gebied van ons leven. Zo fijn!

We sluiten de wandeling af in het plaatselijke T-huis met een lunch. In de avond gaan we oefenen voor het Oudejaarsbal in het bejaardenhuis. En ga ik naar een verjaardag van een vriendin van mij.

Oud

Zaterdag 31 december
We beginnen met ruzie over de danspassen. Hoe gaan we het aanpakken, welke passen moeten we doen, waarom zijn er elke keer black-outs? Heel frustrerend allemaal. Maar zoals dat altijd gaat, komt alles op zijn pootjes terecht. We kijken de eerste aflevering van Downton Abbey en gaan vervolgens naar het bejaardenhuis. Hubby zijn oma woont daar en ze zit verguld vooraan om te genieten van onze dansen. We dansen een cha-cha-cha, rumba en jive.

LEES OOK  Ik ben in verwachting! Van twijfelmoeder naar zwanger

Sequence dansen

We kleden ons om in formeler tenue en dansen de tango, Engelse wals en dan gaat het los: We dansen een veleta, sint bernardswals en de kruispolka. De dames en heren vinden het geweldig! Ze zingen mee en willen het liefst meedansen, zo leuk om het oude jaar voor deze mensen zo uit te luiden. Naderhand blijven we nog even bij oma om te proosten op het nieuwe jaar, vuurwerk te kijken en oma naar haar kamer te brengen. Ze zit op haar praatstoel, want er is geen doorkomen aan. Dus om kwart voor 10 moeten we toch echt zeer abrupt zeggen (na al meer dan 10 keer te hebben vermeld dat we oud en nieuw gaan vieren) dat we weg gaan. We haasten ons naar ons feestje met familie en proosten en knallen op het nieuwe jaar.

2017

Zondag 1 januari
En dan is het alweer 2017. De tijd gaat zo onwijs snel en ik weet dat alleen oude mensen dat normaal gesproken zeggen. We hebben vuurwerk afgestoken, elkaar geknuffeld en ik vertrek om 3 uur naar huis toe. Manlief ligt al in bed, die kon zijn ogen niet meer open houden. En dan word ik ergens vandaag wakker, val met mijn neus in de boter: Ik kijk met manlief The Martian. Erna kijken we de aflevering van Downton Abbey af en besluiten nog een aflevering te kijken. We besluiten om er een pyjama dag van te maken! Hubby gaat nog wel hardlopen en ik blog lekker. En vanavond kunnen we nog een paar films kijken, maar nu ga ik lekker terug mijn bedje in en pak ik er een boek bij.

Dit was mijn diary van de laatste week van het jaar 2016, wederom bedankt voor het lezen van al mijn diary’s afgelopen jaar. Een gelukkig nieuwjaar allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.