Diary Quote Oscar Wilde - “To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”

DIARY 2016 – Week 9

In mijn wekelijkse diary krijg je een kijkje in mijn dagelijkse leven. Wat ik deze week allemaal heb beleefd? Onder andere een video van het ijszwemmen waar ongelooflijk veel reacties op komen, yoga, de verjaardag van mijn bestie en de tickets voor Asylum 16. Allemaal te lezen in mijn:

Diary van week 9.

schrikkeljaar 2016 fijne bonus dag

Extra dag

Maandag 29 februari
Een schrikkeldag is een extra dag! Maar de meesten moesten gewoon werken en waren er dus wat minder blij mee dat ze een extra ‘onbetaalde’ dag hadden. Ik was vrij, dus ik vond deze dag wel leuk 🙂 Ik heb alles gedaan wat ik wilde doen. Ook niet onbelangrijk, toch?

Curry

Dinsdag 1 maart
Vandaag ben ik weer op dreef, ik lees een stuk van de 4-urige werkweek, ga werken bij M., doe boodschappen, ga dansen met mijn nichtje (“Tietie, wil jij hier komen? Dansen! Ik houuuuu van jou, mmmm” in de tussentijd hoor ik mijn moeder zeggen: Ze geeft de telefoon kusjes en knuffelt er nu mee) en heb een pittige discussie met mijn broer over de maatschappij. Broerlief is ook vandaag in het ziekenhuis geweest voor een plekje op zijn lip, dat nu ter controle wordt doorgestuurd, om te zien of er geen kwaadaardige cellen bij zitten. Volgens mij is hij er een beetje door van slag, maar ik verzeker hem dat er nu nog geen reden tot paniek is. Eerst maar eens die twee weken af wachten. Thuis zet ik mijn video van het ijszwemmen in elkaar, draai ik wassen, vouw ze op en hang wassen op en kook ik ook nog eens lekkere curry. Druk dagje, die ik afsluit met een uitleg over pensioenen en help ik hubby met zijn interview.

Hmmm I was lucky today. #nomnom #latergram #foodstagram

Een foto die is geplaatst door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

Mediteren

Woensdag 2 maart
Een dag werken met mijn praatgrage collega. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, hahahaha! Gelukkig krijg ik wel heel veel leuke reacties vandaag op de video die ik online heb gezet van het ijszwemmen met de Wim Hof Methode. In de avond ga ik naar yoga en hoewel J. ervoor kiest om lekker naar poweryoga te gaan, kan ik met mijn knieblessure nog niet te veel doen. Ik ben daarom gewoon weer op easy flow yoga. Dat is echt beter en lekker uiteindelijk ook. Ik rek een boel van mijn spieren flink op en aan het einde heb ik een lange meditatie waar ik heel tevreden mee ben. Ik merk alleen dat iedere keer als ik mijn hoofd helemaal leeg heb en nergens aan denk ineens de gedachte bij me binnenkomt: ‘Kijk, dit moet het dus zijn. Goed bezig.’ Schiet lekker op zo, maar ach… ik moet me maar gewoon focussen op de keren dat ik kan mediteren zonder iets te denken! Zeker naar het einde toe lukte het me erg goed. Hebben jullie dat ook? Dat je meditatie het beste gaat als het bijna is afgelopen?

Tickets… en het leed wat Coster heet

Donderdag 3 maart
Lichtelijk gestresste dag: Ik heb kaartjes voor Asylum 16 gekocht. En iedereen heeft de tickets gekregen behalve ik. Wat is er mis gegaan!!??? Ik mail de zendesk en ze gaan het uitzoeken. Ik heb ook altijd wat, denk ik dan (die vervloekte achternaam!). En dat is echt zo, want al sinds ik klein ben heb ik dit soort vreemde acties. Zelfs manlief zegt: Het is onwaarschijnlijk. Ik hoop maar van harte dat het goed zal komen. Fingers crossed. Na het werk ga ik met mijn moeder naar de Biggelaar omdat je daar al naar de versmarkt kan kijken die morgen gaat openen. Een plek waar alle boeren uit de omgeving hun oogst zullen verkopen. Het ziet er erg goed uit 🙂

J. is jarig!

Vrijdag 4 maart
Vandaag is mijn bestie jarig! Hoera!!! Ze is geweldig, lief, leuk, knap, grappig, sarcastisch, stoer en eerlijk en vandaag hartstikke jarig. De dag draait dus lekker om haar. Als ik klaar ben met werken ga ik eerst thuis de boeken uitzoeken met de Kon Mari methode en rond borreltijd komt mijn moeder ook nog even langs. Na het stijldansen race ik naar J. voor haar verjaardag en maken we er allemaal een heel gezellige avond van. Wat is haar familie toch fijn en lief. Het voelt altijd als een warm bad. J. is weer een jaartje ouder, which means dat ik ook over enkele maanden tegen dezelfde leeftijd aan zit te kijken. Ik vind ons nog niet oud maar kom tot de conclusie dat manlief wel weer 2 jaar ouder is en we toch (allemaal) langzaam richting my scary age vertrekken.

Bellen blazen

Zaterdag 5 maart
Ook vandaag staat in het teken van opruimen. Ik lees voor de tweede keer Marie Kondo uit, ik upload documenten voor onze hypotheek, schrijf blogs voor de komende dagen en word uiteindelijk gebeld door mijn nichtje. Ze wilt bellen blazen! Dus gaan we saampjes bellen blazen in de achtertuin. Dat vond ik vroeger altijd al geweldig, dus om dit samen met mijn nichtje te doen: Dat vind ik NOG leuker! 🙂 Ook is het de finale van Wie Is De Mol? Het is toch weer spannend en hoewel ik op Klaas zat, was Tim toch ook wel een beetje verdacht gemaakt. Ik had gelukkig toch niet geswitcht dus dat is mooi. Ik vond de actie waarbij hij maar 1000 euro uit een kist haalt, in plaats van 2000 euro, de beste. Want daar moet je toch wel ballen voor hebben.

Moestuinperikelen

Zondag 6 maart
Mijn lief zou eigenlijk de CPC loop op dit moment rennen maar zijn trein hield ineens bij Dordrecht op en zo kon hij niet verder komen. Als ik daar naartoe zou rijden, waren we er ook niets mee op geschoten want dan zou hij het nog niet halen. Heel erg balen voor hem..! Toen hij terug kwam uit Dordrecht heb ik hem opgehaald en zijn we naar de moestuin gegaan. Helaas kunnen we toch niet met de moestuin meedoen omdat dit zo in het reglement staat. Wat we wel kunnen doen? De moestuin naast onze vrienden huren, die nu nog braak ligt. Maar met de op handen zijnde verhuizing, is het de vraag of dit een goed idee is. We denken er nog even rustig over na, want een moestuintje is wel heel erg leuk… maar ook veel werk. De gezelligheid van een moestuintje met je vrienden naast je, is dan weer heel erg leuk… maar we moeten ook nog het hele huis uitzoeken… Je ziet het, voors en tegens. Ik kom van het platteland met een fikse moestuin, dus ik heb er wel zin an maar we moeten realistisch blijven. De rest van deze dag besteed ik aan mijn KonMari opruimmethode. Ik ben druk bezig met Marie Kondo in mijn kielzog. Ja mensen, er wordt opgeruimd…. dat zal je de komende tijd nog veel horen! Vandaag op het programma: Papieren!

 

Bedankt voor het lezen van mijn diary! Wat zijn jouw plannen voor de rest van deze dag?

LEES OOK  Autumn list

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.