diary 2016 week 36 officieel verhuizen

DIARY 2016 – Week 36 – Officieel verhuizen

Welkom bij mijn diary van week 36, dé diary die volledig om het verhuizen draait. Want deze week is gebeurd! Wil jij weten of ik weer 20 extra grijze haren erbij heb gekregen? Lees dan verder.

Nog één nachtje

Maandag 5 september
De laatste dag voordat we gaan verhuizen, ik heb al superveel spullen in dozen gedaan en zelf ook heen en weer gereden. Ik hoop dat het nu wel moet kloppen. Morgen gaan we verhuizen, voor het echie en ik vind het best een beetje spannend.

D-Day

Dinsdag 6 september
Vandaag is het D-Day. We gaan alle zware spullen verhuizen. Manlief heeft een bus gehuurd met laadklep en dat ziet er behoorlijk impressive uit. Mijn schoonvader en zwager P. staan klaar voor ons, wat heel erg fijn is want oh wat hebben we die hulp hard nodig! Ze gaan allemaal direct aan de slag en later komt mijn broer ook rechtstreeks vanuit zijn werk aanwaaien om te helpen verhuizen.

Enjoying the first night in our new home. A bath and champagne – oh the luxury baby! #champagne #decadent #yes #luxury

Een foto die is geplaatst door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

Het is een lange dag, maar dan staat wel echt het gros van de spullen in ons nieuwe huis. Waar ik overigens niet meer kan lopen. De meeste spullen moesten naar zolder omdat we op de begane grond nog een nieuwe vloer gelegd krijgen. Maar jippie, de zware spullen zijn over, het bed staat in elkaar – nu kunnen we onze eerste nacht in het nieuwe huis vieren. Wat we doen met Moët & Chandon champagne en ik een lekker bad erbij.

Stort

Woensdag 7 september
We moeten de huurwoning volledig gestript opleveren. Dus vandaag moeten we volop naar de stort gaan. We gooien oude vloerkleden weg en moeten de vloerbedekking ook weggooien. Het is een zware dag voor mij, want het doet serieus pijn in mijn hart om al die spullen op de stort te zien. Eigenlijk is het te belachelijk voor woorden. Ik gooi à la Marie Kondo de spullen in de bak en bedank ze nog eens voor hun dienst.

We zijn de hele dag in de weer want we moeten ook nog het laminaat dat andere mensen niet wilden hebben, naar de stort brengen. Als je denkt ook maar een minuutje voor jezelf te hebben tijdens het verhuizen, think again. De hele dag is dus gevuld met de stort.

Onze oude overburen, vluchtelingen uit Syrië, nodigen ons uit om bij ze te blijven eten en dat vinden we zo enorm lief! We krijgen heel veel lekkers en ze zijn zo enorm gastvrij. Wij geven ze als verrassing kaarten voor de bioscoop en ik hoop van harte dat ze deze zullen gebruiken om er eens uit te gaan. Aan het einde van de avond wisselen we nummers uit zodat we weer eens wat kunnen doen samen.

Kermis met mijn favourite person 💕 #kermis #suikerspin #latergram #familytime #loveher #littlegirl #niece

Een foto die is geplaatst door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

Kermis en Bad Moms

Donderdag 8 september

Hubby moet vandaag werken en ik ruim wat op in het nieuwe huis en ga nog wat doen in het oude huis. In de middag ga ik met mijn schoonzus en nichtje naar de kermis en dat vind ik wel heel erg leuk. Lekker een suikerspin eten met dat kleine meisje. Ik ben ook nog bij de garage te vinden omdat mijn auto toch niet was gefikst en in de avond ga ik met mijn beste vriendin, haar zus R. en mijn schoonzus naar de bioscoop. Bij puur toeval kom ik ook nog eens vrienden van hubby tegen die staan op te treden in de lounge daar. Superleuk! Wij gaan naar Bad Moms en ik moet er echt hartelijk om lachen. En het einde, na de film – waarbij de actrices met hun moeders praten – is misschien wel het emotioneelste van de film. Zo lief!

Milieustraat

Vrijdag 9 september

Weer een dag voor de milieustraat. We gaan de chemische bak legen en alle bussen oude verf naar de stort brengen. Dat valt niet onder een tik in onze gemeente (je krijgt 4 tikken in een heel jaar), dus kunnen we alles zonder problemen afleveren. Ook wel fijn voor de nieuwe bewoners van ons huurhuisje dat ze nog naar de stort kunnen gaan als dat nodig is.

Aangezien het werk nog steeds niet gedaan is, gaan we aan de slag met de laatste spullen in de achtertuin, we demonteren nog van alles (manlief krijgt niet alles gedemonteerd, daar moet ik mijn broer voor vragen). Je staat echt gek te kijken – als je denkt bijna klaar te zijn, zijn er nog zo veel dingen te doen. Ik maak de badkamer en de keuken superschoon. Je kan namelijk een boete krijgen als ze vinden dat het niet schoon genoeg is. En daar zit ik niet op te wachten… Hubby haalt het laatste onkruid uit de tuin. Weer een dag voorbij waarbij we de hele dag ons kapot hebben gewerkt.

diary 2016 week 36 officieel verhuizen

Kringproef

Zaterdag 10 september
Heel vroeg moet ik opstaan want mijn vent gaat naar Liverpool. Helaas zijn er op het treintraject Roosendaal – Schiphol een boel werkzaamheden, waardoor ik hem beter kan afzetten op Rotterdam. Dat doe ik dan ook, maar daar moet ik allejezus vroeg mijn bed voor uit. Om 7 uur rijden we al weg maar het vlot allemaal heel erg. In Rotterdam zelf is vrijwel elke weg naar de snelweg afgesloten dus ik dool na het afzetten van mijn man, nog een half uur rond in de stad. Uiteindelijk heb ik een weg gevonden richting Zuidplein om daar de snelweg op te gaan.

Vervolgens heb ik nog de hele ochtend. Dus die spendeer ik aan het schoonmaken van de vaste kasten en daar onze kleding in te leggen. Ik houd gewoon ruimte over! Dat is ongekend! Ik ben zo blij, want ik heb alles kunnen opbergen zonder ergernissen.

Bende van Beuving

In de middag geniet ik een beetje van de zon en in de avond blijf ik bij mijn moeder eten en ga ik erna naar het theater. Met 11 man zitten we daar bij de Kringproef, een moment om te proeven van verschillende voorstellingen voor aankomend theaterseizoen. We lopen te gieren van het lachen bij de Bende van Beuving : Klap van de korenmolen. Werkelijk, ik kom bijna niet meer bij. Een absolute aanrader, dus we kochten direct onze kaartjes hiervoor. Mijn verdere opbrengst: Ik heb ook kaarten besteld voor Edo en Arie en voor Jan en An. Dat wordt weer een leuk theaterseizoen in ieder geval met deze kaarten in de zak.

Officieel verhuizen

Vaarwel, Kardinaal van Rossumstraat 7

Zondag 11 september
En dan ga ik om 11 uur naar mijn oude huisje. Het staat leeg, we halen de pluggen uit de muren, en nog een lampje naar beneden. Ik pluk de rijpe bramen en rijd de oud papier bak om. Ik schrijf de meterstanden op en plamuur de grote gaatjes dicht. En dan is het genoeg. Ik kijk met een lach op mijn gezicht nog eens naar mijn huisje. Het doet geen verdriet meer, het is mooi geweest. Ik heb er prachtige herinneringen en verdrietige tijden meegemaakt maar het is tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven! Ik ben nu echt officieel verhuisd. Hoera!

LEES OOK  DIARY 2016 - Week 27

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.