DIARY 2017 week 1 donkere depressie

DIARY 2017 – Week 1 – Donkere depressie

Dit is mijn wekelijkse diary met een inkijk in mijn leven. Deze week: gezond het nieuwe jaar beginnen, spierpijn en een donkere depressie.

Goed begin van het nieuwe jaar!

Maandag 2 januari
Het nieuwe jaar is nu echt begonnen. Hubby gaat werken en ik werk de hele dag thuis. In de avond ga ik naar mijn dansschool en daar heb ik een enorm leuke les met allerlei stijlen erin verwert. Een beetje aeronetics, een beetje streetdance, een beetje musical. Het is wel zwaar, dat wordt gegarandeerd spierpijn maar wat een gezond begin van het nieuwe jaar hè jongens!

Schrobben

Dinsdag 3 januari
Ik ben vandaag zo goed bezig! Ik maak van alles schoon in huis, waaronder de badkamer die ik even goed schrob. Ik ben zo goed bezig dat ik de tijd uit het oog ben verloren zodat ik ’s avonds niet meer naar de sportschool kan gaan.

Home Sweet Home 💕

Een foto die is geplaatst door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

Donkere depressie

Woensdag 4 januari
Vandaag is het de dag van de donkere depressie. Ik slaap nu al weken verschrikkelijk slecht. Ik heb nu al weken last van een akelig gevoel in mijn onderbuik. Ik heb nu al weken last van een griepje. Ik heb nu al dagen last van een onbestemd gevoel. Ik word wakker en voel me zo enorm slecht. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Dus ik ga niet naar het werk. Ik probeer mezelf een beetje op te peppen, maar het is echt een slechte dag vandaag. Ik blijf de hele dag lopen in mijn legging en dikke trui.

LEES OOK  DIARY 2016 - Week 44 - Dag, Koh Pha Ngan

Back to reality

In de middag komt mijn moeder op visite en mijn broer komt ook langs met mijn nichtje en schoonzus sluit ook nog aan. Hoewel dikke tranen van verdriet vanwege mijn onwijs klote gevoel, ben ik toch blij dat ze er zijn. Ja jongens, de realiteit is dat we best eens wat vaker mogen zeggen dat het soms niet zo lekker gaat. Dat zeg je eigenlijk niet online. Ik wil daarom een lans breken: Ik voelde me onwijs slecht vandaag, zag nergens het nut meer van in en wilde het liefst alleen maar met een dekentje op de bank liggen – kwijnend in zelfmedelijden. Die dagen bestaan ook. Daarom geen foto’s want nee, zo feestelijk voelde ik me niet.

DIARY 2017 week 1 donkere depressie

Aeronetics

Donderdag 5 januari
Ik sleep me weer uit bed om naar kantoor te gaan. Het nieuwe kantoor. Ik heb het heel druk, dus eigenlijk te druk om me te bekommeren om de donkere uitzichtloze werkplek die ik heb. Het werk wat ik doe geeft me overigens wel energie. Als ik thuis kom is de kleine kamer voor behangen! Ik ben zo blij met het resultaat. Het ziet er heel erg mooi uit. In de avond ga ik weer sporten, deze keer aeronetics en ik trek het zo slecht met de buikspieroefeningen. Wat is dat dan? Normaal gesproken was dat mijn specialiteit! Gelukkig kan ik me wel lekker uitleven met de armoefeningen. Ik voel me weer lekker fit worden. Misschien moet ik dit maar een wekelijks dingetje maken.

Tajine

Vrijdag 6 januari
Mijn man komt me ophalen om met hem te gaan lunchen in de stad. We eten heerlijke tajine bij Bonnefooi in Roosendaal en willen erna gaan schaatsen op de markt. Maar het is zo enorm druk geworden dat we het niet zien zitten om daar nog tussen te gaan. In de avond gaan we naar stijldansen en dat gaat behoorlijk goed.

LEES OOK  PDS - Deel 7

Nieuwjaarsbal

Zaterdag 7 januari
Ik heb afgelopen week pillen gekocht bij Het Geheim (drogist met alternatieve geneesmiddelen) en ik merk dat ik beter heb geslapen. Ik moet mezelf om 11 uur echt mijn bed uit trekken en dat zie ik als iets positiefs. Voor het eerst heb ik redelijk doorgeslapen. Ik ben wel een paar keer wakker geweest, maar niet zo heel vaak als anders. Ik denk dus dat de pillen wel effect kunnen hebben. Laat ik het nog even aankijken de komende tijd.

Sneeuw

Als ik wakker word blijkt het gesneeuwd te hebben. HOERA! SNEEUW!!! Dat vind ik zo enorm leuk. Jammer dat het niet zo goed is blijven liggen, anders was ik zeker gaan sleeën. Vandaag begint Wie is de Mol maar helaas kunnen wij de eerste aflevering niet kijken. We gaan naar de verjaardag van schoonzus en zorgen dat we daar flink bijtijds aankomen. Het is gezellig, maar we zitten wel met een klein groepje. Daarna gaan we naar het Nieuwjaarsbal bij onze dansschool. Het is weer erg leuk, met onze dansgroep van vrijdag en we komen ook nog oudere danspartners tegen van jaren geleden. Ze zijn er een tijdje tussenuit gegaan en zijn weer opnieuw begonnen. Er wordt een gave show gegeven door een latin koppel die werkelijk de sterren van de hemel dansen.

Nieuwe laminaatvloer

Zondag 8 januari
Manlief legt de laminaatvloer in het kleine kamertje en als die ligt dan is er weer een kamertje af in het huis. Nu hoeven we ons alleen nog maar te richten op de achterslaapkamer. Dan is alles functioneel! En vanaf dat moment kunnen we dan naar alle vertrekken opnieuw kijken: Hoe gaan ze echt ingericht worden? Welke lampen hangen we op (op sommige plekken hangen alleen nog peertjes)? Ik wil nog een keuken uitzoeken maar weet dat dit langetermijnplanning is. Waarschijnlijk volgend jaar, maar dan kan ik in ieder geval wel op mijn gemak kijken wat ik belangrijk vind. Ook vandaag heb ik uitgeslapen, maar ik ben nog wel heel erg moe. Ik merk echt dat ik heel veel slaaptekort had. Vanavond maar weer bijtijds naar bed dan! En verder… lekker rustig aan vandaag.

LEES OOK  DIARY 2019 - Week 2 en 3 - Laatste loodjes en Gran Canaria

Wat zijn jouw plannen voor vandaag?

2 reacties

 • Ilana Astrid

  Heb je chloorhoudende middelen gebruikt tijdens je schrobdag?

  Ze hebben chloor gelinkt aan depressie. Misschien ben jij daar gevoelig voor. Zeker als je je al fysiek zo slecht voelde.

  ’t Is maar een gedachte.

  • Nancy

   Nee, geen chloorhoudende middelen. Gewoon al een lange tijd last van negatieve gedachten gehad. Inmiddels gaat het wat beter, zeker met het uitzicht op de lente merk ik dat ik minder problemen heb met de lange winter en de donkere dagen. Mijn vader had altijd last van een winterdepressie en ik geloof dat ik het van hem heb overgenomen. Vroeger had ik ook al last van de winterdagen. Alleen nu is het helaas in combinatie met mijn werk, waar ik geen voldoening meer uit haal. De twijfel of ik moet opstappen, of beter kan blijven (want ja, het is maar een parttime baan en ik verdien prima), of misschien gewoon helemaal het roer om kan gooien en een studie kan beginnen. Die laatste gedachte zorgt wel weer voor extra vuur! Ik ben me gaan verdiepen in mogelijkheden en hoop zo mijn toekomst meer in eigen handen te nemen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.