diary week 30

DIARY: Sunday Special – Week 30

In de diary van deze week… baalmomenten, mijn laatste tapdance les, Palm Parkies en ons feestje. Ging hij door ondanks code oranje/rood? Lees verder in mijn diary:

Laatste tapdance les

Maandag 20 juli
Vandaag komt mijn artikel over de challenge die ik heb gedaan online. 7 films in 7 dagen, heb jij hem al gelezen? Mijn broer komt langs om mijn kruidenzak op te hangen aan de muur en daar ben ik helemaal mee in mijn nopjes. Vanavond heb ik de laatste tapdance les en bovendien werk ik een paar uur extra vanuit huis. Mijn collega is met vakantie en ik moet haar werk overnemen.

BBQ cocktail party - diary week 30

Palm Parkies

Dinsdag 21 juli
Vandaag ben ik vrij en werk ik aan mijn blog maar probeer ik ook veel andere zaken even te regelen. Ik ga boodschappen doen voor aankomend feestje van het weekend, ik plant mijn kruiden in de verticale tuin en ik ga in de middag nog even helpen bij het hoveniersbedrijf. Ik plan berichten in voor de komende weken, zodat er in mijn en hun afwezigheid social media berichten online komen. In de avond heb ik afgesproken met mijn vriendinnen in Breda. We gaan lekker naar Palm Parkies en kletsen gezellig bij.

Bleh

Woensdag 22 juli
Vandaag komt mijn artikel over duurzaam wassen online. Na mijn werk doe ik het gewoon rustig aan. Ik ben moe, daar heb ik wel vaker last van de laatste tijd, maar ik ben nu al een paar dagen ziek en weet gewoon even niet meer hoe ik het heb.

voorbereiden USA diary week 30

KUTdag

Donderdag 23 juli
Van alle dagen die er zijn is dit de meest klote dag die bestaat. Ik ben ziek, ik heb een rotdag op kantoor en ik krijg een akelige email vanuit het vrijwilligerswerk dat ik doe. Ik ben er ondersteboven van en ik word beschuldigd van zaken. Ik voel me rot, maar het is gewoon ook niet normaal zo irritant. Ik heb alles gegeven en wordt vanwege het verdraaien van mijn woorden geëist om op te stappen. Het liefst zou ik willen zeggen dat ze naar de pomp kunnen lopen, maar ik besluit dat het niet het geëmmer waard is en mail dat ik opstap. Het heeft geen nut om aan een dood paard te blijven trekken. Toch doe ik ’s avonds nog even mijn beklag bij vrienden en overdag kan ik zelfs nog even uithuilen bij een vriendin van me. In de avond hebben we het erna snel over iets leukers: Amerika. J. vertelt waar zij allemaal is geweest en drukt me op het hart dat ik vooral heel veel moet gaan genieten.

LEES OOK  DIARY 2017 - Week 22 - Post con blues

 

Laatste inkopen

Vrijdag 24 juli
Vandaag werk ik een halve dag en dat gaat pretty good. Ook komt mijn artikel over wadlopen in Pieterburen online. In de middag gaan we op zoek naar de laatste dingen die we moeten hebben voor het feestje dat we morgen geven. In de tussentijd krijg ik regelmatig berichten van vrienden hoe we dit nu toch gaan aanpakken want het schijnt code geel te worden. Volgens de apps en voorspellingen begint het harde waaien en de regen al in de nacht. We hopen daarom dat het morgen toch wel goedkomt. In de avond gaan we bij hubby’s ouders langs en bij zijn zus. We kletsen gezellig wat en halen haar statafels op.

BBQ en Cocktail Party

Zaterdag 25 juli
Vandaag is ons feestje en we zijn allebei erg teleurgesteld. De regen is nog niet echt los gebarsten en we zullen toch een partytent moeten opzetten. Qua storm valt het op dat moment nog alles mee. De tent zekeren we extra en maken we zelfs vast aan ons huis. Echter komt er een gigantische windvlaag onder waardoor alles losschiet of kapot scheurt. De partytent vliegt omhoog, naar de buren – klapt daar tegen de zijkant van het huis aan, krijgt weer een enorme windvlaag van de andere kant en klettert met een harde klap naar beneden. Het staal is verwrongen en zelfs kapot getrokken. Ik ben er helemaal van geschrokken en bovendien voel ik me verschrikkelijk! Dit is een tent van de ouders van een vriend, we hebben hem maar geleend! We zijn altijd superzuinig met andermans spullen en dan gebeurt er dit! Ik kan wel janken… De regen begint steeds harder neer te dalen en de wind blijft hard waaien. Gisteren gaven ze nog code geel op, inmiddels is het code oranje/rood. We hebben maar een heel klein huis en besluiten de BBQ te cancellen. Er zijn ook mensen die van ver moeten komen en we willen ze niet voor niets laten komen, dus we moeten een keuze maken. Hoewel we voor 40 man vlees hebben gekregen van de slager en stokbroden en salades, kunnen we de mensen niet allemaal droog laten staan. Laat staan dat we fatsoenlijk kunnen grillen. Dus met pijn in ons hart besluiten we een bericht uit te sturen dat we een keuze moesten maken maar dat mensen uit de buurt nog steeds van harte welkom zijn voor cocktails en eventueel een worstje uit de pan.

diary week 30

Lekker raar doen (ik dan) op ons BBQ en Cocktail feestje

Ik vertrek vervolgens naar mijn vriendin N. die jarig is. Ik probeer weer om 3 uur thuis te zijn want je weet nooit wie er langs kan komen. Dat is onze familie eerst en voor we het weten komen er toch nog mensen binnen gedruppeld. Dat maakte ons toch wel zo happy! En je raad het nooit… aan het einde van de middag gaat de wind zowaar liggen en komt de zon door. Sterker: om 6 uur steken we de barbecue aan en kunnen we full-on grillen. Gelukkig! De avond wordt drukker, de cocktails vinden gretig aftrek en er wordt lekker gegeten. Als al het vlees op is (de rest zit in de vriezer inmiddels) gaan ze over op nog meer cocktails. De verhalen zijn grappig, de muziek gaat hard en aan het einde sneuvelen er wat dingen maar dat mag de pret niet drukken. Uiteindelijk ligt iedereen dronken tevreden in zijn bedje. We krijgen de uren erna nog wel wat verhalen te horen! Een vriendin zegt later: Jeetje het lijkt wel alsof jullie een studentenfeestje hebben gehad. En zo voelt het ook wel.

LEES OOK  DIARY 2017 - Week 36 - Sweet home, Alabama

Beste gecancelde feestje ooit!

Zondag 26 juli
Als ik beneden kom denk ik: Het lijkt wel een slagveld. Heel de vloer is zwart geworden, er ligt overal glas en er zit drank tegen de ramen. Tijd om de boel flink af te soppen. Manlief helpt keihard mee en we doen de afwas, boenen de vloeren, dweilen de vloeren, gooien al het plastic weg en zetten alles weer rustig terug op zijn plaats. Eigenlijk zijn we de hele ochtend en middag bezig met het huis in zijn normale staat terug te krijgen. Inmiddels heeft het feest van gisteren een andere naam gekregen van onze vrienden: Het beste gecancelde feestje ooit! Dat maakt ons allebei erg aan het lachen 🙂

Wat ik nu nog ga doen? Nou, hubby ligt – terwijl ik dit zit te typen – brak naast me in bed. Het regent weer buiten en ik krijg straks nog visite om wat van het vlees te eten en salades te eten. Ik ben doodop dus ik ga nog kort een slaapje doen. Ik ben ook geen 20 meer 😉

Wat ga jij vanavond doen?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.