diary sunday special week 36 valtifest

DIARY: Sunday Special – Week 36

Begin 2015 besloot ik elke week een leuke diary online te zetten. In deze diary lees je van dag tot dag wat ik heb meegemaakt in een week tijd. Vandaag zijn we aanbeland bij diary nummer 36, met twee films, een vleugje Konmari, kraamvisite, a random act of kindness en Valtifest! Lees jij mee?

bramenjam maken

Under the Tuscan Sun

Maandag 31 augustus
Vandaag komt mijn blog online over mijn geluksmomenten in augustus. Ik prijs me gelukkig, met zoveel geluk in mijn leven. In de ochtend maak ik voor het eerst in mijn leven jam van de bramen uit onze achtertuin. Ik heb in de middag afgesproken met mijn vriendinnetje L. om bij haar te lunchen en deze keer kijken we de film Under the Tuscan Sun wél. Terwijl ik daar de film zit te kijken met haar wordt de lucht geler en grijzer en voor we het weten stroomt het! Wat een verschrikkelijk slecht weer… In de avond ga ik weer voor het eerst tappen sinds de zomervakantie. We zijn de enige volwassenen en de groep is verschrikkelijk klein. Wij zijn met 3 en er waren nog 4 meisjes/meiden. Niet bepaald een grote groep… Na de tap gaan we naar S. en hebben we afgesproken met onze vriendinnen van de jazz-ballet. Ons clubje spreekt nog steeds elke week af om een drankje met elkaar te doen. We kletsen wat bij en mijn schoonzus S. en ik gaan bijtijds naar huis toe. Ik ben ka-pot!

Konmari in de praktijk

Dinsdag 1 september
Vandaag wil ik de Konmari methode in de praktijk brengen bij mijn moeder. We hebben afgesproken om haar kledingkast door te nemen en oude kleding weg te doen. Ik denk dat we dit snel kunnen doen. Ik ging ook als een malle door mijn kleding heen – lijkt me simpel. Ik leg mijn moeder uit hoe ze het moet aanpakken maar zoals altijd trekt mijn moeder zich helemaal niets aan van wat ik zeg en zit ik dus de hele ochtend niets te doen behalve elk kledingstuk dat ze aantrekt te beoordelen of ze het moet houden, of niet. Ik probeer haar nog een keertje te vertellen dat het echt sneller gaat door eerst te bepalen of je je kleding echt wel leuk vindt. Daarna kan ze de stapel met onzeker (of ze het nog wel past bijvoorbeeld) erbij pakken en aantrekken. Uiteraard heeft dit weinig nut, ze neemt gewoon niets van me aan. Ze zegt dat ze alles leuk vindt, wat mij onmogelijk lijkt heb ik wel geleerd maar goed ik ga die discussie niet aan. Daar gaat Konmari OUT OF THE WINDOW! Er zitten nog echt veel leuke kledingstukken tussen, maar er zijn er ook wat ik haar echt nooit meer zie aantrekken. Alle kleding van papa die ze nog heeft, hang ik bij elkaar in de meest rechter kast zodat het niet meer in haar kast hangt. Ik bied nog even zachtjes mijn excuses aan mijn vader dat ik hem weg moffel, maar goed… we moeten vooruit. Ik ga uiteindelijk na 3 uur naar huis toe.

Through the curtains. #Goodmorning world! Time for a new day! #wakeup

Een foto die is geplaatst door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

 

LEES OOK  DIARY: Sunday Special - Week 30

Vegetarisch

Woensdag 2 september Als ik wakker wordt maak ik meteen een foto op Instagram. Dit wordt een liedje dat jullie inmiddels kunnen meezingen maar ik heb echt te veel te doen. Ik zit alleen op kantoor and I worked my ass off! Ik ben toevallig nog wel even met pauze gegaan (thank God) en verder alleen maar als een dolle in de weer met het werk van mijn collega die op vakantie is. Voordeel: Als mijn baas morgen niet ziek is, dan kan alles direct afgetikt worden en is de grootste stapel (als het goed is) geweest. Hoera! Hoera! Hoera! In de avond ben ik vooral niet zo veel waard. Mijn moeder komt nog even gezellig langs en we kletsen wat terwijl ik bedenk wat we gaan eten. Ik kies voor een heel simpel pastagerecht met kaas, olijfolie, citroen, peper en zout. Maar het is superlekker! Ook heb ik een voorgerechtje gemaakt met tomaat en mozarella. Manlief smult. Ik voel me alleen maar zieker worden die avond en wil het liefst direct naar bed. By the way: Die zelfgemaakte bramenjam is echt verrukkelijk!

Ziekjes

Donderdag 3 september Vandaag werk ik nog eens heel hard door, om de laatste dingen af te ronden om af te laten tikken door de baas. Hij is vandaag weer op kantoor. Ik ben ook nog eens ziek, dus het liefst was ik thuis gebleven maar er is gewoon te veel te doen. Er gaan heel veel dingen langs me heen – blijkt later – maar dat maakt me niet uit want ik maak geen stappen maar sprongen vooruit. Ik begin het werk van mijn collega onder de knie te krijgen! In de avond hang ik voor de tv met mijn man en ga ik weer vroeg onder de wol.

Heaven in a wrapper #nomnom

Een foto die is geplaatst door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

Random act of kindness

Vrijdag 4 september
Ik voel me alweer een stuk beter. Vandaag mag ik een half dagje werken en ga ik voor de verandering een ochtendje op een ander kantoor zitten. In de middag ga ik mijn schoenen naar de hakkenbar brengen (cowboylaarzen) en kom ik een vriendinnetje tegen die naar een kennisje gaat kijken die gaat trouwen. Ik blijf ook even hangen want ik vind bruidjes zo leuk. Erna ga ik langs bij mijn broer om de navigatie op te halen – mijn nichtje mag stiekem in mijn auto op de claxon drukken en dat vindt ze maar wat cool. Na het ophalen van de navigatie ga ik thuis lunchen en dan op pad. Mijn neef heeft gisteren gebeld en kwam thuis in Amsterdam aan en tot de conclusie dat zijn tasje met al zijn papieren, geld en pasjes (en vooral sleutels) uit zijn auto waren gevallen…! Dat tasje is uit zijn wagen gevallen op de parking in België. En nu wilt het zo zijn dat ik aan de Belgische grens woon 🙂 Dus ik stelde voor om als random act of kindness zijn spullen op te halen die er gelukkig nog lagen – daar had hij al voor gebeld. En nu zie ik hem morgen ook nog eens dus dat maakt het allemaal nog handiger! Het is ongeveer een half uur naar de plek waar zijn tasje ligt, die haal ik netjes op en kom tot de conclusie dat zijn geld en portemonnee gestolen zijn. Ze zijn wel zo aardig geweest om al zijn pasjes in het tasje te laten zitten. Gelukkig maar! Dan rijd ik door naar Steenbergen om op kraamvisite te gaan bij mijn vriendin E. om haar dochtertje Merel te zien. Daar blijf ik tot etenstijd kletsen en babbelen met haar dochter S. die al een jaar oud is. Op de terugweg trakteer ik me op een paar stukjes Tony’s Chocolonely. In de avond eet ik snel wat (last van mijn buik) en besluit ik het heel gezellig voor mezelf te maken. Ik steek alle kaarsjes aan (want het weer blijft kut en dan kan je je maar helemaal overgeven aan de herfst) en ga op de bank onder een dekentje zitten. Ik zet de film The Imitation Game op. Deze film wilde ik een jaar geleden al kijken en heb ik voor mijn verjaardag gekregen. Manlief wilde de film pertinent NIET zien, dus dit is het moment. Ik vind hem prachtig – zoals ik al verwacht had. Ik laat een berichtje op Facebook achter bij iemand die hem ook prachtig vond.

diary sunday special week 36 valtifest

Valtifest

Zaterdag 5 september
We hebben al maaaaanden een kaartje voor Valtifest en zagen met grote vrezen het weer tegemoet. Voordat we gaan race ik nog langs bij mijn moeder om de kleding van afgelopen dinsdag op te halen en samen met mijn kleding af te geven bij de kerk. Als we in Amsterdam aankomen bij mijn neef overhandig ik hem eerst zijn spullen. Daarna gaan we mijn auto parkeren, terug naar zijn huis en daar maken we ons klaar voor Valtifest. We vertrekken met het pontje naar de NDSM werf waar we aankomen in een vrolijke, bonte stoet mensen die allemaal anders verkleed zijn. Ik ben als buikdanseres en S. ook. We blijken niet de enigen! Naast buikdansers lopen er ook heel veel mensen rond met een verentooi. Mijn neef M. is als Breaking Bad met zijn meth lab kleding. Hubby is als Oostenrijker 🙂 Het thema was ‘Wie je ook tent’ een culturele mash-up. Dus dat is goed gelukt. We dansen in de verschillende tenten (PoTent, ImpoTent, TandartsassisTent, 1-Nice Tent etc.) en gaan uiteindelijk om 10 uur in de avond naar huis toe. Het is de hele dag wel koud geweest met veel wind, maar we hebben geluk want elke keer dat het regende stonden we IN een tent. We sluiten de avond af met warme chocomelk bij M. en S. thuis.

No plans

Zondag 6 september
Vandaag staat er eigenlijk niet veel op de planning. Misschien een avondje kermis kijken, maar er zijn ook nog veel dingen uit te zoeken voor onze reis. Het kan nog alle kanten op.

Wat ga jij vandaag doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.