diary sunday special week 49

DIARY : Sunday Special – Week 49

Diary 49: Paniek, shoppen en Sinterklaas

Begin 2015 besloot ik elke week een diary online te zetten. Deze week was er paniek, kreeg ik visite, ging ik shoppen en Sinterklaas vieren. Ik maakte nog veel meer mee! Wat? Kijk mee in mijn diary van week 49.

Een lekkere quiche van spinazie en mozzarella als #lunch. #nomnom #vegetarian #latergram

Een foto die is geplaatst door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

Den Haag en droombanen

Zondag 29 november Eigenlijk vind ik het altijd moeilijk om de zondag over te slaan, jullie weten vaak wat ik ga doen, maar het is zo jammer als ik die dag niet écht met jullie kan delen. Zo sprak ik zondag af met mijn vriendin D. in Den Haag. We zitten altijd zo enorm op één lijn, dat ik me wel eens afvraag hoe het komt dat we elkaar zo weinig zien. Ach, het hoort bij het volwassen leven waarschijnlijk, waar wij dan weer niet zo goed in zijn (#unsuccesfuladulting). Daar kletsen we dan ook over, ook over het vinden van je droombaan, meer willen en misschien minder hopen en juist ‘reëel’ zijn. Dat laatste gaan we dus niet doen… We besluiten dat we altijd mogen blijven dromen. We doen dit allemaal onder het genot van een lunch in Dudok – op aanraden van mijn Haagse zwager.

Paniek

Maandag 30 november In de ochtend komt mijn blog online over Calico Ghost Town, een spookstadje in Zuid-Californië. Vandaag heerst er paniek: Mijn moeder belt me op en vertelt me dat haar garage op meerdere plaatsen lekt. Ze ziet het allemaal even niet meer zitten. Ik race naar mijn moeder, verplaats het een en ander in de garage en plaats emmers. We bellen met de dakbedekker en we spreken in op zijn voicemail. Meer kunnen we niet doen. Ik rijd erna weer snel terug naar huis toe want ik moet mijn was ophangen en mijn spullen voor tapdance pakken. Ik ben de hele dag al niet mezelf en was eigenlijk pas na 10 uur opgestaan. Terwijl ik de was ophang voel ik me echt niet goed worden… bij het avondeten besluiten schoonzus en ik niet naar tapdance te gaan. Zij is te moe en ik heb last van mijn maag en darmen. Geen combinatie.

Shoppen

Dinsdag 1 december Deze ochtend ben ik meer bijtijds op: Mijn vriendin E. komt op visite met haar dochtertjes. Ze heeft zich een uurtje in de tijd vergist, maar komt nog voor 11 uur aangereden met haar kleintjes. We kletsen over wat koetjes en kalfjes en ik vertel over mijn reis naar Amerika. De kinderen worden rond het middaguur moe, begrijpelijk, en dus gaat ze terug naar huis toe. In de middag dwaal ik door de stad om te shoppen voor Sinterklaas. Ik heb bijna alles al voor degene die ik heb (we doen aan lootjes) maar ik koop ook altijd nog wat kleins voor de rest. Het is niet zo makkelijk! Ik kom N. tegen in de stad en zij zegt dat ze morgen wel het cadeautje voor I. haalt bij het schoonheidsinstituut, want ze is daar toch morgen. Dat scheelt mij weer een omweg – heel fijn!

Lunch break @ 2 #happy #finally #creativeshot Een foto die is geplaatst door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

Kaartje

Woensdag 2 december
Deze dag moet ik werken en helaas ben ik in de middag bijna alleen op kantoor. In mijn pauze loop ik een fijn rondje door de stad en koop ik dan eindelijk bij de VVV een kaartje van mijn woonplaats. We hadden beloofd aan lieve mensen van onze Amerika reis om er eentje te sturen naar hun kleindochter en het lijkt me zo leuk om te doen 🙂 Deze dag ben ik wat consequenter aan het Snapchatten geslagen want dat valt onder mijn ideeën van December Mindful Beleven.

Birthday 1

Donderdag 3 december
Vandaag is verjaardag nummer 1 van december een feit. Onze theemutsenvriendin I. is jarig en we zijn allemaal uitgenodigd! Na het werk moet ik nog mijn huiswerk maken voor de Engelse cursus die ik vrijwillig verplicht volg. Hierdoor ben ik uiteindelijk pas om 6 uur thuis en zie ik een berichtje op mijn telefoon van een vriend van ons. L. wijst mij op een huis dat net te koop staat en ik ga direct alles uitzoeken. Het ziet er op papier geweldig gaaf uit (ons bod bij het vorige huis ging niet door) en ik bel naar mijn moeder omdat ik denk dat ze het al eens eerder over dit huis heeft gehad. Ik heb gelijk, het is hetzelfde huis maar mijn moeder is ervan verzekerd dat iemand anders het gekocht moet hebben want het is enorm veranderd. Ik ga verder op onderzoek en vraag wat data op, daarop staat onder andere dat het niet meer verkocht is sinds 1993. Daarna bel ik direct hubby op om het met hem te bespreken – ik heb al een bericht naar de makelaar gestuurd maar die was helaas niet meer open. Nu wil ik eigenlijk zo snel mogelijk een bezichtiging inplannen zodat wij er lekker snel bij zijn. Hoewel hubby het nog niet gezien heeft, weet ik gewoon dat dit hem zal aanspreken. Als hij even later terugbelt blijkt dit ook zo te zijn. Morgenochtend maar snel telefoneren met de makelaar voor een snelle bezichtiging. Dan moet ik nog mijn eten klaarmaken en ik kies ervoor om een boerenomelet te maken. Erna ga ik op de fiets met schoonzus naar I. toe. We zijn er lekker op tijd (om 10 over 8 of zoiets) en hebben een heel leuke avond met de andere theemutsen, we kletsen veel met elkaar. Rond of na middernacht ben ik thuis als ik nog even met M. heb staan praten. Ik zie haar helaas niet zo vaak als de andere meiden en ik wil net zo graag weten hoe het met haar gaat. Ik ben blij dat we nog even persoonlijk met elkaar gesproken hebben en weten wat we meemaken in ons leven. Ik blijf erna op en blog nog wat en lees wat blogs tot manlief thuiskomt van een diner. Om 10 over 2 gaan we naar bed toe. De wekker staat om half 10.

Volg jij mij al op #snapchat ? #follow #followme #socialmedia #addicted #seeyouthere

Een foto die is geplaatst door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

Rijmen

Vrijdag 4 december Vandaag heb ik een vrije dag genomen en word ik wakker van de wekker om half 10. Ik bel direct naar de makelaar om een afspraak te maken. Helaas hebben ze vandaag, morgen en zelfs volgende week nergens meer plek! Ik baal er even van, maar ach… wat doe je eraan? We hebben nu een afspraak voor de week erna. Mijn vriendin N. komt op visite terwijl wij net ontbeten hebben, ze geeft mij een cadeautje – zo lief!!! En we kletsen nog over onze moeders en heupoperaties (en ja, die dingen staan toevalligerwijs in verband met elkaar) en nog meer dingen. Rond het middaguur gaat ze weer verder en ga ik me aankleden. Erna rijm ik nog als een dolle, maar mijn inspiratie is dit jaar echt ver te zoeken. Gelukkig krijg ik toch alles af. In de middag ga ik nog even op zoek naar een laatste cadeautje voor iemand en ik slaag snel omdat ik ineens een ingeving had gekregen. De hele dag ben ik wat hangerig en vervelend, dus ik heb geen zin om te gaan stijldansen. Toch gaan we in de avond toch en dan is het eigenlijk altijd leuk. (Wintertijd zorgt ervoor dat ik op de bank geplakt blijf zitten) Erna print ik mijn rijmpjes uit bij mijn moeder. Ik heb de hele dag mijn Sinterklaas CD aanstaan met BN’ers en het Philharmonisch Orkest. Zo mooi! Mijn favoriet is die van Wende Snijders.

Good night all! #goodnight #sleeptight #sleep #nightout #selfie #letmetakeaselfie

Een foto die is geplaatst door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

Na het stijldansen en rijmen printen gaan we nog stappen. We gaan naar Ouderwets in Chagall. Dat is een avond waarbij je minimaal 25 jaar moet zijn en er ‘oudere’ muziek gedraaid wordt. Het is lekker druk, erg gezellig… maar niet voor mij. Er is niemand die ik ken en ik voel me een beetje alleen. Er wordt ook niet gedanst, dus is het voor mij geen geweldige avond. Manlief wilt naar huis omdat hij een beetje ziek is en ik stribbel niet tegen. De volgende keer moet ik echt terugkomen maar dan mét vrienden.

Sinterklaas!!!!

Zaterdag 5 december
Ik ben fervent Sinterklaas vierder. Ik ben dol op Sinterklaas. Het vol verwachting klopt mijn hart, samenzijn met mijn familie, de glinstering in de ogen van de mensen waar je zo veel van houdt als ze je cadeautje uitpakken, of de grapjes in de gedichten. Ik houd van alles! De snoepjes, het zingen, het knuffelen met mijn nichtje. Vorige week vierden we het met mijn schoonfamilie en dat was heel gezellig maar ik was helaas een beetje ziekjes… Vandaag vieren we het met mijn familie. Ik word weer uitermate verwend! Wat inkijkjes zijn te zien op Snapchat 🙂 En een video van al mijn Sinterklaascadeautjes volgt.

Zondag rustdag

Zondag 6 december
En vandaag mag ik even tot rust komen, want de decembertijd is superdruk altijd. Leuk, maar druk. Misschien wil jij vandaag ook wel even rustig aan doen, dan raad ik je zeker aan om even de leuke filmpjes te kijken die ik voor je heb verzameld in Video’s voor je weekend. Bedankt voor het lezen van mijn diary! Deze keer is het een behoorlijke diary geworden, misschien ben ik de volgende keer minder lang van stof. 😉

Is december ook altijd de drukste tijd van het jaar voor jou?

LEES OOK  DIARY 2016 - Week 34

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.