diary sunday special week 52

DIARY : Sunday Special – Week 52

Laatste diary van 2015

Begin 2015 besloot ik iedere week een diary online te zetten waarin ik jullie meeneem in mijn leven. Vandaag zijn we bij de allerlaatste week van 2015 aangekomen, week 52, de laatste diary van dit jaar – gevuld met feestdagen en een reis naar PARIJS.

Always keep fighting! My hoodie arrived and I love it! 💜 #AKF #spnfamily #spn #selfie #joy #happymonday #loveit #fmsphotoaday #fms_joy

Een foto die is geplaatst door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

Paris, here I come!

Maandag 21 december Deze ochtend vertrekken manlief en ik naar Parijs toe, we hebben onverwachts (afgelopen zaterdag) nog een boeking gemaakt via AirBNB om een paar nachten in Parijs te blijven slapen. We hebben allebei deze week vrij genomen en waren er even aan toe om er een paar dagen tussenuit te gaan. En dat hebben we gedaan. De dag bestaat voornamelijk uit reizen naar Parijs en mijn Always Keep Fighting hoodie ophalen bij het postkantoor. Hij is superzacht en lekker warm, ik ben er enorm blij mee. We hebben een klein beetje pech met de reis, we worden bij Porte de la Chapelle lastig gevallen terwijl we staan te wachten voor het stoplicht. Dit is mijn eerste negatieve ervaring met Parijs, ik heb dit niet eerder meegemaakt. Heel vervelend. Erna willen we onze auto parkeren bij de garage maar krijgen de dame die het verhuurd heeft niet te pakken. Daardoor rijden we nog langer rond in de stad, maar uiteindelijk spreken we iemand anders die het regelt, parkeren we de auto en komen we met een uur vertraging aan in het appartement. Dat is overigens met een toplocatie, recht naast de Notre Dame. Je kan zelfs de klokken horen. We rusten wat uit en gaan erna naar Shakespeare & co. waar ik vier boeken koop (ja, echt) en uit eten gaan daar in de buurt.

Oh dear #Paris I am so happy to be back again. 💜 #travelgram #travelblogger #reizen #travel #paris #france #loveit #notredame #sunny #sunnyday

Een foto die is geplaatst door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

Kerstetalages

Dinsdag 22 december
Vandaag gaan we na wat lopen eerst uitgebreid lunchen in ‘onze’ oude buurt. Na een goede twee uur en met goed gevulde buiken komen we het restaurant uitgelopen en gaan we de Champs Elysées op waar ik graag de kerstverlichting wil zien en wat inkopen wil doen. Bij Sephora koop ik een foundation van mijn favoriete beautymerk MakeUp Forever. Bij Petit Bateau wil ik eigenlijk een shirt kopen maar ze hebben niets van mijn gading, waardoor ik met lege handen weer buiten sta. Na de Champs vertrekken we naar de grote warenhuizen waar we de prachtige kerstetalages van Printemps bekijken. Bij Lafayette gaan we nog even naar binnen maar hubby vindt het vreselijk en we vertrekken gauw weer naar buiten. We hebben kaartjes voor een klassiek concert, dus als we de gekochte spulletjes in het appartement afzetten, vertrekken we naar de kerk Saint Germain des Prés voor een klassiek kerstconcert. Na het concert steken we de straat over om de lekkerste chocolademelk ooit te drinken bij een uitgestorven Les Deux Magots.

At beautiful Sainte Chapelle. Breathtaking place. #ihavethisthingwithfloors #fromwhereistand #selfeet #paris

Een foto die is geplaatst door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

Sainte Chapelle

Woensdag 23 december Deze ochtend beginnen we met een bezoek aan Sainte Chapelle, een prachtige kerk met indrukwekkende glas in lood ramen. Ik heb nog nooit zoiets gezien, het is echt impressive. Erna lopen we nog wat meer rond en gaan we naar rue Montorgueil om inkopen te doen voor het thuisfront. Die lekkers zetten we weer af in het appartement en dan gaan we nog een rondje lopen in Parijs om de Eiffeltoren te zien. We gaan uit eten bij een restaurant dat er qua uitstraling niet zo bijzonder uitziet maar heerlijke steaks voorschotelt. Rond middernacht zijn we thuis en zie ik de host van het appartement nog en bedank hem voor zijn gastvrijheid.

Kerstavond

Donderdag 24 december
Ik kan Parijs niet verlaten zonder de Notre Dame gezien te hebben. Dus gaan we vroeg in de ochtend naar de kerk om daar te genieten van de rust en het prachtige bouwwerk. Ik denk dat ik de Notre Dame het mooiste stukje Parijs vind, zo mooi, zo rustig en prachtig met de Seine ernaast. Erna vertrekken we direct naar de metro en onze auto. De terugreis gaat veel sneller en makkelijker, we zijn wel allebei een beetje moe van het vele lopen in Parijs en de late avonden dus de terugreis moeten we wel wat afwisselen achter het stuur. Bij thuiskomst hebben we nog een boel kerstkaarten op de mat liggen, heel erg leuk! We zetten de kerstboom en de verwarming aan en pakken direct uit (wat goed van ons). In de avond gaan we nog even op visite bij L. en L. en zo komen we weer laat in de avond thuis van een gezellig avondje.

Merry Christmas! #merrychristmas #Christmas #happy #loveit #familytime #family #selfie

Een foto die is geplaatst door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

Kerstmis

Vrijdag 25 december
Het voelt helemaal nog niet als Kerstmis voor mij, maar toch is het al zo ver. We vertrekken, volgens traditie, in pyjama naar mijn moeder om het Kerstontbijt te nuttigen. Mijn nichtje heeft een chocoladebroodje en eet die lekker op waarbij haar hele toet onder de chocolade zit. Het maakt haar helemaal niets uit. In de middag zijn we thuis, hubby gaat rennen en ik doe de was, wat wel nodig was want die reikte tot aan het plafond. Erna maak ik me op, trek ik een mooie jurk aan en vertrek met de ingredienten voor het voorgerechtje naar mijn moeder. Als ik bezig ben met het voorgerecht klaarmaken, komen mijn broer, schoonzus en nichtje binnen. Mijn nichtje wilt heel graag meekijken en staat terwijl ik aan het koken ben, op een keukentrapje naast me. Zo gezellig! We knuffelen die avond veel, eten heerlijk, zingen mee met de Top 2000 en mijn nichtje is erg onder de indruk als manlief als een dolle staat te dansen. Ze wilt hem direct nadoen en dat maakt me enorm aan het lachen. We kijken zelfs nog een stukje van een kerstfilm dus ik heb alles gekregen waar ik om gevraagd heb.

Tweede Kerstdag

Zaterdag 26 december
Vandaag ga ik naar mijn schoonfamilie en daar is bijna iedereen aanwezig. We eten supermals vlees en kletsen over de vakantie van P., bedenken goede acties voor L. en zijn vrienden (naar Comic Con gaan, LARP-en, auditie doen voor SYTYCD en meer van dat soort ideeën) en hebben het over typetjes en autisme. We zingen zelfs nog een moppie met zijn allen van de Kleine Zeemeermin, wat kerstliedjes en liedjes van de Top 2000. We hebben een fijne avond en kijken uiteindelijk thuis nog een aflevering van Supernatural nadat ik twee keer deze blogpost overnieuw moet schrijven (wifi viel uit terwijl ik hem wil inplannen en tjoeps weg alle tekst).

Happy birthday

Zondag 27 december
Vandaag is mijn schoonzus jarig en gaan we daar gezellig op visite. Ook krijgen we visite over de vloer, F. waarmee we ook de eerste dag van het jaar hebben gevierd. En dat vind ik persoonlijk een mooi einde van de laatste diary. De cirkel is rond. Ik sprak over hem op de eerste dag van het jaar en nu over hem in de laatste week van het jaar.

 

Vond jij mijn diary leuk om te lezen? Wil jij dat ik in 2016 wekelijks mijn belevenissen met je blijf delen? Laat dan even een berichtje hier achter of op mijn Facebook pagina.

LEES OOK  DIARY 2016 - Week 5