DIARY 2017 Week 15 Keukenhof

DIARY 2017 – Week 15 – Keukenhof

In mijn diary krijg je een kijkje in mijn dagelijkse leven, deze week ging ik maar één dag naar kantoor toe, maar kreeg ik wel visite uit Tsjechië, ging ik Amsterdam verkennen en was ik als toerist in eigen land bij de Keukenhof. Lees mee in mijn diary van week 15.

Stukadoor

Maandag 10 april
Vandaag krijg ik twee man sterk hulp: De stukadoor is er! De gang, die er zo slecht uit zag, is opnieuw gestuukt en ziet er nu egaal wit uit. Even flink laten drogen voordat we er verf op gaan smeren. Ik kijk er al naar uit. Zo’n middag stuken gaat je niet in de koude kleren zitten. Ze hebben boven ook een wandje gestuukt en alles zit onder stuuk, gruis en sluier zoals ze dat zeggen. Als ze de deur uit zijn, doe ik alle deuren en posten af – meerdere keren. En dweil ik de gang 3 keer.

Dokter

Dinsdag 11 april
Oh gisteren ben ik trouwens bij de dokter geweest vanwege mijn knie. Je hoort me niet zo snel klagen of het een of het ander, maar ik heb eigenlijk al meer dan een jaar last van mijn knie. Het schijnt dat mijn knieschijf niet meer lekker in het ‘railsje’ loopt. Dus ik mag naar de fysiotherapeut om mijn beenspieren te verstevigen en daardoor een stabielere knie te krijgen. Ik moet de afspraak nog maken… In de ochtend heb ik een afspraak met twee vriendinnen M. en L. bij M. thuis. Ze is verhuisd en we zouden vandaag op visite gaan. In de middag steek ik uren in werken vanuit huis. En mijn moeder komt later in de middag op visite om de laatste afleveringen van Poldark te kijken.

1 dag werken

Woensdag 12 april
Ja, er moet wel brood op de plank komen natuurlijk. Bovendien heb ik het schreeuwend druk, dus er is weinig rustig aan doen. De hele dag krijg ik vragen naar me toe. Ik heb 3 zaken op mijn hoogste prioriteitenlijstje staan en na 3 uur in de middag heb ik er nog maar 1 ding van kunnen doen. De tweede weet ik nog net af te ronden voor het einde van de werkdag. Voor zo ver een productieve dag. Veel gedaan, maar mijn belangrijkste zaken werden constant onderbroken door vragen van klanten en collega’s. Volgende week beter…


Wel is vandaag ook mijn video online gekomen van onze reis naar Amerika. Die moet je zien! Het gaat over ons hotel in Las Vegas. VEGAS BABY.

LEES OOK  DIARY 2016 - Week 9

DIARY 2017 Week 15 Keukenhof

Tsjechische vriendin op visite

Donderdag 13 april
Vorig jaar heb ik ook al eens verteld over mijn Tsjechische vriendin. Ze kwam toen voor het eerst even langs op doorreis vanuit Engeland naar Luxemburg. Vandaag leer ik haar man ook kennen (eindelijk, na 4 jaar) en komen ze vanwege een trip met haar ouders in Amsterdam een nachtje bij ons slapen. Haar ouders komen de dag erna aan met het vliegtuig. Ik heb de dag vrij genomen omdat ze niet wist hoe laat ze zou aan komen. Ik ben de hele dag bezig met het huis helemaal logé-klaar te maken. Overal opgeruimd, schoon gemaakt… Maar het wordt later, later en nog eens later. Ik maak een uitgebreid diner klaar, maar nog steeds geen gasten. Ik heb haar nieuwe Tsjechische nummer niet, dus ik kan ook niet bellen… Uiteindelijk komen ze om 11 uur in de avond aan. Ik ben blij dat we voor de zekerheid waren gaan eten haha. Ze zegt dat ze een inschattingsfout had gemaakt. In haar gedachten was Nederland echt heel erg dichtbij. Waar wij dan wel weer erg om moeten lachen want vanuit Praag naar Nederland rijden, dat doe je toch niet eventjes.

Amsterdam!

Vrijdag 14 april
We staan op met cadeautjes en liefheid van onze bezoekers. We krijgen een zelfgemaakt lam (cake met een beetje chocolade), wijn, kaas en meer lekkers. En uitleg over Pasen in Tsjechië. In de middag gaan we met de auto naar Amsterdam toe, waar ik haar ouders leer kennen. Ze hebben een AMAZING AirBNB geregeld. Ik wil het hele interieur hebben. Zo leuk! We lunchen met brood en kaas en gaan de stad in. We lopen wat langs grachten, over de Albert Cuyp, even binnen kijken bij Hutspot, lopen langs het Rijksmuseum en voor ik het weet moet ik alweer naar huis toe. Ik moet mijn trein namelijk halen. Ik ren nogal abrupt weg, maar heb dan wel 2 uur de tijd om in de trein mijn boek te lezen.

Keukenhof

Zaterdag 15 april
Ik heb afgesproken met mijn visite om naar de Keukenhof te gaan. Zij vertrekken vanuit Amsterdam, ik vanuit het zuiden des lands. Ik ben er al als ik opbel en vraag waar zij zijn. We moeten nog vertrekken. Ik baal wel een beetje, want dat betekent dat ik me een uur alleen moet vermaken in de Keukenhof. Op zich is dat goed te doen, ik ga bij binnenkomst (entree extra) naar links en bekijk daar al enkele velden. De Keukenhof is mooi, maar druk… en je leert veel verschillende tulpen, narcissen en hyacinthen kennen. Ik laat hen nog een broodje haring en korenwijn proberen. Dat bevalt ze heel erg goed, dus ik ben blij dat ik ze een beetje Nederlands heb kunnen meegeven. Het is wel ook nog koud, dus besluiten we om ongeveer 4 uur dat het mooi is geweest. Uiteindelijk rijd ik om 10 voor half 5 weg en ga ik terug naar huis toe.

LEES OOK  DIARY 2018 - Week 39 - Spuugzat

Sara Kroos

In de avond heb ik namelijk een afspraak met mijn moeder in het theater. Een voorstelling van Sara Kroos, wat meerdere keren is uitgesteld. Nu, 3 maal is scheepsrecht, gaat de voorstelling gelukkig toch door. Eerst was ze ziek, de tweede keer had ze een depressie. Maar nu is ze er weer hoor! Leuke kwinkslagen met vooral dat ze heeft afgezegd, een man die te laat is binnen gekomen krijgt ook elke keer weer van haar te horen. En natuurlijk de voorstelling zelf. Erna doen mama en ik nog een paar drankjes in de foyer samen en blijven tot sluit zitten. We hebben enorm veel lol.

Pasen

Zondag 16 april
De ochtend is gereserveerd voor paaseieren zoeken. Mijn nichtje krijgt een voorsprong, maar is er niet al te snel bij. Zoeken is nog niet echt haar ding. Ik daarentegen heb ook dit jaar weer het record op mijn naam staan: Meeste eieren gevonden! Lekker een uitgebreid ontbijt bij mama thuis, helaas zonder schoonzus omdat ze ziek is.

Fondue

In de middag ben ik thuis, ruim ik nog wat op en krijg ik mijn nicht op visite (en haar man en dochter) om mijn huis te bekijken. Ik probeer ze nog wat drankjes aan te smeren, maar het mag niet baten. Na de rondleiding ga ik weer terug naar mijn moeder, neem daar een portje en wat kaas en dan valt de rest ook binnen en beginnen we aan het avondeten. FONDUE-EN! YES! Dat is echt al 100 jaar geleden en hubby heeft dat nog nooit gedaan. Leuk om eens met zijn allen te doen. Aan tafel liggen we nog in een deuk om mijn moeder hoe ze reageert op verhalen van ons van vroeger. En voor we het weten is het zo laat dat zelfs volwassenen op bed zouden moeten liggen. Dus gaan we naar huis toe om een tukkie te doen.

LEES OOK  Beautiful Blogger Award

Hoe was jouw Pasen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.