DIARY 2017 Week 29 heupoperatie

DIARY 2017 – Week 29 – Mama verzorgen na haar heupoperatie

In mijn wekelijkse diary geef ik je een inkijk in mijn leven. Wat ik afgelopen week allemaal deed? Dat lees je nu in mijn diary, die vooral gaat om het verzorgen van mijn moeder.

DIARY 2017 Week 29 heupoperatie

 

Heupoperatie mama

Maandag 17 juli
Vandaag is het zo ver; mijn moeder wordt geopereerd aan haar heup. Deze keer haar andere, de rechter is vorig jaar aan de beurt geweest. Waarvan nog een foto gemaakt is toen ze uit het ziekenhuis kwam:

Diary 2016 Week 28 Moederdag 2017

Ik moet allejezus vroeg opstaan om haar weg te brengen, ze moet er al om half 7 zijn. Vervolgens blijf ik op haar kamer in het ziekenhuis tot ze wordt opgehaald voor de heupoperatie. En daar gaat ze dan! Ze zwaait nog even en verdwijnt de lift in. En dan is het wachten. Pas na 2 uur wordt ik eens gebeld. Blijken ze vergeten te zijn om me te bellen… Ze is al 2 uur terug op zaal en heeft zelfs al geluncht. Met gierende banden rijdt ik naar het ziekenhuis samen met mijn broer en nichtje. Ze komt veel helderder over dan de vorige keer. Supergoed! De heupoperatie is ook heel goed gegaan en ze lijkt serieus beter uit deze narcose te zijn gekomen. Wie weet als dit aanhoudt, kan ze morgen zelfs al naar huis toe. In de avond eten we bij mij thuis en gaan schoonzus en ik naar de laatste les tapdance. Grote vakantie! Naderhand gaan we nog op visite bij mama in het ziekenhuis en daar komen we mijn broer, nichtje en mijn man nog even tegen.

Mama naar huis na haar heupoperatie

Dinsdag 18 juli
Vandaag mag mama al naar huis toe. Ik ben om 2 uur in de middag bij haar in het ziekenhuis en alles gaat zo goed, dat ze verwachten dat ze al naar huis toe mag gaan. Ik blijf net zo lang tot de fysiotherapeut is geweest die haar inderdaad naar huis laat gaan. Om half 5 zijn we al met al thuis. En nu mag ik voor haar zorgen. Samen met mijn broer kook ik die avond een lekker potje eten voor de hele familie. In de tussentijd heeft mijn moeder de eerste visite thuis al. T. komt langs, mijn ex-schoonvader. Ik haal ook al mijn spullen van thuis zodat ik de komende tijd even kan blijven tukken bij mama. Mama slaapt na haar heupoperatie, zoals vorig jaar, in de woonkamer. Haar bed staat op klossen en zo kan ze makkelijk manoeuvreren. Ik slaap boven op bed, met de gedachte dat ze kan roepen als ze naar de wc gaat en niet kan uitglijden etc. Natuurlijk roept ze me niet dus in de nacht van dinsdag op woensdag word ik om 4 in de nacht wakker van krakend parket beneden. Is ze er stiekem op uit gegaan. Schiet lekker op. Ik ren naar beneden en zie haar al terug naar bed stiefelen. Ik spreek haar er op aan, maar naderhand kan ik van de adrenaline niet slapen.

LEES OOK  DIARY 2017 Week 28 - Workshops en logeerpartijtjes

Couscous op vegetarische dag

Woensdag 19 juli
Dus deze ochtend is wat zwaarder dan anders voor me. Ik heb naderhand niet zo enorm goed geslapen en snap nog steeds niet dat ze niet even roept. Dat was handiger geweest. Ik geef het op met deze vrouw…! Ik zorg voor het ontbijt, zet koffie en thee voor haar voor later die dag en vertrek naar mijn werk. Mijn broer gaat bij mijn moeder langs en zou voor de lunch zorgen maar als het al dik na het middaguur is, appt mijn moeder dat mijn broer er nog niet is. En ga ik dus zelf maar weer op onderzoek uit. Uiteindelijk krijg ik hem te pakken en blijkt hij naar mama te willen gaan, ik hoef niet naar huis te racen om mama’s lunch te maken. In de avond maak ik vegetarisch voor hubby en mij en voor mama zit er een stukje vlees bij. Ze vindt het eten niet zo je van het (ze houdt blijkbaar ook niet van niet-droge couscous) maar het wel gezellig dat manlief er ook bij is. Hij blijft vannacht slapen bij mama. Hij gaat naar een festival en dan is het een week dat we elkaar niet zien als hij niet naar hier zou komen vanavond.

Ziekenbezoek

Donderdag 20 juli
Vandaag heb ik het extra zwaar om naar kantoor te moeten. Maar het moet. Als ik eenmaal op kantoor ben, word ik gebeld door hubby die nog bij mijn moeder is. Waar de autosleutels zijn? (Hij neemt de auto weer mee terug naar huis) En die blijk ik natuurlijk in mijn handtas te hebben zitten. Dom, dom, dom… dus weer als een gek op de fiets terug. Zo vliegt de dag wel voorbij. Het is echt zo’n week hoor… Ik ben helemaal niet helder en loop maar wat aan te klooien, ook op kantoor. Niet echt een topweek. Manlief gaat naar het festival, appt nog als hij is aangekomen. En ik eet met mama in de avond kliekjes. Als we net aan tafel willen gaan, wordt er aangebeld. Een vriendin van mama staat voor de deur met haar vriendin. Dus eventjes gauw eten en tegelijk koffie en thee zetten voor de visite. Het is een gezellige avond.

Look at this picturesque place! There is something nice to see around every corner. Just as it is in life. Sometimes life gives you lemons and what do you do? In my case: I try and make lemonade. Life is about highs and lows and embracing both. Because you will never really appreciate the high without the low. In my case, at this moment, I feel a bit low. It is part of life and it is comforting to know, that there is always something nice around the corner. If you look, you will see and find it. That’s what I believe. • • • • • #reizen #travel #travelblogger #travelvlogger #spain #travelgram #travelgirl #reisblogger #reisvlogger #dutchblogger #travelchick #travellife #travelling #nofilter #loveit #throwbackthursday #throwback #tbt #picturesque #pittoresk #nofilter

Een bericht gedeeld door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

Kraamvisite die bij MIJ op visite komt

Vrijdag 21 juli
Vandaag een halve dag kantoor en dan moet ik best een beetje lachen want mijn vriendin A. komt op kraamvisite bij mij. Ik wilde nog graag haar zoontje zien en haar feliciteren maar het mooie is dat niet alles altijd volgens het boekje hoeft te gaan. En bij haar ook niet! (Yay voor leuke vrienden!) Dus komt ze vandaag naar mijn woonplaats om samen op een terrasje een drankje te doen en haar zoontje te ontmoeten. Hij komt over als een makkelijke baby, lekker beweeglijk maar verder lekker easygoing. Ik hoop voor de papa en mama dat dat nog lang zo mag blijven! We all need easygoing children 🙂

LEES OOK  DIARY 2017 - Week 42 - Weezer! En een hondje in huis

Tuinieren in mama’s tuin

Zaterdag 22 juli
Ik slaap uit en na het ontbijt klaarmaken en wassen (ja, als je voor iemand zorgt moet je ook helpen bij het wassen en aankleden – all part of the deal) spring ik de achtertuin in met de heggenschaar. Ik ga vandaag de conifeer een stuk uitdunnen. Ik neem direct ook nog een andere heg voor mijn rekening. Pak het pad van de vijver naar de schuur achter aan en snoei de appelboom wat terug. Ik ben net op tijd klaar met al mijn werk, bij elkaar harken en in de groenbak doen want als ik alles net binnen heb staan begint het te regenen. Ik neem een uitgebreide douche en in de avond ga ik lekker met een boek op de bank hangen.

Bloggen

Zondag 23 juli
En dan is het zondag, ik stik van de spierpijn van gisteren. Ik slaap weer uit (YAY!) en dan na het ontbijt de afwas doen, stofzuigen, de keuken schrobben en mijn moeder helpen met wassen en aankleden. Ik probeer in haar slaapkamer een leuke outfit uit te zoeken en ik laat haar kiezen uit twee opties en vervolgens lak ik haar nagels. Ik zit een oude CD van de jaren ’92 te luisteren en in de tussentijd type ik deze diary. Ook ben ik bezig met mijn boeken die ik donderdag bij de bibliotheek heb gehaald over Amerika waar we binnenkort weer heen gaan. Ik kijk er al zo erg naar uit! Daar kan ik me straks nog even in verdiepen. En dan vanavond ga ik thuis Poldark kijken en blijft mama een nachtje alleen thuis. Even kijken hoe dat gaat.

LEES OOK  DIARY 2016 - Week 5

Supernatural SDCC panel

Verder vind ik het superspannend vandaag. Want nog maar kort geleden hebben we als SPNfamily gehoord dat op SDCC er tijdens het Supernatural panel een verrassing wordt verteld. En nu het 13e seizoen er aan komt, zijn we als fandom bang voor het nieuws dat er aan zal komen. Het panel is om half 11 San Diego tijd, half 8 Nederlandse tijd. Als het slecht nieuws is, zal ik de komende dagen in een hoekje zitten huilen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.