sunday special week 10 cirque du soleil ahoy rotterdam

Sunday Special – Week 10

Deze diary zat vol met werken, werken, werken. Werken aan van alles, maar weinig werken aan mijn blog. Ik heb geen last van een writersblock, helemaal niet! Ik heb juist last van de lentekriebels en de nodige spullen moesten opgeruimd worden naast alle leuke afspraken die ik ook nog had waardoor ik een vrij drukke week had. Lees jij even mee in mijn diary over wat ik allemaal gedaan heb?

cirque du soleil ahoy

Cirque du Soleil

Zondag 1 maart

Ik begin deze keer met zondag van vorige week, want ik had al in mijn Sunday Special aangegeven dat we mijn moeder meenamen voor een verrassingsdagje. Nou, dat is zeker een flinke verrassing geworden. Mijn man had gezegd dat ze haar wandelschoenen moest meenemen en haar badpak. Mijn moeder had beide bij zich en had geen idee wat we gingen doen. Zouden we naar Den Haag gaan? Of naar Scheveningen? Toen we ineens een andere snelweg op schoten was ze het spoor bijster. Aangekomen zag ze het hangen bij de Ahoy: Cirque du Soleil! We hebben een heel fijne middagvoorstelling gehad, welke magisch was. En we hadden perfecte plaatsen! Precies in het midden keken we naar het toneel.

#usie bij Cirque du Soleil

#usie bij Cirque du Soleil

Je zag zoveel dingen tegelijk gebeuren soms. Wat een prestaties worden daar neergezet: Aan hun nek aan hoepels hangen en meters hoog de lucht in getrokken, of met je wreef aan die hoepels hangen. Twee mensen die zonder elkaar vast te houden op elkaar hangen, hij staat overeind, zij hangt op haar schouders op zijn schouders en staat op haar kop. Vliegensvlug touwtjespringen, door een rad heen springen en natuurlijk een komische noot van de mimespeler (waar ik heel hartelijk om gelachen heb!). Het was een heel leuke middag en we sloten de dag af bij ons thuis met frietjes.
Erna ging mijn moeder naar huis en keken wij de 9e aflevering van Wie Is De Mol? Hoewel J. allang naar bed ging, zat ik nog complottheorieën door te nemen. Het zou heel goed kunnen dat Margriet de mol is, want welke mol trekt ineens 2 jokers bij dezelfde persoon weg als dat niet per se hoeft en hem hiermee het spel uitwerkt? Nee, dat doet een mol niet.

Ziekenbezoek

Maandag 2 maart
Vandaag zou ik een vriend van mij helpen bij zijn bedrijf, maar ze waren allemaal doodziek thuis. Ze hadden de griep en dus kreeg ik een berichtje dat ik beter niet kon komen. Ik stelde voor om vanuit huis iets te doen, maar hij was zo ziek dat hij de hele dag op bed had gelegen en pas later op de avond een bericht stuurde dat hij het vergeten was. In de tussentijd liet ik natuurlijk niet de tijd zomaar passeren. Ik ging aan de slag met spullen uitzoeken, opruimen, schoonmaken en mijn blog van dinsdag schrijven: Hallo maart, hallo lente. De zon scheen volop buiten en het was lekker weer, ik kreeg er echt lentekriebels van.
In de middag ging ik op visite bij mijn lieve vriendinnetje J. Ze heeft zich laten opereren aan haar amandelen en was voor de eerste keer een beetje beter, dan de dagen ervoor. Ze was al een week verder en kon nog steeds geen vast voedsel eten en alles deed haar zeer. Zo vervelend voor haar! Ik had voor de zekerheid wat seizoenen van series meegenomen: Alle seizoenen die ik heb van Scrubs, het eerste seizoen van Once Upon A Time en ik dacht… laat ik het gewoon proberen, je weet het nooit of ze ook hooked is straks (dat zou zo gaaf zijn) : Supernatural.
Na mijn bezoekje ben ik naar huis gegaan om mijn danskleding te pakken en bij mijn moeder te gaan eten. Eerst zat ik nog met mijn nichtje op de bank en toen pakte ze een dekentje, om over ons heen te leggen. Terwijl ze dat had gedaan was ze ineens haar teen kwijt. “Teen, teen, teen!! Oh daar ben je!” zei ze toen ze het dekentje van haar voeten haalde en dus weer zag waar alles zat.
In de avond hebben we een stevige tapdance les gehad en we moesten stijldansen erna inhalen maar J. was pas om half 9 thuis en was daar al mee bezig geweest vanaf 18:00 uur. Hij was kapot en wilde echt niet meer dansen en ik vond het niet zo erg!

sashimi den bosch

Broodje sashimi

Dagje Den Bosch

Dinsdag 3 maart
Vandaag had ik een afspraakje met mijn vriendin N. We kozen ervoor om deze keer eens naar de stad te gaan waar het allemaal begon: Den Bosch. Helaas regende het pijpenstelen die dag waardoor de helft wel in het water viel, maar gelukkig zijn wij niet zo snel bang te maken. Daarnaast stond er ook een flink windje en natuurlijk had ik mijn best gedaan op mijn kapsel maar zag ik er uiteindelijk uit als een vogelverschrikker.

LEES OOK  DIARY 2018 - Week 36 - Paniek en een saunadag

We gingen cheesecake en carrotcake eten bij Dit. De bediening was niet goed, dus besloten we verder te gaan. Prachtige boetiekjes in gelopen en een super vest gezien van €150. Aangezien ik niet kon vinden of het een duurzaam merk was, heb ik hem laten hangen. Bovendien schrok ik ook behoorlijk van de prijs! Niet denken dus dat ik zomaar een vest zou kopen voor zoveel geld. We lunchten uiteindelijk bij Alles voor de Engelen. Erg leuk tentje met lekker eten. We hebben er superrelaxt gezeten, met uitzicht op de Sint Jans kathedraal. We praatten over allerlei onderwerpen: mode, werk, maar ook over leven, de dood en wat wil ik nu toch in het leven.
’s Avonds ben ik weer enorm erg moe en ik geef er aan toe, dus lig ik al om half 10 in bed. Erg vroeg, maar aangezien ik me de laatste tijd uitgeput voel lijkt het me geen verkeerde keuze.

Birthday!

Woensdag 4 maart

yourecards birthday sarcasm
Vandaag krijg ik als eerste een begroeting van onze oude stagiaire en nieuwe collega: K. Ze is terug uit India en heeft een sjaal voor me meegenomen. Wat lief! Een dikke knuffel! Daarna heb ik alleen maar een boel werk, een heleboel werk. Want de training die eerst zou doorgaan, moet ik helaas last minute cancellen in verband met uitschrijvingen. Dat maakte mij maandagavond al furieus toen ik thuis werkte en mijn mail checkte, maar ik ben nog steeds niet happy hierover. Daarnaast ben ik alleen maar bezig met aan de nieuwe website werken die aanstaande vrijdag online moet komen. Ik word er tureluurs van. Tussen de middag eet ik even gauw met een collega beneden in het gebouw (doe ik noooooooit) en erna weer hard doorwerken. Ik ben best tevreden, maar voel de ongedane andere zaken in mijn nek hijgen. Dat worden nog een paar pittige laatste dagen. Aan het einde van de werkdag gaan we met wat collega’s een drankje doen. Ik kan niet te lang blijven want ik moet het eten klaarmaken en daarna ga ik naar mijn beste vriendin voor haar verjaardag.
Ik maak snel eten klaar en mijn man schrokt het naar binnen. Ik weet niet hoe hij het doet, maar hij kan echt in minuten eten. Ik moet er echt even de tijd voor nemen, dus terwijl hij weg is, nestel ik mijzelf op de bank met mijn avondeten en een aflevering Supernatural. Erna spring ik in de auto naar mijn beste vriendin. Daar is haar nichtje op visite en die weet duidelijk nog niet wat ze van mij moet vinden. Soms reageert ze wel op mijn vragen en soms denkt ze: Toedeloe! We kletsen over van alles en nog wat, ik eet een heel lekker taartje en ga laat naar huis toe. Ik zie dat J. duidelijk is opgeknapt van de operatie, het gaat nu alweer wat beter dan afgelopen maandag. Hopelijk is ze snel weer helemaal 100%.

Wie Is De Mol? finale

Donderdag 5 maart
Vandaag alleen maar keihard doorwerken en nog eens keihard doorwerken. Dat doe ik dus ook, maar ik voel nog steeds bepaalde ongedane zaken naar me staren. Soms kan ik me niet echt vinden in ons beleid op kantoor. In de avond had ik eigenlijk afgesproken met mijn vriendin L. maar ik was zo moe de laatste tijd van alles en lichtelijk aan het kwakkelen dat ik de afspraak verzet had. Gelukkig vond ze het niet zo erg en nu kon ik thuis eindelijk even uitrusten. Op kantoor hadden we het nog over wie nu de mol zou zijn. We weten het denk ik allemaal wel dat het Rik niet is, maar als je vanaf het begin op zo iemand hebt gezeten dan tja…. J. en ik kijken de finale van Wie Is De Mol live. Het is toch Margriet! Volgende keer probeer ik toch iets serieuzer mijn aantekeningen bij te houden. Er zaten namelijk best hints tussen die mij ook waren opgevallen, zoals de bloemen. Verder wist ik ook zeker dat ‘M acht’ op haar moest slaan want ze was 8e bij de intro van Wie Is De Mol? en de laatste aflevering heette ‘zinloos’ en in die aflevering had ze te weinig zinnen bij het dictee en was ze dus zinloos (deze tip heb ik van mijn collega, ze had gelijk!).
Erna gaan we lekker bijtijds naar bed toe.

LEES OOK  DIARY 2019 - Week 18 - Voorjaarsschoonmaak en digitaliseren

Bestanden sorteren

Vrijdag 6 maart
Vandaag hoef ik maar een halve dag te werken, maar werk ik nog 2,5 uur over omdat ik alles voor de workshop nog moet afkrijgen die ik woensdag moet geven. Ik kom niet meer op kantoor voor die tijd, dus moet ik ervoor zorgen dat ik vandaag alles af krijg. Iets later dan gepland kom ik thuis aan en merk ik dat mijn man al druk in de weer is met van alles. Zo wilt hij ineens de pc opnieuw installeren en is hij de installatie cd kwijt. Dus haalt hij alles overhoop om deze te vinden. Hij vindt hem niet, maar daarmee is wel een boel al opgeruimd. Best oké. Ik ga daarom ook maar verder met opruimen… Zo moet ik van hem alles wat op de pc staat bekijken, weggooien op opslaan op de externe harde schijf. Uiteindelijk ben ik bezig met al ZIJN foto’s te hergroeperen en op te slaan op onze externe. Dat betekent wel meer dan 1000 foto’s doornemen en in mapjes plaatsen sinds 2010… een half uur voor het stijldansen ben ik klaar. Daar heb ik dus mijn hele middag en avond aan besteed. Ik hoop dat hij me dankbaar is.

Opruimen, Instax en Dinner for 4

Zaterdag 7 maart
De opruimwoede slaat door! Dat is niet erg, want het is gewoon heel erg nodig en als ik binnenkort ga verhuizen (geen idee, maar we zijn zoekende) dan wil ik zo weinig mogelijk onnodige troep meeverhuizen. Aangezien we allebei behoorlijk vroeg wakker zijn (ik van hem natuurlijk, ik ben een natural uitslaper) ga ik maar meteen aan de slag. Ik vind oude kaarten en brieven terug. Ik vind dat heel erg leuk en wil al bijna alles bewaren om in te plakken. En dan spreek ik mijn moeder. Die is zo lekker nuchter geworden wat dat betreft. Vroeger bewaarden mijn ouders alles. En als ik zeg alles, dan bedoel ik ook echt alles. Toen wij verhuisden van Moerdijk naar Roosendaal, hadden ze zelfs hun eerste bankstel en tweede bankstel nog opgeslagen staan. Mijn ouders zijn schatten en denken in de trant van: Je weet maar nooit; je kan er namelijk nog iemand blij mee maken. Dat is ook zo, maar in de tussentijd nam het de garagezolder en de halve garage aan ruimte in beslag. Mama zei dat ze sinds mijn papa is overleden, niet meer alles bewaart. Haar idee is: ‘Als het mijn tijd is, moeten mijn kinderen al die zooi opruimen. En wat hebben zij aan die brief die ik heb gekregen? Niemand weet daar de context van behalve ik.’ En dat is eigenlijk ook zo. Dus keek ik nog eens goed naar mijn herinneringen en besloot ik alsnog een boel weg te kiepen. Hoewel het oud papier recentelijk was opgehaald is, sinds ik bezig ben met opruimen, de bak alweer halfvol. Ik voelde me goed en heb zo veel mogelijk gedaan.
Tussendoor ben ik naar de stad geweest met mijn lief en hebben we nog wat dingen gekocht die we moesten hebben. En had hij de tijd om wat inspiratie op te doen voor cadeautjes voor zijn verjaardag. We hebben daarvoor alleen in de boekenzaak gehangen, het is nu eenmaal onze lievelingswinkel. Over lievelingswinkel gesproken, ik liep ook de Hema nog binnen en heb jawel… tromgeroffel… de Instax camera babyblauw gekocht. Ik zal er binnenkort gebruik van maken en dan komt er nog wel iets over op the blog. Ik ben er superblij mee! Hij is zo mooi! Hij is zo leuk!
Om 18:00 uur waren we uitgenodigd bij vrienden van ons om te komen dineren. Dat was ook heel erg gezellig en lekker en we gingen uiteindelijk na twaalven naar huis toe.

LEES OOK  DIARY 2016 - Week 2

CPC Loop

Zondag 8 maart
Vandaag loopt mijn lief de CPC loop. Zijn eerste wedstrijd sinds zijn knieoperatie en ik ben mighty trots op hem. Hij heeft zich ingeschreven voor de 5 kilometer en ik ben enorm benieuwd hoe het gaat. Zijn telefoon staat uit, dus ik kon hem ook niet nog een keer veel succes wensen hoewel ik dat vanochtend al 2 keer gedaan had. Ik breng mijn moeder naar haar vriendin in Moerdijk en ik heb een afspraak met mijn vriendinnetje L. Ik heb een cadeautje voor haar ter ere van haar ‘papieren huwelijk’. Ze was 1 februari namelijk een jaar getrouwd!

Hoewel het afgelopen week vanwege alle drukte en opruimen niet echt van bloggen is gekomen (oh was ik toch maar een fulltime blogger), ga ik dat uiteraard gewoon weer oppakken. Het is een social media loze en bijna blogloze week geweest. Even wat rust op de ether is niet heel erg, maar ik ben snel weer terug! Ik zit overigens naast Instagram ook op Snapchat waar ik regelmatig een filmpje achterlaat van mijn avonturen. Vind mij op Snapchat met: mrsstilletto
See you there! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.