De Stadskamer Breda lunch

DIARY – Sunday Special – Week 18

Een bijzondere week met Koningsdag ertussen. Lees jij mee met mijn diary?

#notd

Koningsdag

Maandag 27 april
We zijn gisteren met wat alcohol op terug naar huis gelopen. Vandaag ben ik een beetje moe, ik heb last van mijn hooikoorts en het is niet zulk lekker weer om in de tuin te zitten waardoor ik de helft van de dag binnen slijt en spullen opruim en Flow magazine lees. Als ik hoor dat mijn nichtje wakker is en de stad in is om Koningsdag te vieren weet ik niet hoe snel ik ook richting de tuin van de schouwburg moet gaan. Samen spelen we in de tuin en dansen we op het plein op geluiden van een big band. In de avond krijg ik een berichtje van J. ze is in Breda en komt de jongen tegen waar ik jarenlang verliefd op ben geweest. Ik zeg: Pictures or it didn’t happen. Ik krijg de foto’s toegestuurd en hij is in al die jaren totaal niet veranderd. Mijn reactie daarop:

MRI scan

Dinsdag 28 april
Deze dag staat in het teken van mijn MRI scan in het ziekenhuis. Ik moet er in de middag zijn en sta eigenlijk zo weer buiten. Ik krijg een scan van mijn hersenen om te checken of ik volledig in orde ben. Aanleiding om dit te doen? Een piep in mijn oren die niet weg gaat. Het is superklein binnen in het apparaat en ik sluit mijn ogen om niet claustrofobisch te worden. Met oordopjes in probeer ik me 10 minuten lang te focussen op mijn ademhaling. Dat helpt aardig want ik freak niet out.

Slechte plek

Woensdag 29 april
Een dag gevuld met werken en nutteloze besprekingen (ja echt) en in de avond ga ik lekker naar de yoga. Ik zit een beetje aan de zijkant waardoor ik niet goed zicht heb op wat de lerares doet. De volgende keer moet ik maar een beter plekje uitzoeken.

LEES OOK  DIARY 2019 - Week 17 - Logeerhondje

Koninginnedag

Donderdag 30 april
Ik mis Koninginnedag. Ik had zo graag vrij willen zijn. Ik ben altijd vrij op maandag en dinsdag waardoor ik er weinig van gemerkt heb, maar vandaag is een typische dag dat ik het liefst thuis was gebleven. De laatste tijd is het erg druk op het werk en werk ik extra, ook op dagen dat ik eigenlijk vrij ben. Na het werk ga ik naar de stad om het een en ander te halen en als ik klaar ben wordt ik gebeld door mijn moeder en nichtje. Of ik langs wil komen? Ik speel met mijn nichtje in de tuin en sta te dansen en te springen op Dikkertje Dap. In de avond eten we spontaan allemaal met elkaar bij mijn moeder.

Auto naar de garage

Vrijdag 1 mei
In de ochtend brengt J. de auto naar de garage. Eindelijk wordt hij nagekeken en hopelijk zal hij snel gemaakt zijn. Vandaag mag ik een half dagje, dus probeer ik niet te lang over te werken. Dat lukt aardig en na het werk staat J. buiten op mij te wachten. We gaan lekker uit lunchen in de zon. Wat zijn we toch een stel bofkonten. In de avond zou ik naar tapdance gaan maar het ging helaas niet door omdat mijn schoonzus geen oppas had voor haar kleintje. Mijn broer was te laat thuis waardoor we de les toch maar hebben overgeslagen. Ik ben niet in plaats van tapdance gaan sporten, maar dat had ik eigenlijk wel kunnen doen. Tsja, andere keer maar weer? In plaats daarvan maak ik de rommella in de keuken schoon en plak ik alle gespaarde punten in. Dat is een lang karwei, misschien kan ik het voortaan beter in stukjes doen. In plaats van 6 jaar gespaarde punten in een avond inplakken. In de avond kijken we naar de film Monuments Men. Daar had ik iets meer van verwacht aangezien er zo’n topcast in speelt. Het verhaal kabbelde vooral een beetje voort, jammer.

LEES OOK  DIARY - Sunday Special - Week 14

Kleding doneren en shoppen

Zaterdag 2 mei
Deze ochtend sta ik vroeg op en ga ik aan de slag met het boek Opgeruimd! Ik ruim verschillende verzekeringspapieren op en gooi oude polissen weg. Ik bedenk me nog op tijd dat het de eerste zaterdag van de maand is en dat dit betekent dat de kerk oude kleding en spullen inzamelt. Ik gooi de 10 kledingstukken die ik laatst had uitgezocht bij elkaar in een grote zak en de schoenen die ik nog bijna nooit heb aangehad en fiets naar de kerk toe. Erna ga ik kortingsbonnen ophalen bij mijn moeder en doe ik een kopje thee. Als ik opsta word ik gebeld door de garage dat ik mijn autootje weer mag ophalen. Ik fiets terug naar huis, haal J. op en vertrek naar de garage en vanuit daar gaan we door naar Breda. We gaan een dagje shoppen. Daar heb ik zo’n zin in. Ik heb niet echt iets specifieks nodig, maar wil gewoon weer even ‘onder de mensen’ zijn. Het bruist en is gezellig in Breda, we wandelen langs allerlei winkeltjes en bij sommigen gaan we binnen kijken. Er zit niets van mijn gading tussen, maar dat maakt niet uit – ik heb toch niets nodig. Alleen iets bij de Hema, het Kruidvat en Dille en Kamille. Die laatste hebben we niet in mijn stad, dus dat is een van de redenen dat we vandaag in Breda zijn. Ik ga op visite bij Woonwinkel Nova om inspiratie op te doen, mochten we een nieuw huis gaan kopen. Daar koop ik uiteindelijk nog twee leuke kaarten die ik wil inlijsten. Bij haar buurvrouw gaan we binnen en trek ik een mooie vintage jurk aan die me helaas niet goed past. De Stadskamer Breda lunchWe hebben geluncht voordat we vertrokken naar de garage maar bij de Stadskamer gaan we gewoon nog een keer voor de lunch – ik voel me net een hobbit. In de avond gaan we stijldansen op het soiree. Helaas zijn er bijna geen mensen! We zijn er zelf toch nog wel anderhalf uur en gaan daarna naar huis om nog een aflevering Supernatural te kijken.

LEES OOK  DIARY 2019 - Week 2 en 3 - Laatste loodjes en Gran Canaria

Gat in de dag

Zondag 3 mei
Deze ochtend sliep ik een gat in de dag: Ik werd pas om iets over half 12 wakker. Ik voel me lekker uitgerust ondanks de heftige hooikoorts die ik heb. Ik lees op Facebook dat een oude vriend van mij vader is geworden en zie prachtige filmpjes over Fashion Revolution Day en andere duurzaamheidsfilmpjes. Dat doet me meteen goed op de ochtend. In de middag ga ik kort op visite bij mijn vriendin E. haar dochtertje is 1 geworden en dat wordt vandaag gevierd. En voor je het weet staat er weer een nieuwe week voor de deur.

 

Wat ga jij allemaal doen vandaag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.