Konmari methode diary opruimdilemma organizing marie kondo

DIARY – Sunday Special – Week 22

Hallo allemaal! Wat klink ik als een oude vrouw als ik zeg: Wat vliegt de tijd toch. Het is alweer eind mei, de zomer lonkt! Vandaag alweer een tweeëntwintigste diary van mij online. Kijk jij mee in mijn leventje?

Kraamvisite

Maandag 25 mei
We gaan op kraamvisite in Pijnacker bij mijn neef. Ze hebben een tweede gekregen en dat is Stijn. Het manneke heeft duidelijke features van zijn grootvader en dat vinden we prachtig opmerkelijk. Later op de visite komt zijn grootvader ook nog eens langs samen met oma (mijn oom en tante) en kletsen we nog over hun vakantie. In de avond gaat J. een stuk joggen terwijl ik thuis blogs voorbereid. In de avond eten we shoarma bij mijn moeder thuis, slecht maar lekker! Mijn moeder en schoonzus hebben het erover dat ik een ander figuur heb gekregen en ik heb geen idee waar ze het over hebben. Alles past nog, niks zit echt heel erg strak. Hmmmm….

Konmari methode

Konmari methode

Dinsdag 26 mei
Vandaag zou ik eigenlijk in de avond een meeting hebben, maar deze gaat niet meer door omdat niemand gereageerd had. Ik had dus een avond geblocked en dat betekent dat ik nu zoveel meer vrijheid heb om deze in te delen. Heel fijn! Overdag ga ik weer verder met de Konmari methode, het gaat echt supergoed: Ik heb al 3 vuilniszakken met kleding gevuld en een grote doos met tassen en accessoires. Gaat lekker 🙂 Vandaag kwam – toevallig – ook een blog van mij online over de identiteitscrisis van mijn kledingkast die het inmiddels heeft gekregen van al dat opruimen.

theemutsenclub

Theemutsenclub

Woensdag 27 mei
Vandaag heb ik een spijkerbroek aan die aan de krappe kant zit. Waardoor ik zit na te denken over de opmerking van afgelopen maandag. Ik weeg me verkeerd waardoor ik denk dat ik in korte tijd 8 kilogram ben aangekomen, dat is even schrikken! Aangezien ik vrijwel nooit op de weegschaal sta (ik ben namelijk erg tevreden met mijn lijf) weet ik niet eens hoe je dat fatsoenlijk moet doen. Als J. thuiskomt spring ik onder zijn supervisie nog eens op de weegschaal en blijk ik niks te zijn aangekomen. Ik ben echt een ei af en toe… Vegetarische dag in huize Van Loon! We eten een HEERLIJKE aubergine ovenschaal met tomaten en crème fraîche. Jummie! Erna spring ik op de fiets om met mijn theemutsenclub af te spreken. Vandaag is het bij M. en dat is aan de andere kant van mijn stadje. Ik fiets er samen met mijn schoonzus naar toe nadat ik nog even geknuffeld heb met het mooiste en liefste kindje van de hele wereld (als tante mag je dat best zeggen vind ik). We kletsen over van alles bij onze Theemutsenclub, waaronder over het feit dat ik lekker in mijn vel zit maar toch wel even schrok toen ik me verkeerd had gewogen. Ook zij beamen dat ik er gezonder uit zie, vollere armen heb gekregen en een voller gezicht.

LEES OOK  DIARY: Sunday Special - Week 36

Off day

Donderdag 28 mei
Helemaal geen leuk nieuws krijg ik vandaag. Ik ben helemaal onder de indruk en verdrietig. Op mijn werk kan ik me toch nog wel aardig concentreren en als ik thuis kom houd ik me bezig met stomme klusjes die al 100 jaar gedaan moesten worden. Zo heb ik nog wat administratie gedaan waar ik normaal gesproken een broertje dood aan heb. Die administratie neemt toch wel een dik anderhalf uur in beslag, maar het is inmiddels wel gedaan. Vandaag kwam mijn Hema shoplog online! Heb je die al gelezen?

project t

Project T

Vrijdag 29 mei
Vandaag werk ik een half dagje en dat gaat prima, ik ruim veel rotzooi op waardoor ik eindelijk meer ruimte krijg voor mijn spullen op het werk. Ik heb een flexplek waardoor ik mijn spullen elke keer weer een ander kantoor in moet slepen. Ik heb echter meer ruimte nodig dan de anderhalve plank die ik heb gekregen in een kantoortje. Mijn Academy breidt duidelijk uit, dus ik ben alleen maar aan het uitzoeken en opruimen vandaag. Uiteindelijk heeft dat natuurlijk heel veel zin, dus ik ga niet klagen. Aan het einde van de dag heb ik twee extra planken erbij in het voorraadhok. Bij thuiskomst merk ik op dat we de laatste tijd maar een gezapig leventje leiden en dus gaan we in de middag naar de bioscoop toe om Project T te kijken. Het is een Disneyfilm met George Clooney, Hugh Laurie en Britt Robertson. Ik vind het een leuke film, het is een beetje sci-fi/fantasy achtig en dat vind ik heel vaak leuk, maar vooral dat het een gezellige film is met een moraal in het verhaal. Dat vindt J. er juist een beetje jammer aan, maar ja, wat wil je: Het is een film voor het gezin van Disney. Ik vind het moraal juist heel erg mooi en de boodschap die ze meegeven! Dus ik neem dat juist met me mee! Ik kan de boodschap supergoed gebruiken.

Mijn schoonzus, nichtje en ik op de verjaardag van E.

#Alwayskeepfighting en Verjaardag van E.

Zaterdag 30 mei
In de middag ga ik naar de verjaardag van E. ze is 11 geworden (wat een leeftijd!) en ze vindt ons cadeautje “supercute”. Kijk, zo’n reactie wil je hebben natuurlijk. Ik eet een heel erg lekkere aardbeientaart en klets gezellig met de aanwezige visite. Ik lijk inmiddels lichtelijk op een groupie als ik vertel over Marie Kondo. Echt, zo erg is het niet, maar het is meer dat W. ook heeft opgeruimd en ik weet niet hoeveel boeken heeft weg gedaan. Dat vind ik oprecht knap. Ik ben zo verknocht aan mijn boeken, dat zou ik echt moeilijk vinden…

LEES OOK  DIARY 2017 - Week 25 - E Viva Espana

In middag vind ik ook iets geweldigs in de post! Mijn nieuwe tas van het project van Jared Padalecki (en Jensen Ackles) van Supernatural: #AlwaysKeepFighting Helemaal excited dat hij in de bus is gevallen!!! 🙂

#Alwayskeepfighting

Video edit

Zondag 31 mei
We hebben een Skype gesprek gepland met een vriend die (hoogstwaarschijnlijk) is geëmigreerd naar Kuala Lumpur. We weten het niet helemaal zeker, maar we zagen iets op Facebook voorbij komen en we willen het naadje van de kous weten. Je zal wel denken: Dat valt toch op? Maar hij was een jaar lang op wereldreis en zou juist rond deze tijd terug moeten komen. Echter; we zagen ineens een foto op FB opduiken waarin de hond ook over gekomen is naar Kuala Lumpur. WTF??? Dus ik dacht 1 + 1 = 2. We zullen het vanmiddag horen. Verder heb ik de rest van de dag open liggen, dus ik kan nog alle kanten op. Het zal waarschijnlijk video’s editen worden, want dat ben ik echt heel erg leuk gaan vinden. Ik hoop binnenkort een leuke reisfilm met jullie te delen! Tot die tijd oefen ik nog een beetje op Kerst en Sinterklaas 2008 (ja, ik heb een beetje achterstallig onderhoud). En plannen maken voor aankomende week.

Wat zijn jouw plannen voor aankomende week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.