Biologische Markt in Roosendaal

Al geruime tijd hebben we een biologische markt in Roosendaal en het mooie is dat ik alle markten af kan gaan. Deze markt stond op donderdag van 11:00 tot 17:00 uur op de Nieuwe Markt in Roosendaal op mijn lijstje om te bezoeken. Alleen: het weer zat niet mee, ik vergat het, ik was te laat… Niet goed voorbereid dus.
Eindelijk ben ik dan gegaan en ik ben laaiend enthousiast!

De biologische markt in Roosendaal heeft 7 kramen

Het marktje is klein en bestaat uit 7 kraampjes maar bij deze kraampjes wordt je uitgenodigd om te proeven en willen ze graag hun kennis en informatie me je delen. Zo stond ik bij de stand van Puur & Vitaal het verschil te proeven tussen de ‘gangbare’ gedroogde abrikozen en echte. Verschil: de gangbare smaken nep en de echte hebben een langere smaak en lekkere nasmaak. Ook kreeg mijn moeder advies over welke suikervervanger te nemen.

Nog meer kramen

Ik keek mijn ogen uit bij de champignonkraam, of althans zo noem ik hem want de echte naam heb ik niet opgeschreven. Ik wist niet dat we zo veel eetbare paddenstoelen (tegelijk) hadden. Er stond een groenteboer en een honingboer met niet alleen honing voor op brood of in de thee, maar zelfs honingzeep hadden ze in hun kraam te koop. De biologische slager kwam uit het Vechtdal. Een regio waar ik dol op ben maar niet bepaald naast de deur ligt. Zelf zijn ze het gewend want ze staan ook in Rotterdam en Amsterdam. Ik vroeg me wel af hoe ‘groen’ het nu werkelijk is als ze iedere dag met de hele kar half Nederland moeten afrijden. Ik heb niks gekocht dus over hun product kan ik niks zeggen, ik ben het wel van plan dus verwacht later nog een post hierover.

LEES OOK  New York City: The city that never sleeps

Zo veel keuze

De kaasboer, ach… ik word al gelukkig als ik al die kazen zie (ik ben afstammeling van een kaasboer, het zal wel in mijn bloed zitten). Ik ging alleen kort erna op vakantie, dus het was zonde om kaas in te kopen. De mannen willen echter wel het een en ander vertellen maar ik riep al dat ze dat een volgende keer mochten doen omdat ik anders de hele kraam zou leegkopen (vonden zij niet erg natuurlijk). Bij de bakkerij Le Perron keek ik ook al mijn ogen uit. Ik besloot dat ik de volgende keer een van de “Leuk”-broden (zo noem ik ze) zou nemen. Nu nam ik zuurdesembrood op basis van gist. Een compact brood van €3,-. Mijn vriend vond hem ‘mwah’ dus zijn vraag was een wat spannender brood de volgende keer mee te nemen. Dat zal ik dus maar doen!

Later meer over brood, kaas en vlees.

De biologische markt in Roosendaal bestaat helaas niet meer. Er waren te weinig bezoekers en marktkramen om deze markt te blijven houden.

Foto’s gemaakt met mijn telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.