ik hou van meuk tag tweedehands kringloop kastje

De ‘ik hou van meuk’ tag

Een tag over tweedehands meuk. Ooh La Lau bedacht deze vragenlijst en ik zag hem bij Ikbenirisniet waarbij ik dacht: Hé die tag past wel bij mij! Het gaat over je liefde voor tweedehands / kringloop. Lees alle vragen en mijn antwoorden op de ik hou van meuk tag hier.

Hoe vaak ga jij naar de kringloop?
Ik ga maar eens per jaar naar de kringloop geloof ik. Ik heb niet veel nodig en bovendien heb ik al een jaar bijna niets nieuws gekocht. Niet voor in mijn kledingkast (vanwege de Free Fashion Challenge) maar ook niet voor in mijn huis. Ik heb erg veel geërfd/gekregen en bovendien geen ruimte.

Wat is je favoriete kringloopwinkel?
De kringloper in Roosendaal op het industrieterrein. Het is een warenhuis Simple en heeft twee verdiepingen met tweedehands meuk. Lekker veel aanbod!

Wat is je grootste tweedehands aankoop?
Ik heb een kastje in mijn huis staan die ik bij de kringloper heb gekocht. Ik ben dol op mijn kastje! Ik vond hem supermooi en mijn vader en mijn man hebben hem samen opgeknapt. De kast is erg zwaar – want massief hout – en hij ziet er nog steeds uit als door een ringetje te halen. Ik gebruik hem in ons huis als buffetkastje. Hij was 100 euro geloof ik, of misschien 120, maar elke cent waard.

Op welke tweedehands aankoop ben je het meest trots?
Dat zal dus ook het kastje van hierboven zijn. Hoewel ik ook erg tevreden ben met de salontafel die ik tweedehands heb gekregen van een oude werkgever. Hij deed het ding toch weg en ik was nog op zoek naar een nieuwe salontafel. De tafel is van massief eikenhout, dus ik kan me herinneren dat mijn vader en mijn oude werkgever het ding in de aanhangwagen probeerden te krijgen. De tafel is echt dieplood, dus ik ben blij dat mijn vader zijn rug niet verpest heeft hiermee. Als we ooit gaan verhuizen hebben we sterke mannen nodig!

LEES OOK  RER's en Metro's

Show hier je ’trots’:

Wat was het beste koopje ooit?
Ik heb eens een tas gekocht bij de kringloper en daar ben ik zo blij mee. Hij is zo leuk! Wat een koopje ook 🙂
Daarnaast heb ik gratis een secretaire gekregen van mijn tante, het was een erfstuk. Mijn oude secretaire gaf ik daardoor weg, binnen een mum van tijd had ik al iemand gevonden die hem wilde hebben voor haar dochter. De secretaire die ik nu heb is veel handiger dan degene die ik eerder had. Deze heeft meer lades en opbergruimte en je kan twee pootjes uittrekken waardoor je het schrijfblad kan laten zakken. Heel wat handiger dan de klemmende secretaire die ik eerst had.

Wat was je slechtste koop ooit?
Ik heb tweedehandsboeken gekocht bij de kringloop maar die dingen nooit gelezen. Daar heb ik van geleerd. In het vervolg zal ik niet zo snel meer boeken kopen denk ik. We kopen wel eens interessante geschiedenisboeken voor mijn man, maar dat doen we bij de tweedehands boekenzaak. Zo heeft hij eens een complete serie van Winston Churchill op de kop getikt. Dit staat nu allemaal op zolder te wachten tot we een extra kamer hebben waar we een bibliotheek van maken. Ja, we hebben grootse plannen.

Vind jij deze tag ook zo leuk? Neem hem dan gerust over, maar vergeet niet om de credits naar Ooh La Lau te laten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.