King Corn Maïs Koning

Docu: King Corn (Maïs koning)

Deze documentaire gaat over twee vrienden die na een haaranalyse te horen krijgen dat hun dieet uit maïs bestaat. En dus vertrekken ze naar Iowa om een acre met maïs te gaan zaaien en te zien wat er met hun maïs gedaan wordt. Maïs blijkt een belangrijk ingrediënt te zijn in de fastfood industrie en zij gaan dit proces van begin tot eind zelf meemaken. Hierover maakten ze een documentaire die je meer inzicht geeft in fastfood en wat voor een gevolgen keuzes in de food industry kunnen hebben.

De Maïs Koning

Ik vond het een lichtvoetige documentaire, mede omdat deze vrienden geen idee hadden waaraan ze waren begonnen. Ze leren snel, maar beginnen met dezelfde achtergrond als die jij en ik zouden kunnen hebben. Omdat er sporen van maïs werden teruggevonden in hun haren die ze niet konden verklaren (ze eten bijvoorbeeld geen van beide veel maïs) willen ze weten hoe dit kan en gaan ze het onderzoek aan. Als ze erachter komen dat het vlees dat ze eten vaak afkomstig is van vee dat gevoederd wordt met maïs en maïs ook in allerlei andere vormen in producten terug te vinden is, snappen ze waar ze moeten beginnen willen ze alles kunnen volgen vanaf de maïskolf. En dat betekent, zoals ik hierboven al benoemde een jaar lang een eigen stuk land met maïs verbouwen, verkopen en kijken waar dit terecht komt. Zodoende ook de naam King Corn; maïs koning.

Mocht je een momentje hebben en geïnteresseerd zijn in duurzaamheid en hoe je eten tot stand komt en wat de hele landbouwwetgeving ook met de mensen van de landbouw doet, dan raad ik je zeker even aan om deze documentaire te kijken. Je kan hem gratis op YouTube kijken via de volgende link: King Corn.

LEES OOK  Mijn doelen in 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.