Groen licht

NPO Groen – Groen licht

Terwijl ik naar het programma Groen Licht van NPO Groen zit te kijken bedenk ik me: Hee daar heb ik nog nooit wat over gezegd. Een duurzaam programma op onze Nederlandse televisie: Groen Licht.

Groen Licht behandelt als een soort van consumentenprogramma allerlei duurzame onderwerpen. Zo zag ik laatst een aflevering waarin een man vroeg, nu hij vegetarisch was geworden, of het überhaupt wel zoden aan de dijk zet. Dat is wel zeker zo! En daar krijg je antwoord op van een deskundige met meerdere adviezen en uitleg.

Tijdens dit programma testen ze ook duurzame initiatieven en hebben ze het over duurzame ontwikkelingen. Een erg leuk en informatief programma waarin de feiten en fabels uit de duurzame wereld worden getest. Groen Licht wordt gepresenteerd door Brecht van Hulten en Milouska Meulens en is volgens de zender een journalistiek reportageprogramma.

groen licht npo duurzaam

Duurzaam programma

Ikzelf vind het een leuk programma omdat er op een mooie manier aandacht wordt geschonken aan duurzaamheid. Het programma duurt niet extreem lang, de lengte van het programma is precies goed. De reportages zijn stuk voor stuk interessant en brengen meer informatie aan het licht. In een vrij recente uitzending spraken ze over het verduurzamen van de Tweede Kamer en waarom dit nog steeds niet gerealiseerd is. (En hoeveel uitstoot het scheelt als dit wel gerealiseerd zou worden) En zoals hierboven vernoemd komen er ook nog andere vragen naar voren zoals: Maak ik verschil als ik vanaf nu vegetariër word. Er komt eigenlijk altijd wel een onderwerp voorbij die relevant is voor jouw leven en bovendien wordt het leuk gepresenteerd door de dames Brecht en Milouska.

LEES OOK  Mijn post Free Fashion Challenge mode aankopen

Groen Licht bestaat sinds 2016 en wordt wekelijks op maandag uitgezonden op NPO 2 om 19:20 uur.

Ken jij het programma Groen Licht van de Vara al?

Foto’s zijn afkomstig van NPO Groen Licht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.