#Natureisspeaking

Hoewel de video’s al 9 maanden geleden online zijn gekomen, zag ik deze pas een maand terug voor het eerst: #Natureisspeaking.

#Natureisspeaking is een serie van video’s van Conservation.org waarin bekende acteurs de stem van de natuur zijn. Julia Roberts als Moeder Aarde, Harrison Ford als de Oceaan, Kevin Spacey is het Regenwoud, Edward Norton de Aarde, Penélope Cruz is Water, Robert Redford als het Redwood, Ian Somerhalden is de stem van het Koraalrif en Lupita Nyong’o spreekt voor de Bloemen. Allemaal zijn het zeer krachtige teksten, waarmee Conservation.org wilt zeggen:

Nature doesn’t need people. People need nature.

#Natureisspeaking – IJzersterke boodschap

Ik ben het roerend eens met die uitspraak en de films zijn stuk voor stuk mesmerizing om naar te kijken. Bovendien krijg ik de sterke boodschap van Moeder Aarde maar niet uit mijn hoofd, van alle video’s vind ik die nog wel het sterkst. Ik kon het niet laten om deze video’s met jullie te delen en daarom zet ik vandaag de volledige playlist met al deze interessante films op mijn blog. Ik denk dat het interessant is om naar te kijken en de boodschap duidelijk is. Als je nog niet veel hebt met duurzamer leven, dan zou het best eens kunnen zijn dat deze boodschap je een duwtje in de juiste richting geeft. Ik pretendeer zelf niet de groenste vrouw van de wereld te zijn, maar ik geloof er wel in dat jijzelf ook een verschil kan maken – hoe klein ook. Deze filmpjes gaven mij weer een stap in de juiste richting, door mijn focus weer te verbeteren. Want is het niet zo dat wij inderdaad die natuur nodig hebben? Als we zo doorgaan met hoe we met de wereld omgaan, dan is er straks geen natuur meer over die ons voedt. En dan…?

LEES OOK  Klein geluk

Geen tijd hiervoor? Kijk dan in ieder geval naar het eerste filmpje: Ze zijn maar 2 minuten per keer.

Kan je deze playlist niet zien? Klik dan hier op deze link: Playlist #Natureisspeaking

 

Wat vind jij van deze filmpjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.