TV programma Hip voor Nop

Bij thuiskomst stuitte ik in mijn TV-gids op een interessante programmanaam: Hip voor Nop. In de beschrijving stond aangegeven dat dit een jeugdprogramma was, maar ik was toch erg benieuwd wat dit programma nu inhield. Kijk jij ook even mee?

BBF’s

Hip voor Nop is een programma waarbij twee beste vriedinnen (BFF’s) zich kunnen opgeven voor een geheel nieuwe look. Het programma komt bij de meiden thuis op visite en daar duiken ze hun kast in om straks met bekende sterrenstylisten een nieuwe look te creëren, voor nop.
Uit de kast moeten ze verschillende items halen: Kleding die ze heel graag dragen, kleding die ze niet zo veel meer dragen en miskopen. Deze items gaan mee in de koffer, als ook een paar schoenen. De styliste geeft aan wat haar ideeën zijn bij de kleding en wat ze zou kunnen maken. Vervolgens gaan ze met de nieuwe look aan de slag. De meiden worden gestimuleerd om alles wat ze hebben te hergebruiken en als er iets nieuws aangeschaft moet worden, dat dit tweedehands is. Ook lenen komt in dit programma aan bod!

Duurzaamheid, hergebruik en onzekerheden

Het leuke aan dit programma is dat jonge meiden een informatief, creatief en inspirerend programma kunnen bekijken waarbij ze uitleg krijgen over hergebruik, duurzaamheid van kleding en hoe ze nieuwe kledingstukken van oude kunnen maken. Bovendien bespreken ze onzekerheden over bijvoorbeeld hun lichaam en krijgen ze tips om zelfverzekerder te zijn of bijvoorbeeld puistjes te camoufleren.

Lifestyle voor meiden

Het programma is (uiteraard) volledig gericht op tienermeiden maar ik vind het vooral erg leuk om te zien dat ze op jonge leeftijd al andere mogelijkheden voor hun garderobe voorgeschoteld krijgen, dan nieuwe kleding aanschaffen. Het maakt de meiden creatief met hun garderobe en bovendien steken ze er nog iets van op. Door bijvoorbeeld een DIY project erin te verwerken of informatie te geven van stylisten die ook materialen hergebruiken. Het programma heeft een hoge fun factor en dat is denk ik ook erg belangrijk voor een meidenprogramma. Ze zijn op dit moment een tweede seizoen aan het maken voor in het najaar.
Wil jij dit programma eens bekijken of ben je benieuwd voor je eigen dochter? Kijk dan hier eens verder:
 
LEES OOK  Mijn doelen in 2014

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.