Waarom duurzaam leven een green lifestyle

Waarom duurzaam leven? Ik koos een green lifestyle

De tagline van mijn blog is: Mrs.Stilletto ~ Een blog over Geluk, Reizen en DuurzaamheidEen landelijk, groen en gelukkig leven op hoge hakken. Maar waarom koos ik voor een duurzaam leven? Wat is de reden geweest dat ik een green lifestyle wil nastreven?

Ik wil groener leven

Als je al wat langer op mijn blog komt, weet je dat ik al het een en ander te verduren heb gehad. In 2011 overleed mijn vader plotseling, waardoor mijn leven en mijn gedachten in een wervelwind terecht kwamen. Al enige jaren was ik me meer gaan verdiepen in een duurzamere leefstijl, maar dit moment zorgde ervoor dat ik alles in mijn leven her evalueerde. Althans, toen de rust weder gekeerd was en ik tijd had om na te denken. Ergens een paar maanden later.

Niet denken, maar doen

In 2013 besloot ik te stoppen met werken, verhuisde ik naar Parijs met mijn lief en kwam daar voor het eerst tot rust. Ik las dat jaar nóg meer boeken over duurzaamheid, ik keek documentaires en tv-programma’s. Ik wist dat er iets in mijn leven moest veranderen, de automatische piloot stond al te lang aan. In plaats van zeggen dat er iets moest veranderen, zorgde ik er ook daadwerkelijk voor dat er iets in mijn leven veranderde. Niet meer zeggen dat ik vind dat er iets gedaan moet worden aan het milieu, maar ook actief mijn steentje bijdragen.

Waarom duurzaam leven een green lifestyle

Wat ik deed en wat ik nu doe voor een duurzaam leven

Eerder recyclede ik en at ik af en toe biologisch. En daar was waarschijnlijk alles wel een beetje mee gezegd. Ik besloot wat vaker een vegetarische dag in te lassen, stopte met kleding kopen en ging door met het groener maken van mijn leven. Inmiddels komen vrienden, familie en kennissen naar me toe om te vragen hoe zij het beste klein kunnen beginnen en kan ik ze een flink eind op weg helpen. Ik ben niet donkergroen te noemen, maar voor mintgroen mag ik zeker wel doorgaan.

LEES OOK  #Natureisspeaking

Heeft het zin om duurzaam te leven?

Af en toe krijg ik ook cynische of bijdehante opmerkingen over mijn levensstijl. Dat het niets uitmaakt, dat er nog zo veel landen zijn die het niet goed aanpakken, dat we maar een druppel zijn op de gloeiende plaat. Maar als ik ze kort wat meer vertel over het milieu en simpele feiten opnoem, probeer ik ze daarnaast te vertellen dat als niemand iets doet. We nog verder van huis zijn. Het zijn juist vaak die kleine groep mensen, die een grote beweging kunnen starten. Een beweging naar een betere wereld voor ons allemaal.

Wereldverbeteraars zijn geitenwollensokken

In gedachten deel ik mij bij dat kleine groepje in. En niet omdat ik een dikke schouderklop wil krijgen. Ik vind het serieus een prettig idee dat ik mijn steentje bijdraag aan de maatschappij. Op een lichtgroene manier, hoewel ik voor sommigen als een geitenwollensok zal overkomen (en anderen niet extreem genoeg ben – er is altijd wel iets natuurlijk). En dat deert me niet, want wat ik heb geleerd is dat je vooral met kleine stapjes ver kan komen. En je true to yourself moet blijven.

Wil jij meer tips hebben voor een groene lifestyle?

You are in luck! Hieronder vind je enkele toppers over duurzaam leven:

En natuurlijk kan je altijd nog terecht in de rest van mijn archief. Klik hier voor alle artikelen over duurzaam leven, wonen, kopen, wassen, denken, eten, lezen.

LEES OOK  Alles wat je weg doet... over minimalisme en de kringloper

Vandaag is er natuurlijk weer een nieuwe video online gekomen, die ik absoluut aanraad om te kijken. Waarom ik koos voor een green lifestyle en tips voor jou om ook te kiezen voor een duurzaam leven. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, als je begint met een kleine stap. Bekijk mijn video en je kom te weten hoe jij ook het verschil kan gaan maken!

Kan jij de video niet zien? Klik dan op de volgende link: https://youtu.be/UnnPTxemN7I

Heb jij nog een goede tip voor mij, voor een duurzaam leven? Ik hoor het graag hieronder in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.