warme truiendag infographic

Warme Truiendag op 10 februari 2017

Ieder jaar kan je meedoen aan de Warme Truiendag. Een initiatief om één dag het verschil voor ons milieu en onze toekomst te maken. Door één dag in het jaar met zijn allen aandacht te vragen voor het minderen van de warmte in huis, waarmee je een groot verschil kan maken.

warme truiendag infographic

Zet de verwarming lager

Trek gewoon eens een warmere trui aan en zet de verwarming een graadje lager. Misschien kom je wel tot de conclusie dat je dit ook vaker kan doen. Dat zou mooi meegenomen zijn, maar is niet de eerste insteek van het initiatief. Het idee is dat je je online opgeeft voor de warme truiendag en aangeeft met hoeveel mensen je meedoet en hoeveel graden lager je je verwarming zet. Je kan dan zien hoeveel verschil jij maakt die dag en hoeveel energie en Co2 uitstoot jij bespaart. En dat is aanstekelijk! Voor elke graad bespaar je namelijk al 6%!

Warme Truiendag: Ik doe mee!

Ik doe mee met de warme truiendag op vrijdag 10 februari en ik probeer per definitie mijn verwarming wat lager te zetten. Thuis heb ik vaak een warme trui aan en op mijn vrije dagen staat de thermostaat niet te hoog. Zeker als je aan het schoonmaken bent in huis is het niet nodig om de cv te laten loeien. Veel stil zitten betekent al snel dat je het koud krijgt, maar de verwarming een graad of twee hoger zetten is bijna een gewoonte geworden.

Het is toch geen zomer?

Ook zie ik vaak mensen in de winter in een t-shirt in huis zitten. Zelfs met de kerstdagen zijn bijna alle feestjurkjes alleen met korte mouwen te bestellen. Ik ben al een enorme koukleum dus dat is niet aan mij besteed, maar het is ook een beetje vreemd. Daarmee laat je denken dat het heel normaal is om in zomerkleding in huis te zitten. Terwijl we nu midden in de winter zitten!

Misschien werk jij wel op vrijdag. Dan kan je ook gewoon meedoen, samen met je collega’s. Geef je met elkaar op. Op de website hebben ze allerlei berichten die je één op één kan kopiëren en rondsturen naar jouw collegae. Gewoon doen!

Klinkt het bovenstaande voor jou allemaal heel logisch? Of wil je eens een leuke challenge aan gaan? Dan kan je je opgeven op www.warmetruiendag.nl.

Ik zet mijn verwarming 1 graad lager. En jij?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.