warme truiendag

Warme truiendag op 10 februari 2023

Ieder jaar is er een Warme truiendag. Een initiatief om één dag het verschil voor ons milieu en onze toekomst te maken. Door die ene dag in het jaar met zijn allen aandacht te vragen voor het minderen van de warmte in huis. Daar kan je verschil mee maken! Hoeveel verschil? En wat ik doe dit jaar? Dat vertel ik je hieronder.

warme truiendag

Zet de verwarming lager

Trek gewoon eens een warme trui aan en zet de verwarming een graadje lager. Misschien kom je wel tot de conclusie dat je dit vaker kan doen. Dat zou mooi meegenomen zijn. Het idee is dat je je online opgeeft voor de warme truiendag en aangeeft met hoeveel mensen je meedoet in jouw huishouden en hoeveel graden lager je je verwarming zet.

warme truiendag infographic

Vervolgens zie je hoeveel verschil je maakt die dag en hoeveel energie en Co2 uitstoot je bespaart. En dat is aanstekelijk! Voor elke graad bespaar je namelijk al 6%! En als we allemaal een graad minder zouden stoken op warme truiendag kunnen we het jaarverbruik van 3 Waddeneilanden besparen.

Warme truiendag: ik doe mee!

Ik doe mee met de warme truiendag op vrijdag 10 februari en sinds ik ben begonnen met de warme truiendag in 2016 staat de verwarming altijd al een graad lager dan daarvoor. Thuis heb ik in de winter vaak een warme trui aan (soms met een vest er overheen) en op mijn vrije dagen staat de thermostaat niet te hoog. Als je aan het schoonmaken bent in huis is het niet nodig om de cv te laten loeien. Veel stil zitten betekent al snel dat je het koud krijgt, maar de verwarming een graad of twee hoger zetten is bijna een gewoonte geworden. Pak daarom liever een warme trui of een dik vest om warm te blijven. En zitten onder een dekentje kan ook heel gezellig zijn.

LEES OOK  Consumeren versus consuminderen - Buy nothing new month
Dan maar een warme #chocolademelk met dit slechte weer. #hotcocoa #warmechoco #winter #wintertime #Christmas #christmasiscoming #theweatheroutsideisfrightful #nomnom #loveit #momsrecipe

Het is toch geen zomer?

In de winter zie ik vaak mensen in een t-shirt in huis zitten. En met de kerstdagen zijn bijna alle feestjurkjes alleen met korte mouwen te bestellen. Dat is toch een beetje vreemd: want het is toch niet normaal om in de winter in zomerkleding in huis te zitten?

Misschien werk jij wel op kantoor deze vrijdag. Dan kan je ook meedoen, samen met je collega’s: geef je met elkaar op. Op de website van warmetruiendag hebben ze allerlei berichten die je één op één kan kopiëren en rondsturen binnen jouw bedrijf. Gewoon doen!

Ben je overtuigd en doe je mee? Of wil je eens een leuke challenge aan gaan? Dan kan je je opgeven op www.warmetruiendag.nl.

Ik zet mijn verwarming 1 graad lager. En jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.