summer to do list zelf ijsjes maken

Summer to do list : Zelf ijsjes maken

Op mijn Summer to do list die ik voor deze zomer heb geschreven staan 10 dingen die ik deze zomer wil afstrepen van mijn gelukslijstje. Sinds ik niet meer naar school ga, heb ik een soort van houvast nodig voor de zomer. Anders gaat deze in mijn beleving bijna ongemerkt voorbij. En om het maximale uit mijn zomer te halen, besloot ik om 10 dingen op te schrijven die ik graag zou willen doen voor mijn plezier.

Vandaag ga ik het hebben over het zelf ijsjes maken. Zelf ijsjes maken heb ik nog niet regelmatig gedaan, eens eerder toen ik geen werk had (dit was tijdens mijn beste jaar ooit) maakte ik ijsjes en eigenlijk alleen van DubbelFris die ik in ijsmallen had gedaan. Nee, dit jaar ging ik voor een supervet echt ijsje. Op Pinterest had ik al heel veel recepten gepind, waar ik nu op mijn gemak uit kon kiezen (als je wilt kan je mijn borden HIER volgen op Pinterest). Uiteindelijk koos ik 3 verschillende sites:

Hiermee kon ik uit ontelbaar veel recepten kiezen, dat is nog best moeilijk. Toch heb ik mijn uiteindelijk keuze laten vallen op de dirty waterijsjes van Culy.

Supersimpel om te maken

De ijsjes die Culy online heeft gezet, zijn heel erg simpel om te maken. Je mengt alle ingrediënten (Fanta, rum en Passoa) en schenkt het geheel over in de ijsvormpjes. Ik maakte een iets kleinere batch want een liter vond ik een beetje te veel. Bovendien past dat niet eens in mijn ijsvormen! Na een uur deed ik de stokjes er al in en dat ging prima – de drankjes waren al flink aan het bevriezen. Manlief nam de honeurs waar voor het opdrinken van het laatste beetje dat niet meer in de ijsvormpjes kon (dank je wel husband) en toen was het grote wachten aangebroken. Ik maakte ze in de avond, waardoor we er een hele nacht en dag overheen konden laten gaan. En toen was het áán!

LEES OOK  23 December - Home early

summer to do list zelf ijsjes maken

Verdict of the judges

Ja en dan nu wat wij er van vonden:

Het is met recht een waterijsje te noemen. De kick van de alcohol proefden we pas op het einde van het stokje (dus de alcohol zat hoor in het bakje) waardoor je vooral op het einde door hebt dat het ijsjes met alcohol zijn. De smaak is wel lekker, lekker fruitig en licht. Ik houd zelf van wat meer substantie, dus de volgende keer moet ik toch eens iets anders dan een waterijsje maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.