best nine instagram mrsstilletto 2016

Dag, 2016! Wat was je een jaar… – Terugblik!

De laatste dag van het jaar. Dag, 2016 we gaan je weer verlaten. Er zitten 365 dagen weer op (of ongeveer 365 dagen) en we maken ons klaar voor het nieuwe jaar. Een schone lei willen we mee beginnen… Maar voordat het zo ver is, wil ik eerst nog even terugblikken op afgelopen jaar.

Een huis in 2016

Want 2016 was een bijzonder jaar. Zo dacht ik vorig jaar rond deze tijd dat we nooit meer een huis zouden vinden en nu zitten we helemaal op ons plekje.

Alsof het ons niet gegund was, liep elk huis verkeerd af. Bod niet geaccepteerd, belachelijke ideeën van verkopers, rare makelaars, een huis wat toch niet was wat het online leek… maar na onze laatste teleurstelling – nu een jaar geleden. Kwamen we in januari 2016 ineens een Facebook bericht tegen. Dankzij mijn vriendin N. die mij erin tagde en zei: Is dit iets voor jou? Ik nam contact op met de mevrouw die het huis zou gaan verkopen en zorgde ervoor dat we al vrij snel langs mochten komen om te kijken. En het beviel! Zo goed, dat we al voordat het carnaval werd het koopcontract tekenden. Ja, zo snel kan het gaan.

DIARY 2016 - Week 29 - housewarming party

Blijf hoop houden

Dat wil ik daarom iedereen die zoekt even meegeven. Wij zochten ook al meer dan 2 jaar, dus geloof me… ik weet hoe het is om op een gegeven moment te denken: Moet ik dan maar al mijn wensen bijstellen? Een vriend van ons zei: Nee, absoluut niet doen! Je gaat een huis kopen, dat is niet niks dus daar mag je eisen aan stellen! Gelukkig zei hij dat, want ik had bijna de handdoek in de ring gegooid en toen liepen we hier tegenaan.

Organizing

Het jaar heeft vooral in het teken van de verhuizing gestaan. Ik heb driekwart spullen weg gedaan, zoals oude kleding, boeken en DVD’s. En dan nog een paar dingen. Dankzij Marie Kondo liep ik alles per categorie af. Ik heb nog steeds wel moeite om bepaalde zaken weg te doen. Hoe graag Marie ook wilt dat ik dingen los laat. Ik kan het niet bij alles. Who cares, ik woon nu 3x groter. Het enige waar ik op moet letten is dat ik het niet meteen 3x zo vol ga zetten. Dan ben ik weer terug bij af. Maar het gaat goed: Er zijn nog geen nieuwe aankopen gedaan. Behalve een paar nieuwe boeken dan…

Verhuizen

Het verhuizen zelf was nog even lichte stress, omdat mijn man vrij laat tot de conclusie kwam dat hij het weekend voor onze verhuisdatum weg zou zijn. Ik baalde daar behoorlijk van want dat betekende dat de verhuizing een week eerder moest plaats vinden. En aangezien die hele verhuizing op mijn schouders kwam, had ik er meer slapeloze nachten van dan hij. Tijdens deze week maakte ik ook een weekvlog.

LEES OOK  5 Juli - Questionaire

VLOG home tour Een nieuw huis Sleutels ophalen en klussen

Vloggen en Video’s

Over vloggen gesproken: 2016 is het jaar waar ik video’s maken weer helemaal heb opgepakt. Ik heb dit jaar 46 video’s uitgebracht op mijn YouTube kanaal: Mrs.Stilletto. Het mooiste zou zijn als jij je natuurlijk abonneert, elke woensdag komt er een nieuwe video online over mijn hoofdonderwerpen Geluk, Reizen en Duurzaamheid. Ook heb ik een speciale afspeellijst met alleen maar vlogs op mijn kanaal gezet. Dit jaar heb ik mijn nummer 1 video die al meer dan 1400 keer is bekeken. Benieuwd naar mijn ultieme top 5 video’s? Lees dan deze blog gevuld met de links naar de filmpjes: Best bekeken video’s van dit jaar – MrsStilletto YouTube channel.

Bruiloften en baby’s

Dit was weer een heel vruchtbaar jaar. Niet alleen had ik een paar bruiloften waar ik naartoe mocht gaan. Ook werden er baby’s geboren in onze vriendenkring en werden er zwangerschappen aangekondigd. Waarvan één aankondiging extra bijzonder is voor mij <3 Voor één bruiloft gingen we zelfs naar Thailand, waarvoor we nog steeds bijzonder vereerd zijn dat we aanwezig mochten zijn.

diary 2016 week 50 bruiloft

Broer zijn bruiloft

En dan natuurlijk de bruiloft van mijn lieve broer en schoonzus. Het was een hoop geregel en vooral best wat stress op het laatste moment als ceremoniemeester, maar damn we did it! Wat waren ze gelukkig op de dag. Ze stráálden!!! Het was een mooie dag, mensen waren happy, het eten was goed en we dansten en feestten tot laat op zomaar een maandag. Wat een feest! Dikke tranen van geluk en verdriet op één dag. Het kan allemaal. Ik ben heel heel erg blij met mijn broer en schoonzus en nichtje en was onbeschrijflijk blij voor ze. En ik was ook onbeschrijflijk verdrietig toen ik ze zo gelukkig samen zag dansen, dat ik in de armen van S. haar getuige viel. Grote afwezige was natuurlijk papa en dat maakte me toch een beetje verdrietig. Gelukkig was het van korte duur en had vooral het plezier de overhand!

Onsterfelijk belachelijk

Hoe heb ik me dit jaar onsterfelijk belachelijk gemaakt? Ik zeg wel eens vage dingen. Ik doe wel eens rare dingen. Of ik doe ze allebei. Dit jaar zei ik, in een poging om twee zinnen ineen uit te spreken: “Daar staat de moeder van mijn broer”. Nu zei ik dat tegen een collega van mijn schoonzus. Ik dacht dus het volgende: Daar staat de moeder van de bruidegom. Daar staat mijn broer met onze moeder. En het werd dus bovenstaande. Tsja. Op zich geen woord van gelogen. Maar het is ook mijn moeder, toevallig.

LEES OOK  Carnaval 2017 in Tullepetaonestad - The 5 day edition

Asylum 16 mijn supernatural convention ervaring

Mijn leukste Supernatural fanmoment in 2016

Mijn leukste moment als Supernatural fan was natuurlijk toen ik Jensen en Jared in het echt mocht ontmoeten. Ik viel niet eens flauw! Ik bleef maar tegen mezelf zeggen: Rustig, het zijn maar gewoon mensen. En dat zijn het ook gewoon, maar in alle hysterie die er heerst op een conventie moet je wel proberen om je hoofd koel te houden. Bovendien heb je maar zo kort de tijd om met de heren te praten of te staan, dat je amper je eigen naam kan noemen. En toch ben ik zo verschrikkelijk blij met dit moment in mijn leven. Nooit gedacht dat ik ooit een echte fan zou worden, maar jawel… dat ben ik dus wel. Het geluk straalt van mijn gezicht af!

Mijn mooiste foto’s in 2016

De meest gelikede foto’s van afgelopen jaar heb ik gisteren op Instagram gedeeld met jullie. En toevallig waren dit allemaal foto’s van onze reis door Thailand. Daarmee hebben jullie wel aangegeven dat de grootste interesse in het onderdeel reizen ligt. Snap ik wel, ik vind het ook fijn om te reizen. Volgend jaar hopelijk meer!

best nine instagram mrsstilletto 2016

Mijn boeken in 2016

Ik had voor mezelf als doel gesteld dat ik 10 boeken wilde lezen in 2016. Dat is niet gelukt. Jammerlijk gefaald! Ik heb 5 boeken gelezen:

 • Bericht uit Parijs (roman)
 • Supernatural: John Winchester’s Journal (roman)
 • The 4-hour Workweek (non fictie)
 • Steeds beter (non fictie)
 • Zero Waste Home: The Ultimate Guide to Simplifying Your Life by Reducing Your Waste (non fictie)

Ik begon aan The Body Book van Cameron Diaz meer dan een jaar geleden, maar daar kom ik echt niet doorheen. Daar ga ik voorlopig niet verder in lezen. En ik ben op dit moment bezig met Thuis in je Huis van Nate Berkus en Bobby Singer’s Guide to Hunting van David Reed.

Mijn films en series van 2016

Hiervan krijgen jullie nog een compleet overzicht in het nieuwe jaar. Maar ik kan je al wel vertellen dat ik dit jaar 55 titels gekeken heb. Van goed, tot niet zo goed. Van leuk tot verdrietig. Sommige keek ik thuis, sommige in de bioscoop.

LEES OOK  Leren ontspannen - Tot rust komen

Nieuwe dingen gedaan in 2016

Ik heb in 2016 ook veel nieuwe dingen gedaan:

 • Ik ging voor het eerst naar een kledingruilfeestje en kwam met nieuwe schoenen terug.
 • Ik ging naar Amsterdam toe om nieuwe vriendinnen te leren kennen die dezelfde interesse hebben als ik.
 • Ik deed een watchparty via de Messenger app.
 • Ging ijszwemmen met mijn vriendinnen.
 • Ik ging naar de Dutch Comic Con voor de eerste keer en dat beviel zo goed dat ik ook naar de kersteditie ging.
 • Ik ging dus naar de Supernatural conventie.
 • Ik ging paintballen waar ik nog lang flinke bloeduitstortingen van had.
 • Wijnproeven in België bij Ladaki, waar we meteen met een boel flessen wijn van thuis kwamen. Tsjonge, wat heerlijk!
 • Ik was erbij voor mijn moeders heupoperatie en bleef bij haar tot ze met haar bed de kamer af gereden werd. En ik vervolgens een paar uur toch wel lichtelijk gestrest moest wachten tot ze uit de operatie zou komen.
 • Een kickass housewarming gegeven die voor de helft eindigde in de zwemvijver bij de buren en met een sleepover van 20 onaangekondigde Belgische gasten in onze huiskamer. Het was weer geslaagd haha!
 • DIARY 2016 Week 31 Item 45 All Holidays in 1 night Gishwhes
 • Ik deed mee aan GISHWHES, een grappige en leuke break in de zomer.
 • Ik deed voor het eerst een Escape Room en was aangenaam verrast door mijn vindingrijkheid!
 • Ik reed auto in Thailand, vond ik toch ook wel het vernoemen waard.
 • En hostte mijn eerste Kerstavond bij ons thuis. EERSTE KERST in ons nieuwe huis! Hoe leuk is dat!?

Theater in 2016

Ik ging afgelopen jaar naar 9 voorstellingen in het theater! Deze voorstellingen waren van:

 • Richard Groenedijk
 • Niet Schieten
 • Harry Jekkers
 • Lenette van Dongen
 • Ashton Brothers
 • Kommil Foo
 • Ronald Smink
 • KringProef
 • Youp van ’t Hek

Dag 2016, welkom 2017

En dan is het jaar weer om in een paar feiten en 1500 woorden. Zo samengevat op papier, lijkt het allemaal zo snel te zijn gegaan. En dat is ook zo. Ik woon inmiddels alweer 3 maanden in mijn nieuwe huis, de vloer ligt er al een tijd in, ik voel me thuis. De tijd vliegt gewoon nog steeds voorbij en ik denk dat het niet uitmaakt in welke eeuw je leeft, dit is van alle tijden geweest. Dus dag 2016, je was bijzonder. En ik verwelkom 2017 met open armen. Ik hoop dat iedereen een mooi uiteinde heeft en voorzichtig met vuurwerk!

Love Nancy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.