28 oktober: Happy Birthday broer!

Vandaag is mijn broer jarig en vanuit Azië wens ik hem de allerbeste verjaardag toe.

Mijn broer en ik

Mijn broer en ik waren water en vuur toen we opgroeiden. We konden het ene moment superlief voor elkaar zijn, het andere moment sloegen we het licht uit elkaars ogen. En toch is het altijd een bijzondere band geweest, hij en ik. For better, for worse.

vincent en nancy in bed broer

Pitbull

Als kleine jongen was mijn broer als een pitbull. Als hij iets deed, dan ging hij er volledig voor. Hij hoorde vanaf het begin dat hij iets niet zou kunnen, maar bewees altijd het tegendeel. Echt een bewonderenswaardige karaktereigenschap! Ik keek dan ook altijd erg op naar mijn oudere broer, want die vechtersmentaliteit, daar had ik nog maar weinig van mee gekregen toen ik klein was. Mij kwam nu eenmaal veel aanwaaien. En bovendien hoefden mijn ouders zich niet zo veel zorgen om mij te maken – ik deed het goed op school en was een gezonde jonge Hollandse meid. Dat was voor mijn broer wel anders.

Hart van goud

Naast het feit dat mijn broer altijd een echte doorzetter is geweest, is het ook de allerliefste jongen van de hele wereld. Hij heeft een heel groot en gul hart. Daar is in het verleden wel eens misbruik van gemaakt en het liefst zou ik die mensen, als zusje, een flinke oplawaai geven. Mijn broer is echter meer van de rustige aanpak.

sunday special week 13 Astrid Vincent

Hij is een lieve vader voor een schattig, maar soms diva-achtig meisje. Een goede zoon voor zijn moeder. Een uitdagende partner voor zijn verloofde. En een topbroer voor zijn kleine zusje. Want als de nood aan de man is, komt hij helpen bij een verbouwing, diy project of tuinlandschap verandering. Zonder klagen, zonder vragen. Toch wel heel erg fijn.

LEES OOK  Dagje in eigen land - Bezoek aan Familiepark Drievliet

Een jaartje ouder

En nu is hij dus weer een jaar ouder geworden, mijn broertje. Want zo noem ik hem liefkozend toch een beetje. Want ik kan me ook alle keren nog herinneren dat ik hem voor las uit de Donald Duck op vakantie, we samen melig werden omdat we vals meezongen en onze vader het daar niet mee eens was. En kan ik me zijn Rave periode nog heel goed voor de geest halen.

Van harte gefeliciteerd broer!

Dus vanuit Thailand, een dikke proost en diepe buiging voor mijn broer: Dat er nog maar veel mooie en gezonde jaren mogen volgen!

 

Mochten jullie hem ook willen feliciteren, vergeet dan niet om hem een tweet te sturen. Vind ie leuk: https://twitter.com/vincentcoster81

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.