5 anti winterdip tips

5 anti winterdip tips

De herfst en winter duren lang in mijn ogen. En ik geloof dat meerderen het met mij eens zijn. We wonen in een regenachtig land. Maar oh als de zon gaat schijnen zijn er weinig zo blij als wij Nederlanders. Tot die tijd is het je even door het najaar heen slaan. Wil jij weten hoe ik de positieve vibe vasthoud tijdens de donkere winterperiode? Lees mee met mijn 5 anti winterdip tips die ook heel goed werken tegen de herfstblues en een herfstdip voorkomen.

Wat is een winterdip?

In de winter krijgen we minder zonlicht, waardoor onze biologische klok van slag raakt. We zijn somberder, vermoeider en willen meer calorieën hebben (suikers enzo) om extra energie te krijgen. Je bent sneller geïrriteerd hierdoor en je voelt je uit balans. Ik heb ook wel eens last van een winterdip en als je eenmaal weet dat je er last van hebt, kan je er ook wat aan doen. Zorg beter voor jezelf en vooral: wees lief. Wil jij weten of je een winterdip hebt? Maak dan deze test. Ook heb ik 5 punten op een rij gezet om je van je dip af te helpen of je dip minder erg te maken.

5 anti winterdip tips

Mijn 5 anti winterdip tips:

Licht

Je krijgt minder licht, waardoor je niet genoeg vitamines aanmaakt. Probeer minimaal 30 minuten per dag buiten te komen. Ik kom hier zelf niet altijd aan en soms haal ik het heel makkelijk. Als ik werk probeer ik altijd in mijn pauze naar buiten te gaan en een stukje te lopen. Regelmatig buiten komen en echt daglicht ervaren is goed voor je en de buitenlucht doet je ook goed. Bewegen is altijd goed en zeker in de winter blijken we rustiger te zijn en minder te doen. Om je happiness te laten bewegen, moet je zelf bewegen! En dat kan je het beste in de buitenlucht doen, dus loop nog een rondje in het buitenlicht. Twee vliegen in één klap 😉 Kom maar op met die endorfines!
Ook in huis is het donker. Om het daar gezellig te houden heb ik extra lampjes en kaarsen aan staan: Op 6 januari moet de kerstboom de deur uit, maar zoals jullie misschien eerder hebben gelezen doe ik niet aan conventies. Daarom staat de boom bij ons altijd wat langer, voor de gezelligheid. Als hij eenmaal de deur uit is, zorg ik er altijd voor dat we nog extra licht in huis hebben waardoor er niet ineens een donker gat valt in de huiskamer. Ik houd er ook erg van om kaarsen aan te steken en ik heb dan ook heel veel (geur)kaarsen in de kamer aan staan.

LEES OOK  Afscheid van een decennium

Geur

Niet alleen het oog wilt wat, ik heb een goede neus en houd wel van een aangenaam geurtje. Ik kon vroeger al niet tegen die automatische Brise verfrissers die je in het stopcontact moet steken. Daar word ik zo verschrikkelijk misselijk van! Maar een fijne geurkaars kan ik zeker waarderen. De geur moet niet te overheersend zijn, maar mag een ‘warme geur’ zijn zoals vanille of een geurkaars met kaneel. Hmmm. Geurkaarsen zijn dan ook nog weer twee vliegen in één klap: Licht en een lekker luchtje!

Dekentjes

Zo heerlijk burgerlijk; onder een dekentje op de bank zitten. Ik heb een vrij slechte doorbloeding en ik heb me eens laten vertellen dat ik een te laag BMI heb waardoor ik het altijd koud zou hebben. Goed en wel, ik vind het hoe dan ook heerlijk om in de winter onder een dekentje te zitten. Zo heb ik natuurlijk al 3 zintuigen benoemd: kijken, ruiken, voelen. Want als je je warm voelt, dan ben je ook gelukkiger. Een dekentje houdt me warm en zo hoef ik de verwarming niet nog hoger te zetten – want dat is slecht voor het milieu.

Films kijken

In de winter heb je extra tijd voor dingen die je binnenshuis doet. De een gaat graag knutselen, de ander maakt graag muziek of leest een boek. Ik vind het leuk om films te kijken met mijn lief omdat we zo iets ook samen doen en erna kunnen we het onderwerp van de film bespreken. Ook naar de bioscoop gaan is extra leuk want in de winter ga je nu eenmaal niet zo snel buiten afspreken met vrienden. De film is een superhandige trick om toch de deur uit te gaan (pak de fiets of de benenwagen) en met vernieuwde energie of inspiratie thuis te komen.

LEES OOK  De beste Kerstmis artikelen

Comfort food

In de winter wil ik mezelf extra vertroetelen, daarom eet ik nog meer dingen die me lekker smaken. Natuurlijk doe ik dit in de zomer ook, maar ik merk dat ik sneller gebakken eten, soepjes en dingen uit de oven wil eten. In de zomer ga ik graag weer over op de salades. De winter is voor mij het moment om gebak te maken of juist te genieten van een stoofpotje.

Heb jij nog anti winterdip tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.