8 bingewatching series

8 bingewatching series

Ik houd van series net zo veel als een 15-jarig meisje die nog niet mag uitgaan. Sterker: ik verslind ze! Ik word happy van mezelf onderdompelen in een serie, als ik kan meeleven met de personages. En soms is het wel eens fijn, zeker met dit winterse weer, om een seizoen in één keer te kijken. Omdat je niet kan wachten op een volgende aflevering, de serie gewoon heel verslavend is (guilty) of gewoon omdat je het leuk vindt om op de bank te hangen en iets leuks te kijken. Dus tijd voor: bingewatching!

Bingewatching, go!

Daar heb je natuurlijk wel een guide bij nodig, and I am here to provide you one! Vandaag 8 leuke series om te kijken, on repeat of allemaal achter elkaar. Bingewatching, go!

How I Met Your Mother

In deze serie vertelt Ted, de hoofdpersoon, zijn kinderen hoe hij hun moeder heeft leren kennen. Daarbij komen vele relaties voorbij en worden en passant ook de relaties van zijn vrienden belicht. Zo heb je Ted, de man die op zoek is naar De Ware – of toch niet?. Marshall & Lily, het stelletje dat al bij elkaar is sinds College. Robin, de Canadese die alleen als ze te veel drank op heeft patriottistisch wordt en Barney, de vrouwenverslinder. Het speelt zich af in New York en is hilarisch in elkaar gezet. Zo ben ik van elk personage gaan houden – hoewel Ted mijn minst geliefde is. (Don’t hate!) Ze zijn jarenlang zingend, slapping, foute oneliners sprekend en BroCode uitleggend over het scherm gedarteld. Als je HIMYM niet leuk vindt, dan ben je zelf gewoon niet leuk 😛

via GIPHY

Supernatural

Ik ben zelf enorm fan van deze Sci-Fi/Fantasy serie: ik kijk al vanaf het prille begin en ieder jaar zit ik weer met smart op een nieuw seizoen te wachten. Jawel, ik ging zelfs naar een fan meet-up in Amsterdam en maakte hier een vlog van. Supernatural gaat over twee broers die het bovennatuurlijke bestrijden en mensen helpen en redden. In het begin zijn het afleveringen die op zichzelf staan, maar al snel gaat het om een groter doel dat ze moeten behalen. Zo gaan ze op zoek naar de demon die hun moeder heeft vermoord en dat is nog maar seizoen 1. Er zijn 10 heerlijke seizoenen van, op dit moment worden de afleveringen van seizoen 11 uitgezonden in de VS, die stuk voor stuk boeiend en spannend zijn. Het gaat om broederliefde, familie en doorgaan als het moeilijk wordt. En natuurlijk een demon vermoorden op zijn tijd. Ik ben fan vanaf dit moment:

LEES OOK  Omgaan met negatieve reacties

via GIPHY

Friends

Deze vrienden zijn bij ons geweest tijdens de jaren 90. En zullen nog in lengte der dagen worden herhaald. Bijna iedereen weet wel hoe ze heten, waar ze het liefst de hele dag koffie drinken en hoe de serie liep. Heb jij de afleveringen ooit wel eens in chronologische volgorde gekeken? Ik niet, maar ik weet zeker dat het voelt alsof ik heel lang op visite ben bij ze. Dat is precies wat je wilt meemaken en als dat ook nog eens visite is waarom je hard kan lachen. Dan is het helemaal goed! Inmiddels kennen we hun grappen, grollen en gebaren zoals hieronder. En anders wordt het hoog tijd om ze allemaal nog eens close te bekijken!

via GIPHY

Sex and the City

Oh man, de eerste serie waar ik heel hard op zat te fangirlen. Vooral toen het einde van de serie naderde, had ik het idee dat ik mijn vriendinnen zou kwijtraken. Na elke aflevering belde ik met mijn vriendin Z. om de storyline door te nemen. Dat we het een niet begrepen en het ander oh zoooo goed. Het leukste is om de serie in zijn geheel achter elkaar te kijken en de dames ziet evolueren en met hen meeleeft in elke fase waar ze in terecht komen. Als je into fashion, relaties en vriendschap bent is dit echt De Serie voor jou. Maar ik kan me haast niet voorstellen dat je het nog nooit hebt gezien want eh… van welke planeet ben je dan afkomstig?

LEES OOK  Films kijken in 2015

via GIPHY

The Big Bang Theory

Hoewel ik in het begin Sheldon maar een rare snuiter vond (ge-ni-aal) en dacht dat ik niet zomaar in de serie kon instappen (what was I wrong!) begon ik er veel later pas aan. The Big Bang Theory is erg grappig en spreekt je inner nerd aan en bespot de echte geeks op een goede manier. Toen ik laatst ziek was heb ik het hele eerste seizoen (weer) achter elkaar gekeken, met een dekentje op de bank. The Big Bang Theory heeft bewezen een blijvertje te zijn, nu ze al het 9e seizoen in Amerika uitzenden. Je kan dus de eerste 8 seizoenen allemaal uit kijken, mocht je hier zin in hebben. En voor je het weet… heb je dat ook gedaan.

via GIPHY

Scrubs

AAAAAH! Scrubs 🙂 Hoewel manlief er in het begin niets van wilde zien, heb ik toch de seizoenen van Scrubs langzaam het huis in gesneakt. Ik keek de serie al via Comedy Central, maar ben vanaf het begin gestart om alles in chronologische volgorde te kijken. Deze ziekenhuisserie – waarvan ik ooit las dat deze serie het meest lijkt op wat er echt in het ziekenhuis gebeurt – gaat om een groepje vrienden die zich door het leven als dokter heen slaan. We zien ze coschappen lopen en residents worden. JD, de hoofdpersoon weet vaak niet wat hij wilt en dagdroomt erg veel, waarbij je een inkijk krijgt in zijn gedachten. Welke awesome zijn! Elke verjaardag vraag ik aan mijn schoonfamilie om weer een nieuw seizoen en als ik die krijg – tsja, dan is het feest!

LEES OOK  17 November - Flowers

via GIPHY

Dharma & Greg

Dharma & Greg is jarenlang mijn favo serie geweest. Het gaat over een chique, advocaat met een rijke en kille achtergrond en een vreemde, open yoga-instructrice met hippie-ouders. Ze worden verliefd op elkaar en trouwen en dat zorgt voor aanpassing van beide kanten. Ze komen altijd een obstakel tegen, maar weten daar met hun humor en liefde voor elkaar altijd weer sterker uit te komen. Wat ik er zo leuk aan vond? De grapjes, haar hippie achtergrond en zijn stijve ouders. Zo jammer dat ze na een paar seizoenen zijn gestopt…! Ik kan soms nog de DVD’s opzetten en me flink in het bingewatching laten gaan. Heerlijk toch, die twee!?
 photo dharma2_zps7ed41934.gif

Downton Abbey

Deze serie is net afgelopen en nu kom ik er helemaal in. Wat is dit SMULLEN! Ben jij enorm fan van kostuumdrama’s? Ben jij benieuwd hoe het leven was bij de adel maar ook bij het personeel? Dan is deze serie echt iets voor jou. Waar het in zijn algemeenheid om draait? Downton Abbey is in handen van graaf Grantham en hij heeft 3 dochters, in die tijd kan een dochter nog niet erven – dus naar wie zal het estate gaan? Wat ik zeg, het is smullen van upstairs & downstairs en al helemaal van Violet Crawley, Dowager Countess of Grantham. Bingewatching serie, I am telling you. Als je aan één aflevering begint, dan ben je verkocht en dan…!

via GIPHY

 

Welke series vind jij geschikt voor bingewatching?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.