advies aan mijn 20 jarige ik

Flashback Friday : Advies aan mijn 20-jarige ik

In deze flashback friday (zomaar bedacht, het is niet per se een terugkerende rubriek lieve mensen) schrijf ik een brief naar mijn 20-jarige ik.

Lieve ik,

20 jaar is een prachtige leeftijd. De wereld ligt nog aan je voeten, je kan nog alles doen wat je wilt doen. Je bent jong en fris en hebt een killer body en… (not unimportant) er is geen grijze haar te bekennen.

Wat ik je vooral wil meegeven is dat je je onbevangenheid lekker moet behouden. Niet bang zijn wat andere mensen van je vinden en vooral nooit jezelf wijs laten maken dat je iets niet kan of ergens niet goed genoeg voor bent. Je zult merken dat je in je lopende carrière nog wel eens tegen vervelende mensen aan zult lopen die denken dat ze jou onder de duim kunnen krijgen. Die de werkvloer niet als collega’s maar als concurrenten betreden. Hoewel je het niet direct zult zien: Laat je niet op je kop zitten en bijt flink van je af. En als je merkt dat het ergens écht niet meer gaat, ga dan weg en blijf niet hangen. Het wordt namelijk niet beter, je baalt alleen meer van je werk.

Je vrienden zijn je vrienden, maar probeer misschien nóg iets vaker wat met ze te gaan doen. Over 10 jaar zit het er dik in dat ze allemaal mannen en kinderen hebben. Kleine hint: Dan gaan ze niet meer zo vaak uit. Dus ik zeg: Pak die auto (je haalt binnenkort je rijbewijs, geloof me) en vertrek naar de plaatsen waar je naartoe wilt. Mét je vrienden! Niets zo mooi als geluk samen te delen.

LEES OOK  DIARY 2016 - Week 40 - Weer zen worden

advies aan mijn 20 jarige ik

Je ouders zijn lieve mensen en ik druk je op het hart: geniet van elk moment dat je ze ziet. Het advies dat ze je geven lijkt nu eindeloos vermoeiend maar elk advies blijkt later een juweeltje te zijn die je moet koesteren. Hoor het gefoeter van je vader nog eens aan, zoals hij de buurt bij elkaar vloekt als er iets mis gaat in de achtertuin. Hoe hij kan rondscharrelen buiten en je hem op een afstandje hoort snuiven. Het zijn de simpele dingen die je gaat missen. Ga lekker met elkaar drankjes doen en naar het theater. En vooral: knuffel en geef liefde.

Als je dan toch drankjes gaat doen wil ik je graag meegeven dat wijntjes écht lekker smaken. Misschien wil je er nu alvast mee beginnen. Dat scheelt een heleboel geld 😉 And while we’re at it: dat geld kan je ook in je zak houden als het gaat om kleding. Je kamer is toch te klein om al die kledingstukken in te herbergen. Tijd om de boel eens flink op te ruimen en na te denken over je uitgaven op dat gebied – om duurzamer te zijn. Natuurlijk mag je geld uitgeven, ik geloof dat mijn motto altijd zal zijn :

Beter rijk te leven, dan rijk te sterven

Investeer dus het geld dat je niet hebt uitgegeven aan kleding, in mooie reizen die je graag wilt maken. Want je hebt een eindeloze lijst en heel veel wanderlust. Reizen maakt je nog rijker dan je eigenlijk al bent, ook al heb je geen cent te makken. Wees gerust over je PDS, zodra je het loslaat ga je je al een stuk beter voelen. En blijf vooral schrijven… zo veel als je wilt en zo vaak als je maar wilt. De liefde? Daar zeg ik nog niets over, want ik wil dat het een verrassing blijft… maar ik kan je verklappen dat het prachtig is.

LEES OOK  Films en series tips 2020 Deel 3

Het allerbelangrijkste is geloven in en trouw blijven aan jezelf, maar gelukkig heb jij dat op deze leeftijd al gevonden.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.