5 dagen bewust met je mobiel omgaan

5 dagen bewust met je mobiel omgaan CHALLENGE

Hoe vaak per dag kijk jij op je telefoon? Hoe vaak check jij of je nieuwe mails hebt, nieuwe likes op je Instagram post, of likes op je Facebook bericht? Ik weet dat ik dat heel erg vaak doe. Hoewel ik altijd weer denk: ‘Nancy, je moet bewust met je mobiel omgaan.’

Braaf zijn

Dat bewust met je mobiel omgaan, gaat me niet altijd zo goed af. Ik zou het heel graag willen. Schrijf braaf op dat ik nu tussen 9 en 12 mijn telefoon niet gebruik. Maar voor ik het weet, krijg ik last van fantoom verschijnselen. Waarbij ik denk dat ik mijn telefoon hoorde af gaan. Dus heb ik met mezelf afgesproken dat ik serieus minder mijn telefoon zal gebruiken of checken.

Makkelijker gezegd dan gedaan. Dus besloot ik om een app te downloaden: Menthal (Moment voor iPhone gebruikers). Deze app geeft je meer achtergrondinformatie over je telefoongebruik. Zorg ervoor dat je deze enkele dagen voor je aan je challenge begint de app download. En zo ging het mij af:

Kan jij de video niet zien? Klik dan op de volgende link: https://youtu.be/vNU-kkpapO8

Bewust met je mobiel omgaan

Zoals wel blijkt is het nog niet zo makkelijk om bewust met je mobiel om te gaan. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik mijn mobiel voornamelijk gebruik in dode momenten. Om mezelf bezig te houden, grijp ik heel snel naar mijn telefoon. Hoe vaak ik mijn telefoon pakte en hoeveel gebruik ik er van gemaakt hebt, vond ik schokkend! Maar soms heb je een paardenmiddel nodig om beter te worden. De waarheid is hard, maar ik ben harder! Plan van aanpak: Voorlopig behoud ik de app en schroef ik mijn telefoongebruik terug. Dan weet ik zeker dat ik me beter zal gaan voelen. Ik moet gewoon zorgen dat ik andere routines krijg.

LEES OOK  Een eerlijke update #1

Wil jij dit ook wel eens proberen? Dan heb ik bijgaand enkele stappen om het je makkelijker te maken:

  • Download de app – Zo krijg je inzicht in je telefoongebruik
  • Maak met jezelf afspraken op welke momenten je je telefoon niet gebruikt
  • Besluit wat je acceptabel vindt
  • Visualiseer een leven zonder telefoon – Wat zou je missen? Wat zou je absoluut niet missen?
  • Maak een weekrooster voor jezelf en houd je hier aan.

 

FREE DOWNLOAD

Natuurlijk heb ik bovenstaande punten even makkelijk voor jou gemaakt in een infographic. Deze kan je hier downloaden! FREE DOWNLOAD 5 DAAGSE SOCIAL MEDIA DETOX. En vind de Challenge natuurlijk online op YouTube, door naar Social Media Detox how to te gaan.

Vergeet hem ook niet te pinnen op je Pinterest board!

Infographic 5 Dagen bewust met je mobiel omgaan ©MrsStilletto

Flow Magazine

Wat het voor mij makkelijker maakte, was het boekje van Flow Magazine, een van mijn favoriete tijdschriften. Hiermee hield ik mijn telefoongebruik een beetje binnen de perken. Bovendien kon ik het ook opschrijven, wat het leuker maakte!

Forest

Wil jij ook aan taken werken zonder gestoord te worden en in de tussentijd een virtueel bos planten? Dan moet je Forest hebben. Een makkelijke app die je probeert te weerhouden van het gebruik van je telefoon. Ik gebruik hem regelmatig!

Vliegtuigstand

En anders kan je ook altijd de vliegtuigstand van je mobiel aan zetten op momenten dat je niet gestoord wilt worden. Dit betekent echter wel dat je ook niet gebeld kan worden. Voordeel verder is dat je gewoon naar hartelust je mobiel kan gebruiken, dus als je een mooie foto wilt maken is dit geen enkel probleem.

LEES OOK  47 - Summer green envelope bag

Voordelen van bewust met je mobiel omgaan

Wat de voordelen waren die ik heb ervaren? Ik was minder gestresst. Ik had minder het gevoel dat ik achter loop op anderen. Zoals likes op Instagram en Facebook die ik mis loop of waarmee ik achter blijf. Wat natuurlijk erg belangrijk is als online entrepreneur.

Ik maakte me minder zorgen hierom en kon me juist daardoor beter focussen op de dingen die belangrijk zijn voor mij en mijn onderneming. Zoals goede content maken en aandacht geven aan de dingen die ik belangrijk vind in het leven. Belangrijke dingen zoals tijd voor vrienden, aanwezig zijn in het moment en echt luisteren – en dus niet halverwege afdwalen met je gedachten of door een notificatie van je mobiel afgeleid worden. Door minder vaak mijn telefoon en social media te checken, kon ik de focus dus beter behouden.

Productiviteit AAN

Ik werd daardoor een stuk productiever, want op één dag krijg ik nu veel meer gedaan dan wanneer ik op social media blijf hangen. Dat is fijn! Ik wil mijn rooster dan ook in de toekomst beter uitwerken en uitbreiden. Zo blijf ik het goede gevoel houden er bovenop te zitten. Het geeft je een gevoel van accomplishment, dat je dingen behaalt en daar trots op kan zijn. En bovendien maakt een hele dag op social media me vaak moe of een beetje down. Nu heb ik echt dingen gedaan, ging ik actief zaken oppakken in en rond het huis. Daar werd ik vrolijker van!

Scannen

De laatste tijd scan ik groepschats en ben ik minder snel met reageren omdat ik niet constant bovenop mijn telefoon zit. En eigenlijk vind ik dat wel prima, want niet alle berichtjes die ik binnen krijg zijn dusdanig belangrijk dat ik er direct op moet reageren. Alleen maar plussen!

LEES OOK  Supernatural, jobcoach, hits on the blog and a better resume

Wil jij het ook eens proberen? Bewust met je mobiel omgaan? Bekijk dan mijn video en probeer mijn tips uit. Ik hoop dat jij dan ook minder aandacht op het ding kan vestigen en je tijd kan spenderen aan zaken die jij belangrijker vindt dan doelloos scrollen op social media.

Succes!

Hoeveel tijd denk jij per dag kwijt te zijn aan je mobiel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.