writing computer bloggen bloggers blogpauze

Bloggers Be Like Tag

Maris van Hare Maristeit bedacht de Bloggers be like tag en vandaag beantwoord ik de 15 vragen over bloggen.

Tag, you’re it!

Wil jij deze tag ook overnemen? Heel leuk, ik weet zeker dat Maris dat geen probleem vind. Vergeet je dan alleen niet om even netjes naar haar blog te verwijzen?

Hoe lang blog je al?

Ik blogde al op verschillende platformen maar op september 2009 blogde ik via mijn Mrs.Stilletto blog (toen nog via blogspot) mijn eerste artikel. Al 6,5 jaar schrijf ik met veel liefde en plezier mijn blog. Ik hoop nog jaren door te gaan want ik haal er heel veel plezier uit.

Wat vind je het allerleukst en allerstomst aan bloggen?

Het allerleukst vind ik dat ik een connectie maak met mensen, dat ik hoor dat ze zich herkennen in een verhaal of geïnspireerd zijn geraakt door mij.

Het allerstomst aan bloggen vind ik bijdehante mensen die iets onaardigs achterlaten. Gelukkig gebeurt dat niet veel, maar ik kan me nog herinneren dat ik op een video op YT wel eens hatemails kreeg. Mensen kunnen al snel online zeggen: Je bent lelijk, je praat stom, je bent niet leuk. Dat is makkelijk en veilig van achter je computer thuis. Toch blijft het een beetje treurig dat je zoiets doet.

Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Mijn beste kwaliteiten zijn leuke, vlotte stukken schrijven en origineel zijn (vind ik). Waar ik aan moet sleutelen is om nog meer engagement met mijn publiek te krijgen.

Wat zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Mijn favoriete blog uit het buitenland is A Beautiful Mess,  ze hebben altijd mooie artikelen die gelukkig maken. Vol kleur en vol inspiratie. Mijn favoriete blog uit binnenland is Moderne Hippies, een mix van alles dat me inspireert. Reizen, mindstyle, duurzaamheid en geluk in je leven.

Welke drie artikelen op je blog zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

Ik ben overgestapt op WordPress sinds 2015, dus helaas is ook mijn Analytics vanaf dat moment meeverhuisd. Dat betekent dat mijn best gelezen posts sinds mijn nieuwe design de volgende zijn:

  1. Carnavalshits van 2015 – Een overzicht welke carnavalsliedjes in 2015 zijn uitgekomen en welke ik leuk vind of verwacht dat een hit gaan worden.
  2. Opruimen KonMari style – Hysterisch grappig vind ik dit, want ik ben een echte rommelkont. Wel leuk dus dat mensen benieuwd zijn naar wat ik van KonMari vind/vond.
  3. 20 films of te kijken met kerstmis – Het is nu eenmaal leuk om in de decembermaand een paar mooie films met kerstthema te kijken. Waar vind je dan een mooi overzicht? Yes, op mijn blog!
LEES OOK  Inspiratie hoeft nooit op te drogen - Hoe het komt dat ik offline was (ben)

Op mijn oude stats zie je de volgende volgorde:

  1. PDS deel 1 – En daarnaast heel veel zoeken naar de gehele rubriek PDS, waar ik aan lijd.
  2. 8 tekenen dat je van baan moet wisselen – Ik geloof dat heel veel mensen zich hierin konden vinden.
  3. Zwangerschap is geen gemeengoed – Hier heb ik ook overweldigend veel reacties op gehad. Ik vind het zelf nog steeds een ijzersterk artikel.

Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

De grootste misvatting? Dat het heel makkelijk is. Ja natuurlijk is het makkelijk om te schrijven over onderwerpen waar je hart ligt. Alleen je moet maar talent hebben om dat in woorden zien te vatten, leuk en meeslepend te schrijven. Mensen denken soms: Oh hier ga ik wel groot mee worden. Terwijl je vaak maar wat in de marge blijft klooien, niet iedereen kan enorm groot worden met zijn of haar blog.

Dit heb ik onderschat: Elke week content blijven maken vind ik geen punt, maar echt gestructureerd bloggen vind ik nog wel eens moeilijk. Je krijgt nu eenmaal niet altijd alles op tijd af, naast je baan en soms gebeurt het leven gewoon. En dat is ook oké!

Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

Altijd foto’s willen maken voor mijn social media accounts en daardoor ook bijna altijd mijn telefoon bij de hand hebben. Manlief wordt gelukkig niet echt boos, maar vond het afgelopen weekendje in Gent toch een beetje ongezellig als ik weer mijn telefoon pakte. Gelukkig zei hij wel: Ik ben blij dat wij nog wel een normaal gesprek kunnen voeren. In plaats van die mensen naast ons (oké toegegeven, die zaten allebei alleen maar op hun mobiel te scrollen).

LEES OOK  Sunday Special - Week 5

Ook stel ik een vraag aan het einde van praktisch elk artikel. Het idee is dat mensen reageren op je blog en dat je zo interactie met je lezers hebt – althans zo zie ik het. En dat zou ik zelf ook heel leuk vinden, maar in de praktijk gebeurt het gewoon niet zo veel. Ik heb me er inmiddels maar bij neergelegd dat ik vooral stille lezers heb.

Krijg je hulp of doe je alles voor je blog helemaal alleen?

Ik doe alles alleen, alleen het overzetten heb ik laten doen door Karadox. Hij heeft me ook geholpen met mijn WordPress layout. Ik stel zelf mijn camera op, ik maak zelf de foto’s – moet ze zelf bewerken hoewel dit niet mijn sterke kant is – ik schrijf de content, beheer mijn social media kanalen en ja dat vind ik allemaal leuk! 🙂

Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Ik lees het liefste blogs met een bijzonder tintje. Ik merk dat ik op zoek ben naar blogs waar ik me mee kan identificeren en die me inspireren. Het mag over reizen gaan (graag!), maar dan het liefst niet een 20 in een dozijn blog. Ik ben dol op reizen, duurzaamheid en stukken over geluk vinden in je leven.

Plan jij je blogberichten van te voren in, of post je alles ‘live’?

Zoals ik hiervoor al zei ik wil ik regelmatig mijn blogs van tevoren inplannen maar het loopt nu eenmaal niet altijd zoals je van tevoren denkt. Inmiddels werk ik wel een stuk beter met een blogkalender, maar deze kan ik toch wel eens aanpassen als ik toch over iets anders wil schrijven.

LEES OOK  Favorieten op maandag

Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Dat continuïteit heel belangrijk is, dat je volgers weten wanneer er een nieuw artikel online komt.

Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

De mooiste ervaring was denk ik de beste reacties die ik heb gekregen op mijn persoonlijke posts (omdat ze zo dichtbij mij stonden en best eng waren om te delen) zoals de artikelen over mijn vader’s dood en ook over zwangerschappen.

Wat is het stomste dat je als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Nee ik heb nergens spijt van. Ik heb denk ik mensen niet in diskrediet gebracht en geprobeerd altijd netjes te zijn. Ik had misschien wat meer mogen inzetten op mijn blog in plaats van zo druk te zijn met overwerken enkele jaren geleden haha.

Hoe ga je om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Ik deel af en toe wel persoonlijke dingen, maar ik ga nooit te ver denk ik. Ik scherm de namen van mijn vrienden af, zodat er niet altijd naam en toenaam staat en de naam van hubby probeer ik ook zo min mogelijk te delen. Ik wil niet dat zijn collega’s of toekomstige werkgevers er ‘iets van vinden’ dat hij een vrouw met een blog heeft.

Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Ik zou dolgraag willen samenwerken met merken. Ik denk dat ik bijvoorbeeld een geweldige ambassadeur zou zijn voor de Hema. Ik ben dol op de Hema, ik geloof dat ik dat nooit onder stoelen of banken heb gestoken.

Wat een leuke vragen om te beantwoorden na zoveel jaren bloggen! Bedankt Maris voor de leuke tag, neem zeker een kijkje op haar blog Hare Maristeit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.