Spice Girls Diary week 5 carnaval

Carnaval – Otobusrellie 2016 (VLOG)

Carnaval is een feestje waar ik al mijn hele leven aan mee doe. Hoewel ik een product ben van oer-Hollandse ouders, hebben ze mij altijd het feest carnaval laten beleven. Al enkele jaren doen wij mee met de Otobusrellie en vandaag kunnen jullie ook kijken wat zo’n dag carnaval nu precies inhoudt.

Carnaval 2016

In voorgaande jaren heb je misschien wel eens de Otobusrellie mee mogen maken door middel van mijn plogs. Dit jaar besloot ik eens een filmpje te schieten zodat je van dichtbij kan meemaken wat zo’n dag nu precies inhoudt.

Maar voor we beginnen, een klein lesje carnaval. Het is een feest dat veelal door zuiderlingen wordt gevierd gezien het feit dat het een Rooms-Katholiek volksfeest is. Boven de rivieren zijn de mensen bekeerd tot het protestantisme en dat is de grootste reden dat carnaval nog in het zuiden gevierd wordt en bijna niet in het noorden van het land (uitzonderingen daar gelaten). Het feest is bedoeld als moment om je nog te buiten te gaan voordat het vasten begint. Het vasten duurt tot Pasen en is bedoeld om het vasten van Jezus te herdenken, die 40 dagen in de woestijn vastte en tot bezinning van de christelijke kernwaarden kwam. Vroeger was Carnaval een moment om veel te eten, tegenwoordig is het een mooie gelegenheid om een feestje te vieren, gekke dingen te doen, rare liedjes te zingen, te dansen en samen te drinken. Entrée carnaval Otobusrellie..!

Ik heb inmiddels al genoeg gekke dingen gedaan maar het leukste van afgelopen carnaval moet toch wel ons ongeplande optreden in de schouwburg zijn. Ik ging tijdens de Otobusrellie samen met mijn vriendinnen verkleed als de Spice Girls en zo stonden we op het (mini)podium een liedje te doen. Die kunnen we van onze bucketlist afstrepen 🙂 Nu genoeg gekletst, want jullie zijn ongetwijfeld super benieuwd wat zo’n Otobusrellie nu precies inhoudt tijdens de carnaval!

LEES OOK  Photo a day 8

Spice Girls Diary week 5 carnaval

VLOG – Otobusrellie 2016

 

Wat vind jij van de Otobusrellie en wil jij ook wel eens carnaval vieren?

 

Love Nancy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.