Challenge: 7 films kijken

Een tijdje terug las ik op de Groene Meisjes over jezelf uitdagen. En dat vind ik altijd enorm leuk om te doen! Zo deed ik al eens de Free Fashion Challenge een jaar lang (waarover later meer) en ga ik graag persoonlijke uitdagingen aan. Zo schreef ik laatst nog over het behalen van mijn doelen voor 2015 en hoe ik ervoor stond. Alles voor de persoonlijke groei! De Groene Meisjes hadden het over een week lang elke dag een film kijken en dat idee vond ik zo leuk dat ik dacht: Dat ga ik ook doen. Het was misschien niet heel erg makkelijk, maar ik deed het wel. Hier mijn verslag:

Challenge Dag 1: Down With Love

Vandaag kwamen we thuis van onze vakantie naar Zuid-Frankrijk. Ik was moe en nergens meer toe in staat na een terugreis met files. Manlief ging nog op een terras zitten met zijn beste vriend en ik wilde alleen maar op de bank hangen en niks doen. En wat bleek? Ewan McGregor kwam op SBS9 met Down With Love. Mag ik nu toevallig dol zijn op Ewan, deze film leuk vinden én graag kijken naar films gebaseerd op de jaren ’60. Het is vooral spottend bedoeld, deze film, waarin mannen en vrouwen aan elkaar gewaagd zijn. Het is lekker mindless kijken naar een fijne film met een leuke vent. Prima!

Challenge Dag 2: The Dark Knight Rises

Deze film heb ik al eens gezien dus als hij ook nog eens op televisie komt vind ik het niet erg om hem aan te zetten. Hoewel het vervelend is om elke keer onderbroken te worden door reclame vind ik het toch weer een fijne film om naar te kijken. Hij tipt echter niet aan The Dark Knight met Heath Ledger, maar is zeker vermakelijk. Bane is een beetje een vreemd typetje, maar ik vind vooral de verhalen van Batman die in de put zit (pun intended) boeiend.

Challenge Dag 3: The boy in the Striped Pyjamas

Je kan je afvragen hoe het komt dat ik deze film nog nooit had gezien. Hij komt ieder jaar rond dodenherdenking en Bevrijdingsdag op televisie, maar mijn hoofd staat er dan niet altijd naar. Bovendien vind ik films op televisie vaak vermoeiend. Iedere 20 minuten heb je 10 minuten reclame en dan ben ik helemaal uit het verhaal. En in dit geval wil je niet uit het verhaal! Ik kreeg de dvd te leen van mijn zwagertje en begon de film te kijken. Het is een mooi verhaal over een Duits jongetje in de Tweede Wereldoorlog die gaat verhuizen naar een huis vlakbij een kamp (zijn vader heeft een hoge plaats in het Duitse leger). Hij gaat op een dag spelen en komt bij de buitenkant van het concentratiekamp aan. Daar raakt hij bevriend met het jongetje achter het prikkeldraad. Het jongetje weet alleen niet van de gruwelen die zich er afspelen, hij denkt dat zijn vriendje op een boerderij woont.
Hoewel ik al zag aankomen hoe de film zou aflopen was het desalniettemin om te janken. En dat is ook wel eens fijn, ongegeneerd zitten janken om een film over die verschrikkelijke tijd.

LEES OOK  Summary Happiness #4

 

Challenge Dag 4: Home

Deze film heeft ongetwijfeld meer introductie nodig dan de andere twee tot nu toe. Home is een film over onze aarde en vond ik online, je kan hem gratis op YouTube kijken: Home.
De hele film lang (anderhalf uur) zie je de meest prachtige beelden van onze aarde, vanuit de lucht, waarbij een voice over vertelt over hoe de aarde was bij de geboorte, hoe het veranderde en wat er mis kan gaan met onze aarde. Een heel interessante film die ons waarschuwt voor het uitputten van onze natuurlijke bronnen, het opwarmen van de aarde en het uitwonen van onze planeet. Ik blijf het verbazend vinden wat voor een cijfers je te horen krijgt, met wat voor een snelheid mensen het regenwoud omkappen, hoe snel dieren uitgeroeid raken, hoe het gebeurt dat zoet water opdroogde, wat opgespoten eilanden doen met de aarde. En daarnaast sta je perplex van de mooiheid van onze aarde; de verschillende gebieden die we hebben met kraters, woestijnen, bossen en water. Al die kleuren, al die klimaten, al die landen. Zo mooi! Deze film zet je aan het denken en wie weet zet het sommige zelfs aan om hierna iets te doen.

Challenge 7 films kijken

Challenge Dag 5: Sabrina

Ik wilde altijd al Funny Face van Audrey Hepburn zien en ik kreeg voor Sinterklaas een dvd waar Sabrina én Funny Face op stonden. (En Sabrina wilde ik óók graag zien) Niet iedereen heeft hier ‘last’ van, maar ik vind het leuk om klassiekers te kijken. Hoewel ze soms hopeloos gedateerd zijn. Zoals Sabrina bijvoorbeeld waarbij ik me behoorlijk kan irriteren aan de deuzige inborst van Sabrina. Ze is al jarenlang verliefd op de zoon van haar vaders werkgever en als ze terugkomt uit Parijs waar ze vrouw is geworden, is hij ook eindelijk geïnteresseerd in haar. Maar zijn broer vindt Sabrina ook ineens interessant. Tenenkrommend moest ik kijken hoe de oudste broer uit eten wilt gaan met haar maar zij niet meer wilt en ze aangeeft liever thuis te blijven. Hoewel zij het bezoek is en hij haar het hof wilt maken, zegt hij: “Ga dan maar gauw aan de slag in de keuken want we moeten toch eten.” In die tijd was dat natuurlijk nog heel erg oké, nu wilde ik hem het liefst een klap tegen zijn kop geven. Lekker romantisch, mag je zelf ook nog eens gaan koken. Mind you: Deze film komt uit 1954, dus het moest geschikt zijn voor een volwassen publiek maar het is nu echt meer een film voor bakvissen. Hoe dan ook heb ik me prima geamuseerd de ruim anderhalf uur dat hij duurde.

LEES OOK  Wat is slow living?

Challenge Dag 6: Funny Face

De andere film op de dvd was Funny Face, dé film die ik graag wilde zien. Dat is het fijne van een challenge: Je kan lekker aan bingewatching doen! Deze film stond zo lang op mijn verlanglijstje dat het fijn is dat ik er nu tijd voor heb om naar te kijken. Een film met Audrey Hepburn en Fred Astaire. Zij is een intelligent meisje die ontdekt wordt als een groot fashion magazine een fotoshoot in de boekenzaak houdt waar het meisje werkt. Vervolgens gaat ze naar Parijs en wordt ze verliefd… oh la la! Ik vind deze film wat meer substantie hebben dan Sabrina. Ik vind het dan wel weer grappig dat op IMDB deze film juist een lager cijfer krijgt dan Sabrina. De betere acteerprestaties komen meer van Audrey’s oudere collega’s in de film. Ik ben erg onder de indruk van Fred Astaire zijn danskwaliteiten – hoe hij met props kan dansen is echt leuk om te zien.

Challenge Dag 7: Niet uitgevoerd

Nee, niet uitgevoerd 🙁 Deze dag ging ik naar de workshop van Zoë van Moderne Hippies dus ik was al vanaf vroeg in de ochtend onderweg en was laat in de avond helemaal moe thuis. Ik geloof dat ik samen met mijn hubby een aflevering van Supernatural heb gekeken maar in ieder geval heb ik geen film aan gezet. Jammer, maar hoe dan ook ben ik behoorlijk trots op wat ik deze week allemaal heb gedaan. Vrijwel iedere dag heb ik een film op gezet en op deze laatste dag, terwijl de zon schijnt en bovendien mijn familie thuis kwam van vakantie heb ik geen film meer gekeken. Maar ja, daar is het dan ook wel een beetje zomer voor, nietwaar?

LEES OOK  De Oscars 2015

Mijn eindoordeel over de challenge

Ik vond het erg leuk om deze challenge te doen, toen ik terug kwam van vakantie was het voornamelijk in het begin van de week verschrikkelijk slecht weer. Dat vroeg juist om een challenge als deze om elke dag een film te kijken. Ik heb niet veel aan voorbereiding gedaan omdat ik nog een paar films achter de hand had, gelukkig. Anders was het wel een probleempje geworden. Ik ben geen enkele dag naar de bioscoop gegaan, hoewel dit een leuke onderbreking van het patroon zou zijn geweest. Daarnaast vond ik het ook best moeilijk om naast mijn werk en andere sociale afspraken de challenge vol te houden. Je moet toch iedere dag 2 uur reserveren om een film te kunnen kijken.
Desondanks heb ik een fijne week gehad, ook al heb ik de 7 dagen niet vol kunnen maken. Ik ben helemaal niet ontevreden en vind het leuk dat ik films heb gezien die ik al lang op mijn lijstje had staan.

 

Zou jij ook zo een challenge willen doen en wat zou jij dan een week lang willen proberen?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.