VLOG Dutch Comic Con 2016

VLOG Dutch Comic Con 2016

Op zaterdag 26 maart ging ik naar de Dutch Comic Con met mijn broer, schoonzus en nichtje om voor het eerst mee te maken hoe een conventie gaat. Ik had geluk, want zowel een bekend striptekenaar als een bekende parodiegroep kwam dat weekend naar Utrecht.

The Hillywood Show

Laten we eerst maar beginnen met de dames van The Hillywood Show. Mogelijk zijn deze twee dames niet bij iedereen bekend. Hannah en Hilly Hindi zijn zussen en op hun YouTube channel The Hillywood Show uploaden ze parodieën van films en series. Niemand blijft bespaard en ze verzinnen nieuwe teksten op bekende liedjes. Onder de Supernatural familie zijn ze ook wel bekend voor hun Supernatural parodie, waarbij een zeer groot deel van de cast heeft meegewerkt aan de video. FANGIRL MOMENT!!! Deze meisjes doen hun best om steeds betere parodieën neer te zetten en as we speak ronden ze de parodie voor Sherlock af. Om 12 uur begon de Q&A op Dutch Comic Con, dus daar wilde ik dolgraag bij zijn. Helaas liep niet alles gesmeerd, zo hadden we wat vertraging en bij aankomst stonden we in een immens lange rij. Gelukkig lukte het mij om op tijd weg te zijn, vroeg ik als een kip zonder kop rond waar ik ON EARTH moest zijn om dit panel nog mee te maken. Gelukkig was het in een open ruimte, waardoor ik gewoon kon aansluiten (thank God) en zag ik mijn lieve Supernatural vriendinnetjes al klaar zitten. Ik zwaaide naar M. zij gebaarde dat ik naar hun toe moest komen, ik rende op ze af en vervolgens stonden we als groepje te springen en te huggen. Zo leuk om ze te zien! Maar veel te kort!!! Na de Q&A gingen A. en ik in de rij staan voor een beanie en een handtekening en daarna heb ik mijn andere SPN vriendinnen niet meer gezien. Boehoe. Hoe dan ook ben ik blij dat ik de Q&A heb gezien, wil jij deze ook bekijken? Ik heb er een video van gemaakt, die kan je hier zien: Q&A The Hillywood Show at Dutch Comic Con.

LEES OOK  1 Februari - Cold

Na het Q&A panel, gingen A. en ik dus direct naar de stand van The Hillywood Show waar we 2 uur in de rij hebben moeten staan… Komen we aan.. zijn de beanies uitverkocht. Ik had tussendoor al navraag gedaan, maar helaas had ik pech want ook het showroom model kon ik niet meekrijgen. Die was al op de wachtlijst gezet voor iemand anders. Heel jammer. Gelukkig kreeg ik wel hun handtekeningen en een leuke selfie. A. kocht de Moose versie (ik wilde de Demon versie) van de beanie en een foto van het duo met hierop hun handtekeningen. Erna ging A. verder met haar vriendinnen en appte ik mijn schoonzus dat ik ze ging opzoeken. Terwijl ik aan het appen was, hoorde ik naast mij heel zachtjes iemand vragen: “Cas?”

VLOG Dutch Comic Con 2016

Cosplay @ Dutch Comic Con

Ja, ik werd herkend. Niet als mijzelf, maar wel als het personage dat ik moest voorstellen. Castiel is an angel of the lord. Hij is een personage uit mijn lievelingsserie Supernatural. En ik kwam Dean tegen, (hoofd)personage uit dezelfde serie – met de vraag of ik met hem op de foto wilde gaan. Natuurlijk wilde ik dat!

Bij dezen wil ik dus even extra aandacht voor het cosplay gebeuren. Wat is dat leuk! Ik werd ook herkend door The Hillywood Show meiden, ze stonden te cheeren voor mijn outfit. En ik hoorde regelmatig om mij heen: Castiel?! Zo leuk! En alleen maar liefde voor alle mensen die je durven aanspreken, want dat is echt lief en gezellig. Ik zou dus iedereen aanraden om verkleed (cosplay) naar Dutch Comic Con te gaan, het is heel, heel, heel leuk! 🙂 Dankzij mijn outfit, kreeg ik van een onbekend meisje ineens een Mystery Mini Vinyl figure, van Castiel. Die ik nu een mooi plaatsje heb gegeven.

LEES OOK  De tegenhanger van de bucketlist: De fuckitlist

Dating for Geeks Dutch Comic Con

Dating for Geeks

In de Metro vind je iedere dag een strip van de hand van Kenny Rubenis: Dating for Geeks. Kenny is een oud-klasgenoot van mij en hoewel het contact door de tijd verwaterd was (en ik twijfelde of hij me nog zou herkennen) vond ik het extra leuk om hem hier te kunnen treffen. Zonder vooraf contact te zoeken, ging ik netjes met mijn stripboek in de rij staan en liet ik mijn comic book signeren. We kregen er ook nog eens een leuke illustratie bij! Kenny tekent al zo lang als ik hem ken en dat hij striptekenaar zou worden, was voor ons klasgenoten niet eens een vraag. Extra leuk en bijzonder om dan te zien dat hij zo ver is gekomen en dagelijks in de Metro gepubliceerd wordt. Supergaaf voor hem! Bovendien vond ik het zelf erg leuk om hem weer eens te zien en te spreken, hoewel we het gesprek kort hielden vanwege de lange rij achter mij (in deze rij heb ik drie kwartier gestaan) was het wel leuk om snel een update van elkaar te krijgen. Ik zie een gezellige school/klassenreünie wel voor me. Ken jij de strips van Kenny nog niet? Klik dan op Dating for Geeks in mijn eerste zin en dan kom je op zijn website terecht. Het zijn komische strips die strak getekend worden en gaan over het vinden van de ware – maar dan voor nerds.

En meer!

Wat je verder kan verwachten op de Dutch Comic Con? Je kan er gamen, je kan er nieuwe afleveringen van een nieuwe serie kijken (ik ga absoluut naar de serie 11.22.63 met James Franco op Fox kijken), aan cosplay doen (ze hebben er zelfs kleedruimtes voor), bekende artiesten/striptekenaars zien of spreken, mooie auto’s spotten en leuke goodies kopen van je favoriete strip, serie of film. Ik denk dat ik er volgend jaar gewoon weer heen ga!

LEES OOK  Death Valley Tips voor het heetste, droogste en laagstliggende National Park in Amerika

Natuurlijk heb ik ook een mooie sfeerimpressie van de dag voor jullie gemaakt, door die dag te vloggen. Ik heb uiteraard her en der in de rij gestaan en tijdens het shoppen heb ik ook niet gefilmd, maar jullie krijgen wel een idee hoe leuk het voor mij was om The Hillywood Show en Kenny te zien en spreken. Bovendien komen broerlief en mijn nichtje ook in beeld. Wat denken jullie? Lijken mijn broer en ik op elkaar?

Check mijn vlog hier:

VLOG Dutch Comic Con 2016

Voor meer leuke foto’s van de Dutch Comic Con, moet je zeker even een kijkje nemen op mijn Facebook pagina: www.facebook.com/mrsstilletto

 

Ben jij wel eens op de Dutch Comic Con geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.