Dutch Comic Con Christmas Edition Supernatural

Dutch Comic Con Christmas Edition 2016

Weten jullie nog dat ik naar DCC 2016 ging dit voorjaar? Ik maakte daar een leuke vlog van. Deze keer ben ik weer geweest in de Jaarbeurs. Er waren namelijk 2 acteurs aanwezig van de serie waar ik fan van ben: Supernatural. Dus ging ik op zaterdag 17 december naar Utrecht voor de Dutch Comic Con Christmas Edition.

Wat houdt DCC Christmas Edition in?

Om te beginnen zal ik kort uitleggen wat DCC is. Van oorsprong zijn comic cons bedoeld voor stripboeken die met grote mate worden gelezen door jongens en meisjes en volwassenen. Tijdens een comic con kan je striptekenaars ontmoeten die je al jaren leest, of hun boeken kopen. Naast striptekenaars is het assortiment behoorlijk uitgebreid. Zo zijn er ook veel mensen die fantasy of sci-fi boeken lezen, games spelen, of specifieke films en series kijken. Deze mensen worden ook bediend op comic cons. Zo kan je eindeloos zoeken naar jouw geliefde gadget, kan je je verkleden als één van jouw favoriete personages, is er de mogelijkheid om games te spelen, een auto uit een film (bijvoorbeeld de Batmobiel) te zien en er mee op de foto te gaan. Ook zijn er tegenwoordig vaak acteurs aanwezig uit series en films die een panel hosten waarbij je vragen kan stellen. Het is dus heel divers! En deze keer was het de Christmas Edition waardoor alles is overgoten met een gezellig kerstsausje.

Dutch Comic Con Christmas 2016 XMAS

Hierboven zie je een leuke foto van mij met mijn vriendinnen tijdens de Christmas edition van DCC. Links zie je M. als Satan Clause (gebaseerd op een Supernatural personage), ernaast N. als de Human Christmas Impala, dan A. (niet in cosplay) en ik als Castiel. Allemaal cosplays gebaseerd op onze serie Supernatural.

Drie redenen

Ik ging deze keer naar DCC met drie redenen: Ik vond de eerste keer gezellig en het is leuk om het weer mee te maken. Ik zie mijn vriendinnen vanuit heel Nederland weer eens (#SPNfamily!). En ik wilde graag acteurs ontmoeten. Er kwamen twee acteurs uit mijn favoriete serie. Vooral de actrice wilde ik heel graag zien, want de scène die zij heeft gespeeld daar moet ik nog altijd om janken. Het heeft dus een snaar geraakt en dat wilde ik haar graag vertellen – en als het even kan wilde ik met haar op de foto!

LEES OOK  Filosofie met Nancy - Je kan je tijd maar 1x inzetten

Photo-op Samantha Ferris en Steven Williams van Supernatural

Die foto is gelukt! Ik heb een photo-op met Samantha en Steven gekocht en het was erg leuk om ze kort te leren kennen. Steven is echt een flirt. En Samantha echt heel erg aardig. DCC had helaas het programma plots omgegooid omdat de acteur Jason Isaacs (hij speelt onder andere Lucius Malfoy in Harry Potter) zijn vlucht vertraagd was. Hierdoor was ik net te laat voor het panel van Samantha en Steven. Het was vooral erg spijtig dat dit nergens goed aangegeven stond. En het was gewoon balen, want ik had gerekend op een latere panel tijd. Ik heb hierdoor hetgeen waar ik voor kwam, moeten missen.

Ben jij al benieuwd naar hoe zo’n Dutch Comic Con eruit ziet? Klik dan op onderstaande foto:

Dutch Comic Con Christmas Edition Supernatural

Focus

Focus op de gave dingen! Ik had Samantha verteld dat ik het zo jammer vond dat het panel verplaatst was en ik daardoor hun verhaal en Q&A heb moeten missen. Ze wist er niet van en vond het zo lullig voor me. Ik kocht bij haar een foto en handtekening en ze zei: Stel je vraag maar gewoon nu hier! Dus ik heb een tijdje met haar gesproken en haar mijn vraag gesteld. Er zijn denk ik 5 delen in de serie waar ik erg om moest huilen en ik kan je vertellen dat de scène van Ellen en Jo in mijn top 3 staat van meest gejankte scènes. Dus ik dankte haar voor haar geweldige acteerprestatie. En ik vroeg haar hoe ze in die scène kon komen voor seizoen 5, aflevering 10 ‘Abandon All Hope’.

Her story

Dit was haar verhaal (en ik parafraseer):

I don’t particularly have trouble with emotional scenes. In this case, it was the last scene we did in the show. Normally during TV shows and filming, you have all kinds of scenes next to each other. But our final scene, was also the final scene we shot. So it was all very emotional and I had been crying all day. I cried that bad that, when in fact I had to cry on screen, I couldn’t, because my tears were dried up. Right before shooting the final scene the director came into our trailer and handed us a DVD of all our scenes of the show montaged after another. So that obviously made us cry too. And because we were already so emotional, I didn’t have a hard time getting into the scene. It was all quite easy as we were already feeling the loss of the last day of working together with such an amazing team.

Zo cool om dat van haar te mogen horen en meer te weten over de achtergrond van de scène. Mocht je nog geen Supernatural fan zijn, dan raad ik je echt aan om te starten met het eerste seizoen, want je gaat er echt van houden (mijn persoonlijke favoriete seizoen is seizoen 5).

LEES OOK  Death Valley Tips voor het heetste, droogste en laagstliggende National Park in Amerika

Lee Arenberg

Dan naar Lee Arenberg. Ik wilde erg graag naar zijn panel (hij speelt Grumpy in Once Apon A Time, mijn andere favo serie). En heb zijn panel helemaal mee kunnen maken. Wat een onwijs aardige man is dat! Ook hem kon je weer vragen stellen en hij speelde onder andere in Pirates of the Caribbean, één van mijn favoriete films. Hij had leuke anekdotes over het samenwerken in Pirates en van de set van Once Upon A Time. Het seizoen dat hij aanraadt om mee te beginnen voor Once Upon A Time? Seizoen 1, waar je echt kan wegdromen bij de geweldige sprookjes. Dat zeg ik ook altijd, dus het is leuk om te horen dat hij er net zo over denkt.

Lee Arenberg Dutch Comic Con Christmas

Photo-op verhaal

Het photo-op verhaal moet ik je ook nog even vertellen, want ik was verkleed als Castiel (een personage uit de serie) en Samantha zei toen ze me zag: Get over here, angel! Vervolgens legde ze Steven uit dat ik hun panel had moeten missen omdat ze het programma omgegooid hadden (waar ze allebei geen weet van hadden). En dat ze dat echt asociaal en lullig vond (God, I love her!) en Steven was het daarmee eens. Vervolgens ging het zo:

Steven: Oh my, you’ve got such a beautiful face.
Samantha: And she’s got beautiful teeth too! Did you know she came here especially for us?
Ik: I came only to see you!
Steven: Well, dear. My room is… 8…0….
Ik:  * Lachen *
Samantha: Oh here he goes again!
Steven: Listen, do you have a boyfriend, fiancé or husband?
Ik: Yes, I am married.
Steven: How serious are you with that?
Ik: Very (en weer lachen, die gast is grappig)
Samantha: Well, see you soon again. It was great meeting you and thanks!
Steven: See you, bye!

LEES OOK  17 November - Flowers

Ja Steven is een echte flirt – met iedereen. En wat ik zeg: Samantha is een schat.

Funko Pop en Photo shoot

Na de photo op ben ik nog een rondje gaan lopen met vriendinnen en heb ik een Funko Pop gekocht van Dean Winchester. En terwijl 1 vriendin in de rij voor een handtekening van Jason Isaacs stond, zijn S. en ik op de foto gegaan waar ik haar als engel zegen:

Bless you my child – this photoshoot was my too much fun! Thank you @mrsstilletto for all the laughs! 😁

Een foto die is geplaatst door Simone (@sinnemone) op

Er was een speciaal kerstdorp tijdens deze Christmas edition en je kon ook nog in een booth karaoke Kerstliedjes zingen. Nou, als dat nu niet Christmas genoeg is!

De dag sloot ik af met nog een paar foto’s en een dikke knuffel van al mijn vriendinnen en vervolgens ging ik weer naar huis toe. Wat je allemaal precies kan verwachten op zo’n Dutch Comic Con? Kijk zeker even mijn video van vandaag!

VLOG Dutch Comic Con Christmas Edition 2016 (XMAS)

Kan jij de video niet zien? Klik dan op de volgende URL: https://youtu.be/KdBDcAvwodQ
Ik zou het heel erg waarderen als je je abonneert op mijn kanaal. Elke woensdag komt er een nieuwe video online!

Ben jij al eens naar de Dutch Comic Con geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.