favorieten 10 gender inequality

Favorieten op maandag #10 – Gender inequality

Afgelopen week was het International Women’s Day. Ik voel mezelf feminist. Ik geloof namelijk heel erg dat wij vrouwen net zo hard meedoen in deze maatschappij en gehoord mogen en dienen te worden. Zonder hier als een extreme feminist te gaan zitten roepen (want zo ben ik nu ook weer niet) heb ik wel een heel interessant artikel gevonden over gender inequality en nog een paar favoriete zaken op deze favorieten op maandag.

favorieten 10 gender inequality

Favoriete artikel: Gender Inequality : What happened when a man and woman switched names at work for a week

Dit is een artikel over een man die dacht dat hij efficiënter werkte dan zijn vrouwelijke collega. Tot hij tijdens haar afwezigheid haar mailbox bijhield en per ongeluk aftekende met haar naam. Wat er volgde? Lees meer.

Heel erg herkenbaar artikel, vooral omdat ik zelf al sinds mensenheugenis in sales heb gewerkt en constant tegen een muur aan loop bij vooral wat oudere generatie mensen. Hoe vaak ik bij mijn eerste baas te horen heb gekregen aan de lijn: “Mag ik iemand spreken die er meer verstand van heeft, een man ofzo?”. Probeer dan maar aardig en netjes te blijven…

Gender inequality bestaat nog steeds en vrouwen lopen daar dagelijks tegenaan. Niet elke vrouw heeft er in grote mate last van, maar het is er nog altijd.

Favoriete filmpje: Children crashing the BBC interview

Sorry, maar dit is gewoon grappig. Deze beste man denkt vanuit huis een goed interview met de BBC af te ronden en voor hij het weet komen zijn kinderen zomaar de kamer binnen gewalst. Vooral die baby die met zijn stoeltje als een Ferrari naar binnen sjeest, moest ik hard om lachen. Ik vind dat het allemaal snel en netjes wordt opgelost, dankzij moeders die de kinderen de kamer uittrekt.

LEES OOK  8 bingewatching series

Je kan het hele artikel en het filmpje hier bekijken: NY Times.

Favoriete nummer: Family of the Year – Hero

Het is zo’n heerlijk, rustig nummer die ik zo vind passen bij de eerste warme zonnestralen van het jaar.

Favoriete moment: Zondag lente in aantocht

Gisteren heb ik heerlijk in de zon gezeten, thuis in de achtertuin en op twee kinderverjaardagen. En het was zulk lekker weer dat we allemaal buiten konden zitten. Niets maakt me gelukkiger. Niet voor niets is de tagline van mijn blog: landelijk, groen en gelukkig leven op hoge hakken. Dus ja, ik heb gisteren het maximale uit de dag gehaald. En ik was vervolgens wel doodop (ik heb eigenlijk hooikoorts, maar mijn lievelingsseizoen is de lente – ik zit vol tegenstrijdigheden) maar wat een mooie dag!

Doors wide open. I love this time of year! I will be sitting and working in the sun this afternoon 😊 #loveit #springisintheair

Een bericht gedeeld door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

Favoriete aflevering: Supernatural Seizoen 11, season finale

Goed, daar zat ik dan met samengeknepen billen tijdens de season finale van seizoen 11 van Supernatural. Ja, en nu!? Dacht ik aan het einde. Het liefste wil ik dan alles blijven bekijken en meteen doorschieten naar seizoen 12. Ik doe het nog even rustig aan want ik wil even genieten van dat moment waarvan je denkt: “Huh?! WTF? EN NU DAN!!!???!!!”

Favoriete ontknoping: Wie Is De Mol

En Wie Is De Mol is afgelopen. Afgelopen zaterdag was de ontknoping en dat vind ik altijd zó leuk! Je krijgt dan direct te zien waar en wanneer de Mol heeft zitten mollen. Het allerbelangrijkste. Ik moet zeggen dat ik de molacties minimaal vond. Alleen in de duinen heeft hij een goede actie gedaan. De rest was hij vooral op zichzelf, dus kon hij erbij gaan liggen en genieten van het zonnetje. Onder het oog van de camera en de mede-kandidaten heeft hij als je het terugkijkt niet enorm veel gedaan. Maar het was wel een heel goede mol. Hij heeft niet voor niets vrijwel iedereen van de groep om de tuin weten te leiden! Voor alle Molacties, kijk je hier: Molacties.

LEES OOK  12 September

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.