Filosofie met Nancy – Je kan je tijd maar 1x inzetten

Ook deze week kom ik met een kort filmpje naar je toe. Woensdag is vlogdag, of videodag en jij weet dat je dan klaar kan zitten voor mijn video die op YouTube verschijnt. Ook al is mijn stuitje gebroken (ja echt) van de klap van vorige week, probeer ik mijn video’s te blijven uploaden ondanks dat ik niet kan monteren. Deze week deel ik iets om over na te denken! Echte filosofie met Nancy.

Eigenlijk is het een uitspraak gejat van mijn lieve man, maar hij is hartstikke waar. Namelijk:

Je kan je tijd maar één keer inzetten ~ J. van Loon

Je kan je tijd maar één keer inzetten

Hoe jij je tijd inzet, is volledig aan jou. En vooruit, een beetje gebonden aan de dingen die MOETEN. Niet iedereen wilt bijvoorbeeld werken, maar je hebt weinig keus als je ’s avonds toch wat te eten op de tafel wilt hebben staan. Maar hoeveel tijd je besteed aan het werk, is misschien wel discutabel. En wat jij doet met je vrije tijd al helemaal. Gebruik jij die tijd voor de dingen waar je gelukkig van word? Wat is voor jou belangrijk? Is sporten een prioriteit, of ben je het liefst met je familie en vrienden? Zorg dat je weet wat voor jou belangrijk is en waar je in je leven prioriteit aan wilt geven.

Ook ik vergeet het wel eens

Soms vergeet ik wel eens dat je je tijd maar één keer kan inzetten, maar het komt overal terug in mijn leven. Als ik ervoor kies om op mijn parttime dag het hele huis te kuisen en voor de tv te hangen, heb ik geen tijd kunnen doorbrengen met een goed boek of met een online cursus die ik graag had willen volgen. Alles is oorzaak-gevolg. Natuurlijk kan ik niet altijd doen waar mijn prioriteit ligt, maar daar moet ik mee leren leven. Alleen ik kies er bijvoorbeeld niet meer voor om naar meerdere afspraken op één dag te gaan. Ik wil ergens vol voor gaan niet half-half. Je kan je tijd immers maar één keer inzetten. Dan wil ik die het liefst gebruiken voor iets waar ik volledig bij aanwezig ben.

LEES OOK  5 Februari - Goofing

24 uur per dag

We hebben allemaal 24 uur in een dag zitten, hoe we de vrije tijd van deze dag indelen is aan ons. Denk er dus eens over na, wat jij met je tijd doet en hoe je die het liefst zou indelen.

Misschien kom je wel tot de conclusie dat je best wat uren minder kan werken, omdat je dan nog steeds voldoende verdient. Het geld dat misschien nu alleen maar op gaat aan onnozele gadgets die feitelijk weinig waarde toevoegen aan jouw leven. Of kan je niet minder werken, maar je vrije tijd wel anders indelen. In plaats van hangend op de bank en uren door social media heen scrollen. Wat er echt toe doet in het leven, weet je vaak al wel. Want die zaken, die voel je in je hart.

Als je sterft

Niemand zegt op zijn sterfbed: Oh, ik zou willen dat ik meer had gewerkt. Heel veel mensen zeggen juist: Had ik maar meer tijd doorgebracht met mensen waar ik van houd. Had ik maar meer lef getoond. Had ik maar meer gereisd in plaats van gewerkt. Ik zou willen dat ik meer de dingen had gedaan waar ik gelukkig van word. Wat zou jij denk je zeggen op jouw sterfbed als je nu naar je leven kijkt?

Zelf indelen

Je tijd zelf indelen, is belangrijk want als jij een hele dag iets hebt gedaan waar je onwijs ongelukkig van wordt… dan is dat een hele dag van jouw leven weggegooid. Dat lijkt misschien niet zo erg, tot je al die dagen en uren bij elkaar optelt. Hoeveel dagen zijn het onder aan de streep? En wanneer wordt die streep gezet? Niemand weet wanneer zijn leven eindigt.

LEES OOK  Photo a Day 14

Filosofie met tante Nancy

Het is een heel erge doordenker vandaag en misschien ben je dat niet gewend van mij. Maar ik kan dus alleen maar het advies van tante Nancy meegeven:

Als jij bedenkt, dat je je tijd maar één keer in kan zetten….. hoe zou je die dan inzetten?

Ik ben benieuwd waar jouw prioriteiten liggen, laat je het me weten in de comments?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.