Hoera het is lente - Lente, als je denkt dat je het gehad hebt diary

Hoe ik het begin van de lente vier!

Het is officieel lente en dat mag gevierd worden. Zeker als je van slow living houdt, waarbij je de seizoenen waardeert. Vandaag deel ik met jou in een video hoe ik het begin van de lente vier.

Favoriete seizoen

De lente is mijn favoriete seizoen, dat zeg ik ieder jaar opnieuw. Zelfs ondanks mijn zware hooikoorts. Die hooikoorts is zo erg dat ik jarenlang immunotherapie gevolgd heb om de effecten van mijn hooikoorts te verminderen. Desondanks kan geen enkel seizoen me zo enorm happy maken als de lente.

Hoe ik het begin van de lente vier

Winterdipje

Aangezien ik last heb van een winterdip ieder jaar, wat ik wijt aan de genen van mijn vader, zijn de eerste zonnestralen en warmere temperaturen van de lente zeer welkom in mijn leven. (Lees ook hier mijn 5 tips tegen een winterdip). Dus als ik de krokussen omhoog zie piepen met hun paarse kopjes, de vogels hoor zingen en het langer licht blijft dan maak ik een vreugdesprongetje. De winter is voorbij, de lente staat voor de deur!

Hoewel de hoge temperaturen nog af te wachten zijn, de nachten vaak nog vorst hebben, heeft de lente echt haar intrede gedaan in maart. En dat betekent de eerste stap richting zomer.

Om dat lentegevoel direct te vieren doe ik de volgende dingen:

  • Ik ga op zoek naar paastakken.
  • Ik doe een vorm van een voorjaarsschoonmaak.
  • Leuke uitjes in Nederland en buitenland opzoeken.

Wil jij zien hoe ik dat doe? Bekijk dan nu hoe ik het begin van de lente vier in mijn korte video, met meer informatie dan dit artikel.

LEES OOK  Favorieten op maandag #11 - Workshops at Citizen M

Hoe ik het begin van de lente vier

Kan jij de video niet zien? Klik dan hier: https://youtu.be/h4qt6toE4uw

Paastakken

Die paastakken hebben hun eigen doel. Dankzij het vieren van kleine rituelen, zorg je voor een duidelijke omlijsting van de tijd van het jaar. Je houdt de seizoenen beter uit elkaar. Als je werkt en even niet oplet is het zo zomer. En dan heb je de overgangen van de seizoenen gewoon gemist! Dat wil ik niet en dankzij mijn slow living lifestyle gebeurt me dat niet meer.

Kleine kinderen werken op school aan seizoenswerkjes: creatieve uitspattingen die bij het jaargetijde passen. Vaak krijg je op die manier mee dat de lente in aantocht is. Ik heb geen kinderen, dus zet ik mezelf aan het werk. Niet met het maken van werkjes, maar de paastakken vind ik wel degelijk bij Pasen horen. Ook met kinderen is dit superleuk om te doen, versier bijvoorbeeld samen de paastakken deze lente.

Dankzij de paastakken en het opfrissen van het huis, krijg je extra het gevoel dat Pasen en dus vaak ook de lente, eraan komt. Had jij ook altijd Paastakken in huis?

Op reis

Tijdens de lente krijg ik altijd heel sterk het gevoel om naar Frankrijk te vertrekken. Één van die landen die geknipt zijn voor lentetripjes! Ik droom van reisjes naar het warmere zuiden, waar ik wijntjes nip op een zonnige lentemiddag op het terras van Bordeaux. Ik droom van bistro’s gevuld met accordeon muziek, blote benen, kwetterende vogels en kampvuren.

Eigenlijk droom ik van mijn jeugd – in een notendop. Veel buiten zijn, genieten van het leven met lekker eten en lekker drinken.

LEES OOK  21 Januari - Folklore

En dat is precies wat de lente met me doet. Het doet me denken aan mooie tijden, prettige temperaturen en vrolijkheid. Na de kerst en het vieren van oud en nieuw, vind ik de winter in Nederland maar druilerig en saai. Lente voelt als een nieuw begin van alles. Een startsein voor groei en bloei van dingen. En dat zet aan tot actie! Het is niet voor niets afgeleid van feesten uit paganistische tijden, waarbij we de vroege lente en de lente vierden (Imbolc en daarna Ostara) en deze in het teken stonden van nieuw leven.

Schop onder mijn kont

En de lente zorgt bij mij voor een extra schop onder mijn kont. Om na mijn winterslaap weer even goed na te denken over wat ik wil in het leven, nieuwe creatieve ideeën voor mijn bedrijf te bedenken en uit te voeren, samenwerkingen aan te gaan met andere creatieven. Dus de lente brengt mij heel erg veel!

Welk seizoen doet dit bij jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.