ijszwemmen wim hof methode

IJszwemmen met de Wim Hof Methode

Wim Hof, ook wel de Ice Man genoemd, is een levende legende. Eerst een beetje geportretteerd als circusact, blijkt nu na veelvuldig onderzoek van universitair ziekenhuis van Twente dat zijn methode wel degelijk werkt. Hoe dat nu werkt? Ik nam de proef op de som en zou in ijskoud water springen op mijn vrije zondag.

Wim Hof – The Ice Man

Goed, Wim Hof dus. Deze beste man ken ik al jaren van televisie. Iedere keer dacht ik: Je moet er maar zin in hebben. En aan de andere kant dacht ik: Het lijkt me eigenlijk heel erg interessant om te doen. Ik ben denk ik Koukleum Numero Uno, ik heb het altijd koud, mijn voeten voelen doorgaans aan als ijsklompen en ik moet hard bewegen om een beetje warm te blijven. Als ik zoals Leonardo DiCaprio in The Revenant zou moeten overleven – was ik al LAAAAANG dood geweest. Want ik bevries waarschijnlijk gewoon, hoe vaak ik ook in mijn blote kont onder velletjes dieren ga liggen. Anyway, Wim Hof is een soort ijsgod. Hij rent op blote voeten door de sneeuw een volledige marathon, zwemt van wak naar wak en ligt voor zijn lol op een zondag in een bad met ijsklontjes. That’s what he does.

IJsbadje

En dus dachten mijn vriendinnen en ik: Wij kunnen ook wel op een zondag in een ijsbadje gaan liggen. Niet te letterlijk, want er lag geen ijs op het water maar warm was het ook niet. De boventemperatuur was niet warm (5 graden) en de temperatuur van het water was rond de 4 graden. We kozen ervoor om in het Grevelingenmeer te glijden op zondag 28 februari. For the fun of it. En omdat het blijkbaar allerlei goede effecten op je gezondheid heeft. Ik hoopte er op dat mijn handen en voeten wat sneller na deze icedip zouden opwarmen. En dat ik mijn lichaamstemperatuur makkelijker zou kunnen reguleren.

LEES OOK  5 Juli - Questionaire

Het was echt belachelijk koud afgelopen zondag! Er stond enorm veel wind and to make matters worse: Er was een gigantische hondencross bezig rondom het Grevelingenmeer. Dus overal bussen met honden en mensen die schreeuwen en ja… weinig anonimiteit om in het water te springen dus. Oeps. De vraag is nu dus: Ben ik gesprongen?

IJszwemmen in het Grevelingenmeer met de Wim Hof Methode

Wat vond jij van mijn video? Kan je hem niet zien? Klik dan op de volgende link: Iceswimming using Wim Hof Method.

ijszwemmen wim hof methode

 

Heb jij de Wim Hof Methode wel eens geprobeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.