inspiratie hoeft nooit op te drogen

Inspiratie hoeft nooit op te drogen – Hoe het komt dat ik offline was (ben)

Het is de afgelopen tijd een beetje rustig geweest op mijn blog. Geen vaste artikelen die online kwamen, hoe graag ik me ook houd aan een routine. Maar toch ben ik vandaag weer hier om te zeggen dat inspiratie nooit hoeft op te drogen. Want:

Inspiratie haal je uit de volgende dingen

Inspiratie kan je overal uit halen. Dat hoeft niet per se te maken te hebben met een supergaaf leven. Was het niet een Engelse schrijfster die vrijwel niet van haar stukje land af kwam en prachtige romans schreef? Je hoeft niet de wereld af te reizen om inspiratie op te doen of te delen. Dat kan door vele andere zaken. Zo kan je inspiratie krijgen van films, boeken, tijdschriften, mijmeringen in het gras, fantaseren en door het kijken naar wat er op straat of in jouw dorp of stad gebeurt. Inspiratie kan je ook zelf oproepen door regelmatig aan de slag te gaan met schrijven.

inspiratie hoeft nooit op te drogen

Monkeymind

Want schrijven kan ook zonder inspiratie. Je kan jezelf namelijk aanzetten tot inspiratie. Elke dag een stuk schrijven heeft al veel effect. En het principe dat ik van Geertje Couwenbergh geleerd heb: monkeymind. Is ook heel handig. Hierin schrijf je alles op wat er in je op komt, alle gedachten die passeren laat je niet passeren zonder aandacht. Je geeft ze aandacht door ze op te schrijven. En dan zou je eerste zin zomaar eens kunnen beginnen met: Ik heb een roze onderbroek aan.

Inspiratie hervinden

Al met al wil ik zeggen dat ik mijn inspiratie weer even moest hervinden. Dat ik weer op zoek moest gaan, naast mijn werk naar tijd en plezier in het schrijven en creëren. Want ik doe eigenlijk niets liever! Maar soms ben ik zó moe. Dan wil ik alleen maar op de bank hangen en haat ik mezelf aan het einde van de avond omdat ik op de bank heb gehangen en niet iets nuttigs heb gedaan. Het is een vicieuze cirkel.

LEES OOK  7 November - Advice

I am here to stay

But I am back. And I am here to stay. Ik ga echt niet weg, na jaren van bloggen. Ik ben achter de schermen bezig met mijn website handiger te maken. Daar zie jij als het goed is niet zo veel van, maar er gaat best wel veel tijd in zitten. Op persoonlijk vlak is er ook veel gebeurd de laatste tijd. Ik was heel even een beetje moe. Zodoende dat mijn artikelen niet met vaste regelmaat online komen. Soms heb ik nu eenmaal mijn vrije dagen nodig voor dit werk en om mijn huis schoon te maken. Dan blijft er weinig over voor mijn blog, maar ik beloof… Dat ik je niet zal verlaten. En ik hoop jij mij ook niet.

Dus tot de volgende blog. Wanneer kan ik niet beloven, maar je blijft in mijn gedachten. Altijd.

Benieuwd naar Geertje Couwenbergh? Zij heeft mij geleerd dat je inspiratie nooit hoeft op te drogen omdat je gedachten een eindeloze inspiratiebron zijn. Neem eens een kijkje op haar website om meer over haar en haar inspirerende workshops te leren! Geertje Couwenbergh’s website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.