Mijn doelen in 2016 voornemens

Mijn doelen in 2016

Nu het nieuwe jaar alweer is begonnen, wil ik graag met jullie enkele doelen delen die ik heb opgeschreven voor 2016. Tijdens de oudejaarsdis deelden we onze voornemens, algemene of specifiek voornemens voor het nieuwe jaar, met elkaar en dat was heel leuk om te zien. Vooral de verbroedering bij de mannen toen er werd gezegd: “Ik wil meedoen aan de 10 kilometer”. Ik had een ander voornemen, en dat is:

Of ja, eigenlijk ZIJN. Want ik heb voor 2016 in totaal 6 doelen opgesteld die ik wil behalen en integreren in mijn leven. Lees maar even mee!

Doelen 2016:

Mealplanning

Ik had al een paar maanden geleden besloten dat ik in het nieuwe jaar mag beginnen met beter plannen. Ik ben sowieso een echte planner, ik vind het leuk om planningen te maken en ben daar ook goed in. Voor mijn werk doe ik eigenlijk niet anders. Alleen voor mijn persoonlijke leven wil ik de teugels wel eens laten vieren. Alleen in dit geval wil ik dit niet doen, omdat het plannen op twee manieren gaat helpen. Ik ga namelijk mijn avondeten plannen. Van tevoren een weekplanning maken met welke recepten ik ongeveer wil maken die week. Ik hoop dat dit in de regel betekent dat ik vaker een nieuw recept zal uitproberen in plaats van snel-snel hetzelfde als anders te maken. Als je de ingrediënten al in huis hebt, dan scheelt dat al de helft van het werk. Het ‘spontane’ is er dan wel een beetje af, maar ach… zo spontaan was het niet om iedere week broccoli te eten (mijn go-to eten als ik niet weet wat ik moet maken).

LEES OOK  14 November - Visitors

Twee keer in de week yoga

Op dit moment heb ik weer een korte sabbatical genomen van de yoga. De decembermaand is altijd zo hectisch dat ik gewoon niet toe kom aan extra lessen en blij ben als het dansen met winterstop gaat. In het nieuwe jaar wil ik echter twee keer in de week yoga gaan doen. Eén keer in de week bij mijn yogaschool in Breda en waarschijnlijk één keer in de week thuis. Mijn streven is 3x in de week maar ik weet zelf ook wel, dat ik haalbare doelen moet stellen. Twee keer per week is haalbaar.

10 boeken

Afgelopen jaar had ik op Goodreads een challenge gezet. Ik wilde 10 boeken in één jaar uitlezen. Dat is me niet gelukt (ik loop nog 1,5 boek achter), maar aankomend jaar wil ik dit wel voor elkaar gaan krijgen. Ik vind het namelijk heerlijk om te lezen en zou hier graag wat meer tijd voor vrij maken. 10 boeken in een heel jaar, is minder dan een boek per maand, dat moet toch lukken? Wil jij volgen welke boeken ik heb gelezen? Zoek me dan op Goodreads op, mijn username is mrsstilletto.

Duurzaam

Zoals jullie wel weten ben ik al een tijdje bezig met het huishouden te verduurzamen. Ik had besloten dat ik mijn eigen wasmiddel wilde gaan maken, maar dat heb ik nog niet gedaan. Mijn doel voor 2016: Eigen wasmiddel maken. Ik wil eens weten of dit werkt, of mijn wasmiddel net zo goed en sterk kan zijn als de wasmiddelen uit de winkel. Ook wil ik nog veel meer verduurzamen, maar daarvoor heb ik nog geen concrete ideeën. Ik vind dat we op zich al goed op weg zijn doordat we duurzamer wassen (wasschillen en gebruik te maken van natuurazijn) en het kastje onder de gootsteen ook steeds minder chemische middelen bevat. De temperatuur in huis staat niet exorbitant hoog, we douchen niet lang, ik kocht een shampoobar en we gooien weinig tot geen voedingsmiddelen weg. Ruimte voor verbetering? Altijd!

LEES OOK  26 Oktober - That's Classic

Bruiloft

Ja, in 2014 ben ik al getrouwd en ik vind dat er in 2016 eindelijk een goed trouwalbum moet komen. Daar ga ik dit jaar aan werken, zodat ik een mooi album heb om later aan mensen te laten zien.

Meditatie

Mediteren is een terugkerend doel in mijn leven. Ik weet na mijn retraite dat meditatie een sterk middel is, waarvan ik me verbaasde wat voor een heilzaam effect het op me had. Toch kan ik mezelf er niet toe zetten om op bepaalde dagen of tijden te mediteren. En als ik het al een tijdje niet gedaan heb, dan verslonst het. Ik heb nu twee dagen in de week in mijn agenda staan waarop ik wil mediteren. Meditatie op dinsdagochtend en op donderdagavond, hoe lang of hoe kort dat ook zal zijn.

 

Heb jij al voornemens/doelen voor 2016?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.