zomerschoenen toms

Summer to do list : Nieuwe zomerschoenen kopen – TOMS

Hoewel ik al bijna twee jaar lang niets gekocht had, heb ik me nu laten verleiden voor deze zomer en kocht ik zelfs twee paar! In mijn Summer To Do List voor 2015 zette ik dat ik nieuwe zomerschoenen mag kopen met de volgende kenmerken: die lopen als een zonnetje, geen pijn doen aan mijn voeten en niet tussen de tegels blijven hangen.

Inmiddels had ik al geen lage schoenen meer om op te lopen en de slippertjes die ik kocht in 2012 zijn inmiddels al helemaal op. Als de gaten erin vallen, moet je een keuze maken: Loop je verder als een slons of ga je op zoek naar nieuw schoeisel? Normaal gesproken liet ik er niet zo’n lange tijd overheen gaan, maar sinds ik Talking Dress heb gelezen – wat een enorme impact heeft gemaakt – denk ik beter na over mijn aankopen. Zo heb ik meegedaan aan de Free Fashion Challenge en kocht ik ruim een jaar geen kleding, schoenen of accessoires. Na die tijd is het wennen om iets te kopen voor jezelf, het voelt een beetje ‘verkeerd’. Dat is niet erg, want als je je er van bewust bent dan kan daar alleen maar iets moois uit voortvloeien. Zo koos ik voor mijn zomerschoentjes voor echte Toms.

TOMS

Toms heeft als idee: Jij als consument koopt een paar schoenen, een arm kindje krijgt een paar schoenen van Toms. Dat is een mooie gedachte en op deze manier loont het ook om een paar schoenen te kopen. Ik kocht zelfs twee paar en ik laat ze hier aan je zien.

LEES OOK  Photo a Day 14

summer to do list nieuwe zomerschoenen kopen toms

 

Zwarte zomerschoenen

Het eerste paar dat ik kocht is ter vervanging van mijn oude zwarte slippertjes waar ik graag op rond liep. Het is gevlochten materiaal (geen leer), zwart en het sandaaltje is heel erg luchtig. Je schiet er niet zomaar in, je moet wel de sandaal echt vastgespen maar ik verwacht niet dat het veel problemen oplevert (ik loop thuis het liefst op blote voeten en schiet regelmatig snel even schoenen aan als ik buiten iets moet doen – met de meest lelijke combinaties tot gevolg).

summer to do list nieuwe zomerschoenen kopen toms

Gekleurde zomerschoenen

Het tweede paar had ik al tijdens mijn eerste shopping spree gezien, maar niet in mijn maat. Gelukkig heeft mijn moeder radarogen want zij vond ze in de sectie maat 38. Ik heb eigenlijk twee verschillende maten, de ene voet is maat 39 en de andere maat 40, maar de Toms vallen heel erg groot waardoor ik met gemak deze maat 38,5 aan kon. Dit zijn super zomerse sandaaltjes met hun lichte linnen kleur en afgezet met vrolijke kleurtjes. Ze komen een beetje in de buurt qua uiterlijk van de zwarte sandaal maar ik vind dat niet erg, ik vind ze nog genoeg verschillen van elkaar.

summer to do list nieuwe zomerschoenen kopen toms

Toms Virgin

Ze lopen allebei als zonnetjes en ik was er 45 en 55 euro voor kwijt. Dat voor leuke sandaaltjes en nieuwe schoenen voor arme kinderen, vind ik best een goede deal. Ik ben nu geen Tom’s virgin meer!

 

Kende jij TOMS al en ben jij nog een TOMS virgin?

Hier nog blij, maar hier iets minder enthousiast. Lees ook: Wat niemand je vertelt over TOMS schoenen

LEES OOK  Shoplog Dille en Kamille #2 - Wat ik niet kon laten liggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.