Podcast favourites Spotify afspeellijst

Podcast favourites

Podcasts beginnen aan populariteit te winnen en ik luister ook met plezier mee. Wat zegt Wikipedia over podcasts:

Een podcast is een audiouitzending waarbij het geluidsbestand op aanvraag wordt aangeboden door middel van webfeeds.

In het verleden (toen mijn computer nog niet gecrasht was), downloadde ik met regelmaat een podcast op mijn iPod. Dat waren radio-achtige uitzendingen, maar ook podcasts met muziek die meer dan een uur werd gemixt. Heerlijk vind ik dat. Als je op vakantie gaat hoor je dan altijd iets nieuws! Je hebt alleen ook steeds meer mogelijkheden zoals een informatieve podcast of podcast met een entertainment achtergrond. Een beetje alsof het oude hoorspel weer tot leven komt – en we vreten het op! Ik wel althans 😉 Dit zijn mijn favoriete podcasts op het moment die ik beluister via Soundcloud of een andere dienst.

Top 3 podcast:

  1. Happier with Gretchen Rubin – Een podcast van Gretchen Rubin en haar zus Elizabeth. Auteur van het boek The Happiness Project (ofwel Het Geluksproject) bespreekt allerlei strategieën om nog gelukkiger in het leven te staan.
  2. Serial – Een podcast over een meisje die vermist wordt en als ze gevonden wordt, wordt haar vriendje opgepakt voor moord. Hij zegt onschuldig te zijn en zijn vriendinnetje niet vermoord te hebben maar er is maar één persoon die dit kan bevestigen. Zij zegt dat ze weet waar hij was op het moment dat de vermissing van het meisje was; alleen ze kan niet gevonden worden…
  3. Mortified – Een podcast waarbij iedere week iemand anders voorleest uit eigen werk – wat compleet gênant is. Het kunnen brieven zijn van fans naar hun idool, een opstel voor school waarin een nogal awkward onderwerp aan het licht komt en veel meer.
LEES OOK  Mijn boekentips van 2020 - boeken om te lezen tijdens de pandemie

 

Welke podcast luister jij graag? En heb jij je al geabonneerd op mijn Summer Songs afspeellijst?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.