Poldark current obsession ross poldark aidan turner winston graham demelza

Poldark : My Current Obsession

Jongens wat is het leven mooi als je niks aan je hoofd hebt!  Nu zal ik niet zeggen dat het bij mij het geval is, maar ik kan je wel vertellen dat ik probeer zo min mogelijk mijn hoofd op hol te laten brengen. Tsja, tenzij dat gebeurt door een appetijtelijke man die op zondag het beeldscherm siert: Poldark.

Op Nederlandse TV

De dramaserie Poldark werd eerst op NET5 uitgezonden, vanaf 5 januari 2019 worden de afleveringen op NPO2 uitgezonden (edited). De dramaserie Poldark gaat over Ross Poldark die na 3 jaar terugkeert uit de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog (1775-1783) waar hij vocht aan het front en gewond raakte. Als hij terugkeert naar zijn geboortegrond in Cornwall, blijkt zijn vader te zijn overleden en de liefde van zijn leven verloofd met een ander. Het ziet er niet rooskleurig uit voor Poldark, maar hij herpakt zich snel als een echte vent.

Kostuumdrama

Het land moet bewerkt worden, Ross is nobel en begaan met de mensen, hij wil de mijn van zijn vader weer openen en redt een meisje en haar hond tijdens een opstoot rondom een hondengevecht. Ross trekt haar uit de opstoot die veroorzaakt wordt. Vervolgens vraagt hij haar om in zijn huis te komen werken als keukenmeid. Wat volgt in de serie zijn hard werkende mensen, broeierige blikken, spanning, kostuums, intriges en intriges. De serie is dus helemaal naar mijn smaak.

LEES OOK  DIARY 2016 - Week 7

Zeker aangezien je mij kan doodgooien met kostuumdrama’s zoals ik eerder al hier vertelde. Ook vertelde ik in mijn favorieten op maandag #4 al dat ik helemaal geniet van deze serie. Om een paar prettige gifs van Ross Poldark te zien, moet je daar zeker even een kijkje nemen.

poldark current obsession

© BBC

Poldark

Hoewel ik het hoofdpersonage in eerste instantie een enorme zak vond, begon ik hem al snel leuker te vinden. Ross Poldark is zo nobel! Maar ook stoutmoedig, heldhaftig en wispelturig. Een karakter met goede en minder goede eigenschappen dus. En wat wordt hij goed vertolkt door Aidan.

Aidan Turner fan

En nu ben ik Aidan Turner fan. Typisch, voor een fangirl als ik. Ik pin me suf op pinterest met grappige anekdotes en prachtige fotoreportages. Op Nederlandse tv zijn ze net aan seizoen 2 begonnen, dus ik heb nog niet alles gezien. In Engeland zijn ze al een beetje verder, daar is seizoen 2 op de BBC afgelopen. De kijkcijfers logen er niet om, 8 miljoen mensen keken naar seizoen 1, meer dan 6 miljoen naar seizoen 2. Het is een blijvertje!
(Dit waren de cijfers voor 2015 en 2016. Tijdens het redigeren van dit stuk, januari 2019, zijn ze bezig met opnames voor seizoen 5 en wordt Poldark overal in de wereld uitgezonden.)

Het is niet alleen een blijvertje vanwege de prachtige mensen die meedoen, maar ook vanwege de heel fijne verhaallijn. Wil jij er meer over lezen of van zien? Check dan ook even de pagina van de BBC.

En helemaal fan, schaf dan zeker de prachtige box aan met seizoen 1 tot en met 5.

LEES OOK  3 September

Kijk jij ook?

Dit bericht bekijken op Instagram

Who can this be galloping along the Cornish coast? #Poldark #Cornwall #BehindTheScenes #AidanTurner

Een bericht gedeeld door Official Poldark (@official_poldark) op

Dit bericht bekijken op Instagram

A little glimpse of the #wonderful #heidareed #elizabeth #poldark #tv #perioddrama #costume

Een bericht gedeeld door Official Poldark (@official_poldark) op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.