schrikkeljaar 2016 fijne bonus dag

Schrikkeljaar 2016 : Een bonus dag!

Een schrikkeljaar gebeurt alleen in de jaren die deelbaar zijn door 4 en nu is het zo ver: Een extra dag in februari. Eigenlijk is het gewoon een bonus dag, een dagje extra waarmee je kan doen wat je wilt. Wat ga jij doen?

Feestdagen

Ik krijg het vaak Spaans benauwd van speciale dagen; Pasen, Kerstmis… die verplichte dagen waarbij je verwacht wordt 4-gangen diners te verorberen en heel lief tegen iedereen te blijven doen. Want dat hoor je te doen. Juist omdat die noodzaak en regels er omheen hangen, voel ik me vaak een beetje opgeprikt. Ik heb nu eenmaal niet altijd zin om het beste uit mezelf te halen en al helemaal niet als het sociaal verplicht wordt. Dat is dus het voordeel aan een schrikkeljaar en zijn bonus dag. Het is een bonus!!! Je mag ermee doen wat je wilt!

Natuurlijk geldt niet voor iedereen het euforische gevoel van een bonus dag, sommige mensen moeten gewoon werken. En sommigen moeten gewoon naar school/uni. Ik heb alleen wél vrij. En het allerbeste is dat de zon vandaag volop schijnt. Ik zou er bijna weer van in het water springen, zo blij word ik er van. Ik ga vandaag eens flink de schouders eronder zetten, want meestal is mijn maandag een halfzachte dag waarin ik vooral wat hang en het huishouden doe. Maar ik heb besloten een andere mentaliteit te hebben, goede voornemens kan je immers ook op het schrikkeljaar maken.

schrikkeljaar 2016 fijne bonus dag

Mijn bonus

Dus vandaag ga ik verder in mijn boek de 4-urige werkweek, waardoor ik super geïnspireerd ben geraakt. Ik ga wat Marie Kondo doen hier in huis en ik pak de klusjes aan die al weeeeeken op me liggen te wachten. En ik heb besloten om niet de hele dag binnen te blijven hangen, maar een goed rondje te lopen door de wijk want… DE ZON SCHIJNT!!!

LEES OOK  Sushi, an alive christmas tree and favorited tweet

Het voordeel van een bonus dag: Mocht het niet lukken, dan is dat geen probleem. We hebben een extra dag, een bonus dag, en het voelt ook als bonus want in the end… kan ik zelf lekker bepalen hoe deze dag gaan verlopen.

 

Wat ben jij van plan te gaan doen met je bonus dag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.