BBQ & Cocktail party

Summer to do list : BBQ & Cocktail party

Op mijn Summer to do list die ik voor deze zomer heb geschreven staan 10 dingen die ik deze zomer wil afstrepen van mijn gelukslijstje. Vandaag vertel ik je meer over weer een behaald doel.

BBQ & Cocktail party

Natuurlijk hebben jullie in mijn diary van week 30 kunnen lezen dat ik inmiddels al mijn BBQ & Cocktail feestje had gehad. Maar dat ging niet zomaar zonder slag of stoot… Uiteraard hadden we redelijk bijtijds de uitnodigingen de deur uit gedaan, maar er zijn altijd mensen die niet kunnen. In dit geval waren er veel van mijn vrienden die helaas niet aanwezig konden zijn op ons feestje. Dat was niet zo erg, maar wel jammer want ik denk altijd maar zo: Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Het leuke is wel dat de mensen die zich afmeldden zeer enthousiast reageerden op onze uitnodigingstekst.

Want wat was nu precies de reden van een feestje? Nou, die hoef je dus eigenlijk niet altijd te hebben. Onze reden was geen reden, maar als we er dan toch een paar moesten bedenken dan was dat omdat Monsieur precies 1/3 eeuw oud was en dat we bijna 1 jaar geleden in het huwelijksbootje waren gestapt. We geven niet zo vaak feestjes omdat we een heel klein huis hebben en toch moeite hebben om iedereen dan te kunnen laten zitten of überhaupt te bewegen. Als Monsieur zijn familie (gezin) uitnodigt zit het al stampend vol in huis! De zomer is daarmee de meest geschikte tijd om een feestje te geven en omdat we een barbecue wel vonden passen bij de zomer en zelf erg gesteld zijn op een goede cocktail was de gouden combinatie snel verzonnen: een BBQ & Cocktail party it is!

BBQ & Cocktail party

De uitnodiging

Al snel ging ik op zoek naar een geschikt bedrijf om de barbecue bij onder te brengen. Dit kan ik iedereen aanraden, want al snel zaten we aan meer dan 30 mensen en dan wil je echt niet in je eentje alle inkopen doen, bordjes verzamelen en een kleine barbecue gebruiken. We kwamen uit bij de Partyslager, een bedrijf gevestigd in Oosterhout. Zij konden een uitgebreid assortiment aanbieden met hierbij ook nog eens stokbroden, kruidenboter, salades, sauzen, uiteraard het vlees en de borden en bestek. Daarnaast brachten ze dan ook de barbecue bij je thuis, een buffettafel en kwamen ze alles weer (vuil) ophalen. Perfect! Geen afwas, geen omkijken. Je betaalt er uiteraard wat meer voor, maar de service is dan wel erg prettig.

LEES OOK  14 Augustus - Lavender

Code oranje, code rood

En toen kwam de dag dichterbij… alles was besteld en geregeld en we konden wel zeker 40 mensen verwachten. En toen werd code geel en op de dag zelf code oranje en zelfs code rood afgegeven. Rukwinden, verschrikkelijk slecht weer. We zaten met een dilemma..! Omdat we veel vrienden hadden die van ver(der) kwamen besloten we om het feest te cancellen, aangezien we geen 40 mensen in huis konden hebben. Bovendien hadden we nog weinig idee hoe we dat met die barbecue moesten doen. Mensen uit onze woonplaats en van dichterbij (en degenen die sowieso langs wilden komen ook als ze van ver kwamen) waren uiteraard van harte welkom maar we wilden niemand voor niets laten komen. En wat denk je? Om 5 uur in de avond klaarde het langzaam op (het feest zou starten vanaf 3 uur ’s middags) en om half 6 stak Monsieur de barbecue aan. Gelukkig kwamen er nog super veel mensen bij ons aan en we werden verrast met vrienden die van heinde en verre waren gekomen. Zelfs de baby’s en dreumesen waren mee, zo’n heerlijk gezicht om al onze vrienden zo bij elkaar te zien 🙂

diary week 30

Ik in een gekke bui

 

De muziek stond aan, er werd gedanst en er werd gelachen en bovenal werd er goed gegeten en veel gedronken. Er sneuvelden wat dingen, de volgende ochtend zat de alcohol tegen de ramen en moesten we flink schrobben om het huis toonbaar te maken. Al met al was het een geweldig feestje en werd het feest omgedoopt tot:

LEES OOK  23 December - Home early

Beste Gecancelde Feestje Ever

Kijk, daar doe je het toch voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.