Surfana festival – een impressie

 

Ik ging naar Surfana festival, wat midden in de duinen van Bloemendaal wordt gehouden. En ik werd er happy van! Benieuwd wat Surfana precies inhoudt? Lees verder!

Surfana paradijs

Surfana festival is een paradijs voor surfers en mensen die surfbabe of surfdude willen zijn. Vergezeld van leuke workshops, fijne tunes en lekker eten swingt dit festival de (duin)pan uit. We reden al bijtijds van huis weg en helaas zat het weer ons in eerste instantie niet zo mee. Dat gebeurt wel eens in Nederland, de weersvoorspellingen waren verder wel goed, dus we waagden het er maar op. Natuurlijk hadden we voor de zekerheid weer onze poncho’s mee.Surfana festival impressie

Yoga for starters

Aangekomen op het festivalterrein bleek alles nog gesloten te zijn. Alleen drankjes konden gehaald worden en veel van de workshops had je je al van tevoren voor moeten inschrijven. Mental note voor de volgende keer. Er was de mogelijkheid om een duinwandeling te maken, te mediteren als de zon onder gaat, yoga te doen, een surfclinic te volgen, SUP te doen of een percussie workshop. Zo maar een kleine greep uit alle workshops die je er kon doen tegen betaling. Wij begonnen onze dag eerst met een lekkere yogasessie. De les zat behoorlijk vol maar we hadden geluk dat we er nog bij konden. De les werd in het Engels gegeven dus ik moest af en toe even spieken waar ze het over had, maar verder ging het behoorlijk goed. Ontspannen liepen we vervolgens de les weer uit.

Surfana foodtruck

 

We waren al een hele tijd op, dus besloten we aansluitend onze muntjes te halen en wat te eten. Eventueel nog voor clinics te kijken en toen bleek dus dat heel veel clinics vol zaten. Gelukkig waren er al foodtrucks open, waardoor we eventjes van een lunch konden genieten.

LEES OOK  Nancy's zomerweken - Summer list #9

Surfana duinen strand

 

Naar het strand

De rest van de dag zijn we naar het strand geweest, om de golven te kijken (ik vond het niet warm genoeg om de zee in te springen) en surfers te kijken. We hebben rondjes over het festivalterreintje gemaakt, eettentjes uitgeprobeerd, gedanst… ik kwam nog een vriendin van de theaterschool tegen waar ik een tijdje ben gaan zitten om te kletsen. Ook hebben we muziek geluisterd, in het zand gelegen om te chillen en vooral de fijne vibes hebben we helemaal mee gekregen.

Surfana strandtent

 

En omdat we het zo koud hadden, zijn we 2x naar een strandtent gegaan om op te warmen!

Oordeel Surfana

Volgende keer als ik ga, wil ik van tevoren clinics reserveren – al zijn het er maar 2 – zodat ik de kans heb om het festival meer te ervaren. Al met al hangt er een fijne sfeer, wordt er leuke muziek gemaakt en is het vooral fijn om de hele dag met je voeten in het zand te staan en met surfers op te trekken. Je kan surfboards huren ter plaatse en proberen om golven te pakken. Ook daarvoor ben je altijd afhankelijk van het weer, want het is maar afwachten wat voor een golven je hebt. Ik had iets meer duurzame alternatieven verwacht, maar misschien pakken ze het volgend jaar weer iets anders aan. Ik heb me in ieder goed vermaakt en na het concert van Mooon en onze opwarmende thee was ik klaar om naar huis toe te gaan.

Surfana hoelahoep

 

LEES OOK  Just Dance Outdoor 2016

Speciaal voor jullie heb ik een korte impressie gemaakt van het Surfana festival! Een tijdje terug heb ik me voorgenomen om wat kortere filmpjes te maken zodat het in ieders tijdsschema past. Ik deel graag met jullie vandaag een kleine impressie van Surfana festival.

Surfana Festival impressie

PEACE OUT 🙂

Surfana peace

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.