Thanksgiving Dankbaar zijn 2016

Thanksgiving 2016 – Dankbaar zijn voor

Deze week is het Thanksgiving in Amerika, waarbij Amerikanen vaak aan tafel met elkaar delen waar zij dankbaar voor zijn. Dankbaar zijn voor bepaalde dingen in je leven, vind ik heel erg belangrijk.

Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd

Dit is een bekend gezegde en aangezien ik een 365 dagen project heb gevuld met dingen waar ik gelukkig van werd, en deze over het algemeen klein waren, vind ik het interessant om de aandacht te vestigen op dankbaarheid. Want dankbaarheid is geluk vinden in zaken die je soms over het hoofd ziet maar heel groot zijn. Waar ben jij dankbaar voor in jouw leven?

Ik ben dankbaar…

  • voor het feit dat ik iemand heb gevonden waar ik heel veel van houd en die ook veel van mij houdt. Er zijn een boel mensen op de wereld die nog geen liefde in hun leven gevonden hebben, of deze nooit vinden. Terwijl ze er wel naar verlangen. Ik ben daarom een absolute bofkont.
  • voor het feit dat ik mijn echtgenoot zelf mocht uitzoeken. Dat kan en mag ook niet overal ter wereld.
  • voor de familieleden die ik heb. En dat ze allemaal gezond zijn.
  • voor liefde van vrienden en familie. Deze mag ik ontvangen en daar ben ik dankbaar voor. Dat we de mogelijkheid hebben om elkaar desnoods dagelijks te kunnen bellen, appen, spreken en zien. Over de hele wereld worden families en vrienden uit elkaar gescheurd door oorlog en andere ellende. Dat je zo dicht bij elkaar kan zijn, is echt heel bijzonder.
LEES OOK  6 November - Doves

Thanksgiving Dankbaar zijn 2016

Kansen die ik heb gehad

  • dat ik in een welvarend land leef waar we vrede kennen. Dit jaar heb ik Syrische vluchtelingen leren kennen en zij hebben duizenden kilometers van huis een nieuw bestaan moeten opbouwen vanwege verschrikkingen in hun eigen land. Daar hebben zij niet om gevraagd, het liefste waren ze thuis gebleven. Maar ze hadden geen keuze als ze hun kinderen een kans wilden geven. Ook zijn er gezinnen die honger, oorlog en ziekte kennen, geen geld hebben om zichzelf te kunnen onderhouden. Wat heb ik het dan goed dat ik in een welvarend land leef. Waar we al meer dan 60 jaar vrede kennen!
  • dat ik een opleiding heb genoten. Alleen al het basisonderwijs zorgt ervoor dat ik nu kan lezen, schrijven en rekenen. Ik heb de kans gehad als meisje om na het voortgezet onderwijs een studie te volgen. Lucky me.
  • een dak boven mijn hoofd. Ik ben wederom een mazzelaar als je bedenkt dat ik een dak boven mijn hoofd heb – en wát voor dak! We zijn dit jaar groter gaan wonen. Daar ben ik nog steeds blij mee, dat we zo veel extra bewegingsvrijheid hebben gekregen.
  • voor alle kleine dingen in het leven waar ik gelukkig van word. Een mooie zonsondergang, een bijzondere lucht om te bekijken, vallende sterren, gewassen en gestreken lakens, in bad gaan liggen, de geur van aangestoken kachels en open haarden buiten, de eerste schep uit de pindakaaspot. Kleine gelukjes, gevangen in kleine fotootjes vind je overigens hier: Instagram.
LEES OOK  17 December - Gala

Dankbaar voor mijn lezers

En als laatste ben ik dankbaar voor mijn blog en jullie, mijn lezers. Ik had hier eeuwen in de leegte van het internet kunnen kletsen, maar het maakt mijn inzet en schrijfsels zoveel meer bijzonder dankzij jullie reacties. Bedankt!

 

Waar ben jij dankbaar voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.